Avignon Ereklyéi

KezdőlapKezdőlap  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Megosztás

Andrzej Wojciechowski

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Andrzej Wojciechowski
Secrets All Around
Andrzej Wojciechowski
Átutazó

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Anwen Fitz
Ω Hozzászólások száma : 2
Ω Kor : 32

Andrzej Wojciechowski Empty
TémanyitásTárgy: Andrzej Wojciechowski   Andrzej Wojciechowski Empty2014-06-03, 22:21

Andrzej Wojciechowski

"I steal sleep. I steal it from people who are asleep, because it’s not like they’ll even notice anything’s been taken until it’s too late—or too early."

Userinfó: Anwen Fitz (igen, már megint)

Név: Andrzej Wojciechowski
Rang/Foglalkozás: Besurranó tolvaj
Születési dátum: Varsó, Lengyelország; 1919.09.07.
Csoport: Átutazó

Jellem: Alapvetőleg csendes vagyok mióta elhagytam Lengyelországot. Az angolom förtelmes, a franciám nem létező. Ennél fogva nem erőltetem a beszédet, ha nem muszáj. De a kedélyem és a csibészességem nem tudta semmi sem megtörni. Minden az életörömömből fakad. Mert örülök, hogy élve kijutottam a hazámból. Minden apróságnak örülök. Az esőnek, a földnek, a fűnek, a levegőnek. De főleg annak, hogy a legkisebb húgom is életben van és sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy Le Havre-ban hajóra szálljon Amerikába. Ugyan a szívem megszakad, amiért el kellett engednem, de nem maradhatott itt. Hét testvérből a középső vagyok. A legfőbb bajkeverő. Vigyázz a zsebedre!

Külső: 190 centi magas, 80 kiló vagyok. A hajam fekete, általában szerteszét áll, mert ki az az ökör, aki fésűvel menekül… A szemeim kékek, az emberek szerint lélegzetelállítóan. Szerintem meg csak simán kékek és slussz-passz. A füleim meg elállóak. Az öltözékem mindig attól függ, hogy éppen kitől csentem ruhát. Olykor hátra kell hagynom mindent, mert ha úgy hozza az élet, akkor nem vihetek magammal semmit. De azért vannak állandó dolgaim. Például a kabátom. Még a bátyám aggatta rám évekkel ezelőtt, de akkor hatalmas volt rám. Mára jó és ezért becsülöm mindennél jobban. Memento.

Előtörténet: Memento mori. Minden perce az életemnek e két szó körül forog. Lehetne a mottóm a Carpe diem is azok után, amit túléltem, de nem. Nem szállok el a földről.
Varsóból származom. A családom hatalmas, de hihetetlenül szegények voltunk. Igazi utcagyerekként nőttem fel. Heten jártuk az utcákat, kéregetve, zsebelgetve, lopott szajrét elbugázva. A város legsötétebb és legromosabb negyedében csiszolatlan gyémántokként ragyogtunk. Főleg miután apám meghalt mikor hét éves voltam, anyám meg nyolc éves koromban. Bátrak voltunk, senki fiát-borját nem féltük. Felmásztunk a tetőkre és onnan köpködtünk lefelé, élveztük az esőt, ahogy lemos minket. Futottunk a rendőrök elől rengeteget. Éjszakánként meg mi fiúk, mi négyen kipécéztük a gazdag környék házait, ahol a gazda elment mulatni és betörtünk oda, kirámoltuk és már ott sem voltunk. Éltünk boldogan.
Már amennyire a szegény ember boldog lehet. De szerintem mi azok voltunk a nyomorúság alatt is, de talán épp azért. Mindenben kerestük a humort, a csínyeket, az örömöt.
De mindennek vége szakadt. A rohadt fritzek benyomultak, mi meg tűztünk kifelé. Ahogy bírtunk. A legidősebb bátyám Svédország felé, a legidősebb nővérem Oroszország felé, a második bátyám Olaszország felé, én Franciaországba, a második húgom Anglia felé, az öcsém Spanyolországnak, a legkisebb húgom pedig jött velem.
Fogalmam sincs, hogy a többiekkel mi lehet, kivéve a legkisebbet, Agnieszka-t. Őt én raktam hajóra. Remélem nem fog hülyéskedni és visszajönni. Alig tizenhét… Én végül a tengerpartot céloztam meg magamnak.
De az Isten átka bura! Megelőztem ugyan, de ki nem jutottam. Éppen ezért sem áll jól a szénám. Nem túl nagy város, hamar feltűnő leszek…
… s lám az lettem. Egy este egy sötétnek tűnő házban egy vörös hajú lánnyal találtam magam szembe. Tudtam már akkor: a végzetem lesz az a lány. Így vagy úgy.

Vissza az elejére Go down
Walter Sheringham
Secrets All Around
Walter Sheringham
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Walter Sheringham
Ω Hozzászólások száma : 77
Ω Kor : 42

Andrzej Wojciechowski Empty
TémanyitásTárgy: Re: Andrzej Wojciechowski   Andrzej Wojciechowski Empty2014-06-11, 09:45

Tetszetős karakter, remélem a jövőben minél többet megtudunk még róla, ki ő, várható-e jellemút, ilyesmik. Határozottan bejön Smile Avatárfoglalj kérlek, és már mehet is a játék!
Vissza az elejére Go down
https://avignon.hungarianforum.com

Andrzej Wojciechowski

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avignon Ereklyéi :: Archivum :: Karakterek részlege :: A titkok őrzői :: Átutazók-