Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 268 Ω Kor : 38
Tárgy: Történelmi háttér 2014-03-18, 11:15
Történelmi háttér
Mindenképpen szeretnénk ragaszkodni a történelmi háttérhez, tehát a külső események minden esetben ezek alapján fognak zajlani, tehát mindenképpen érdemes azoknak is ebben a pár sorban elmélyülni kicsit, akik egyébként nem voltak oda annyira az iskola történelemért. Nem hosszú, reméljük ennyi belefér. :)A rejtett várost nagy mértékben nem fogják érinteni ezek az események egyelőre, de idővel majd foghatnak híreket a kinti világból, ezért az ismeretük fontos.
Franciaországi hadjárat:
1940. május 10-én indul meg a hadjárat Belgium és Hollandia felé. A hadjárat két nagyobb szakaszra osztható. Az elsőben a német páncélos ékek átkelnek az Ardennek hegységen és bekerítik a szövetséges erőket Franciaország északi részén és Belgiumban. Ennek eredményeként a Brit Expedíciós Haderő visszavonul a tengerpartra és a Dynamo hadművelet keretében több, mint 300 000 brit, francia és más nemzetiségű katonás mentenek ki Angliába. A június 5-én induló szakaszban a német csapatok áttörik a sebtében kiépített francia védelmi állásokat és hátulról kerülik meg a fő francia védelmi állás, a Maginot-vonalat, majd mélyen benyomulnak Franciaország területére. Június 10-én Olaszország is hadat üzen Franciaországnak és támadást indít a déli területek ellen. A francia kormány ezek után Bordeaux-ba menekül. Június 14-én elesik Párizs, június 22-én pedig fegyverszünetet kötnek. Ezek után Franciaországot két északi és egy nyugati megszállási zónára osztják fel, délen az olasz csapatok tartanak megszállva egy kis részt, míg a maradékon megalakul a Vichy-kormány.