Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 268 Ω Kor : 38
Tárgy: Pub O' Neill's 2014-04-23, 07:37
First topic message reminder :
Pub O' Neill's
Az angol katonák számára minden bizonnyal kedvelt hely az ír kocsma, a Belváros főutcájától nem messze egy kis utcában. Esténként gyakori itt a zeneszó és persze sör van minden mennyiségben.
Szerző
Üzenet
Henry J. Winchester
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Winchester százados Ω Hozzászólások száma : 143 Ω Kor : 40
Tárgy: Re: Pub O' Neill's 2014-04-26, 19:11
- Egészségügy, hah? - Kérdezek vissza, átfuttatva az agyamon, hogy kit ismerek az egészségügyiektől, de ettől a csapattól azt hiszem egyelőre különösebben senkit. Tavaly össze kellett varrni az afrikai gyakorlat után, de azok nem az itt állomásozóak voltak. Mellesleg lefogadnom, hogy ez a fiú még életében nem volt éles bevetésen, nem épp úgy néz ki. Nem is baj, elég ideje lesz még megjárni a poklot, hisz fiatal még a háború. Mennyi idő telhetett el? Nyolc hónap? Én a kezdetek óta kint vagyok. - Azért ne becsüld le az egészségügyisek dolgát se, kölyök. Lesz még nap, mikor egy aknamező közepéről kell kihúznod valakit leszakadt lábakkal. - Hirtelen grimaszolok egyet, s inkább belekortyolok a sörömbe. Valahogy biztatni akartam, nem elrettenteni, pedig elhiheti, hogy szép kis listát tudnék felgöngyölíteni, amiből nem fog kimaradni. Kivéve persze, ha zöldfülű módon már az első éles bevetésen belesétál egy aknába. - Hagyjuk az urazást. Nem vagyunk szolgálatban. - Mosolyodom el, már-már barátságosan, s ahogy megemelem a whiskyt, azzal a mozdulattal bele is löttyintem az almalevébe. Nem, nem magamnak rendeltem, én most megvagyok a sörömmel. Miután letettem az immár üres poharat felé fordulok, s kezet nyújtok komoly, de barátságos arckifejezéssel. - Henry Winchester százados a 107-esektől. - Mutatkozom be, s várom, hogy ugyanezt ő is megtegye. Talán már hallott rólam, mondhatni én is a nagykutyákhoz tartozom. Nem várom el, hogy uramnak szólítson, mint már említettem mindketten a kimenőnket tapossuk, persze azzal ő is tisztában van, hogy Henrynek sem hívhat, talán a Winchester százados lesz a leghelyénvalóbb. Mikor újra megüti a fülem az embereim hangja hátrapillantok, láthatóan jól szórakoznak, bármi is legyen már megint a nevetség tárgya, engem is megmosolyogtat. Az egyikük jelez, hogy mi lesz már, mikor megyek vissza? De én csak leintem, s visszafordulok a közlegényhez. - Mondja csak, katona, mindig egyedül van, vagy vannak barátai az itt állomásozóknál? - Ez már kissé szurkálódónak hangozhatott, sőt, de hé, a legtöbb rangbéli tiszthez képest a visszajelzések alapján én igen nagy népszerűségnek örvendek az alapján, hogy nem vagyok egy pöcs. Hisz ide sem azért jöttem, hogy viccet csináljak a fiúból.
Craig Morphew
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Craig Morphew Ω Hozzászólások száma : 19 Ω Kor : 29
Tárgy: Re: Pub O' Neill's 2014-04-25, 22:00
A jelenleg söralátétnek használt leveleket babrálom, amikor a férfi leül mellém. Összerezzenek a hangjára, és azon kezd pörögni az agyam, hogy mit akarhat. Bár ismerem személyesen, még a nevét sem tudom, de láttam már párszor a táborban, és tudom, hogy elég magas rangú tiszt. Végigpörgetem a fejemben a mai feladatokat, de mindet elvégeztem, és a kimenőt is ma estére kaptuk. Így belegondolva, jobb lenne, ha valamit elszúrtam volna, akkor legalább tudnám, hogy miért jött ide... - Nem jutott eszembe más, uram - motyogom, és félre kapom a tekintetemet. Gyorsan körbenézek a helyiségben. A szövetséges katonák társasága élesen elkülönül a helyiektől, akik közül a legtöbben ha nem is ellenségesen, de bizalmatlanul méregetik őket. A százados nyilván velük van itt, és remélem, hogy hamar vissza is megy hozzájuk. Valószínűleg sokkal érdekesebbek, mint én. Nagyon magasról szemlélik a franciákat, és időnként elcsattan egy-két gonoszkodó poén is, amin hangosakat derülnek. Újra visszafordulok a százados felé, aki időközben kényelembe helyezi magát, még italt is rendel. Az almaleves megjegyzésénél elfintorodok, de nem szólok semmit. Már megszoktam, hogy az idősebb katonák előszeretettel gúnyolódnak, és a szélesedő mosolya láttán kezdem azt hinni, hogy ő is csak ezért jött ide. Fantasztikus, semmi másra nem vágytam... A whiskyt gondolom magának rendeli, ami nem is akkora probléma. Sosem voltam híve az alkoholnak, igazából nem is volt alkalmam rá, hogy nagyon rászokjak. Állandóan rövid pórázon voltam ilyen tekintetben, az iskola-, és apám otthoni szabályzata is szigorúan elítélte az ivást. - Nem igazán, uram - felelem a kérdésére - Az egészségügyesekhez vagyok beosztva - teszem hozzá magyarázatképpen. Ez lényegében annyiból állt, hogy egész nap a nővérek ugráltattak, és ide-oda szaladgáltam a munkájukhoz szükséges holmikkal. Ami azt illeti, nem volt rossz beosztás, legalább egy kicsit úgy érezhettem, hogy minden borzalom közepén én azok között vagyok, akik ellene tesznek.
Henry J. Winchester
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Winchester százados Ω Hozzászólások száma : 143 Ω Kor : 40
Tárgy: Re: Pub O' Neill's 2014-04-24, 14:17
A repülő érkezése óta ez az első szabad estém. Nem elég, hogy mindennemű információ nélkül én felelek a terület biztosításáért, az ezredes még a papírmunkát is szereti rám sózni. Így mondanom sem kell, mennyire rám fér most ez a kis kimenő. Néhány társammal ültünk be egy az itt állomásozó katonák körében mondhatni népszerűvé vált kocsmába. A városlakók már egészen hozzászokhattak az itt iszogató szövetségesek látványához, az idelátogató nők pedig kifejezetten kedvelik a dolgot. Bár azt nem jelenthetem ki, hogy felhőtlen a hangulat, de hé, nem olyan rossz. Még fiatal az idő, de már megkerestem egy rakat pénzt pókeren. Ezek a semmittevő kocsmatöltelékek nem tudnak semmit. A társaim meg élvezik, hogy jól szórakozhatnak a franciákon. Egy csinos pincérnő hozza ki a második körünket, s ahogy visszafele indul a pulthoz alaposan végigmérem, persze a többiek is. Ekkor veszem észre a mindenkitől elszigetelődve ülő brit egyenruhás gyereket. Úgy értem szó szerint gyereket. Első ránézésre csodálnám ha van húsz éves, s bár háttal ül, egyszerűen megállapítható az arckifejezése. Megszámlálni sem tudnám hány ilyen kölyköt láttam már. Újoncok... Egyébként nem hiszem, hogy a 107-esekhez tartozik, mert nem ismerős a századomból. Mire a söröm feléhez érek, arra az elhatározásra jutok, hogy odamegyek hozzá. Rossz ránézni, teljesen hangulatromboló, így felállok, odasétálok, s leülök mellé. - Hasznosabban is tölthetnéd a kimenőd, mint egy korsó sör felett – ami ráadásul nyilvánvalóan nem is ízlik neki – lesni ki a fejedből. - Pillantok rá egy tipikusan „henrys” halvány félmosollyal, majd a csaposra emelem a tekintetem, s leintem. - Adj valami almalevet a kölyöknek. - A mosolyom jóval szélesebbre húzódik, már-már elvigyorodom, s kiteszek egy bankjegyet a pultra. - Meg egy kis whiskyt. - Szólok a pultoshoz franciául, persze a whiskyt sem magamnak szánom, majd a fiúra nézek, s angolul folytatom. - Nehéz nap, hah?
Craig Morphew
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Craig Morphew Ω Hozzászólások száma : 19 Ω Kor : 29
Tárgy: Re: Pub O' Neill's 2014-04-23, 20:19
Henry & Craig
A pultnál ülök, a lehető legtávolabb mindenki mástól, és magam elé bámulok. Előttem a pulton egy korsó sör van, de nem nyúltam hozzá. Igazából nem tudom, miért kértem ki, nincs kedvem hozzá, de pofátlanságnak éreztem csak úgy beülni. Bár, mit számított volna? Én és a hülye szabálybetartási kényszerem... Sóhajtok, és államat megtámasztom a kézfejemen. Nem tudom, hogy mi van most a táborban, senki nem mond semmi konkrétat, de a robbanás óta érezhetően valami gáz van. Páran azt rebesgetik, hogy egy ideig nem megyünk sehová, én pedig reménykedek benne, hogy ez ne csak valami légből kapott hír legyen. Avignon persze nem „otthon”, de jó végre arra gondolni, hogy végre megáll egy kicsit ez az egész. Sokan vannak, akik szívből-lélekből bedobják magukat, és nem értem őket. Én undorodok a háborúnak már a gondolatától. És félek tőle. Jó lenne azt mondani, hogy halált megvető bátorsággal menetelek a sorsom felé, de az igazság az, hogy éjszakánként csak forgolódok, akárhányszor lecsukom a szemem magamat látom vörös foltokkal pettyezett egyenruhában, véres kézzel, és a hullák bámulnak rám. Álmomban néha ölök, néha meghalok, de a vége mindig ugyanaz: zihálva ülök fel az ágyban, csorog rólam a veríték, és a többiek kiröhögnek a hátam mögött. Már jó ideje itt ülök, de azon kívül, hogy leveleket írogattam nem igazán csináltam mást. Egy darabig bámulom a korsót, aztán mégis belekortyolok. Azt hiszem, elég szerencsétlenül festhetek kívülről, de az a legjobb. Legalább senki nem figyel fel rám.
Adeline LaPierre
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 268 Ω Kor : 38
Tárgy: Pub O' Neill's 2014-04-23, 07:37
Pub O' Neill's
Az angol katonák számára minden bizonnyal kedvelt hely az ír kocsma, a Belváros főutcájától nem messze egy kis utcában. Esténként gyakori itt a zeneszó és persze sör van minden mennyiségben.