Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 268 Ω Kor : 38
Tárgy: Keleti erdőségek 2014-04-12, 06:25
First topic message reminder :
Keleti erdőségek
A várostól keletre kisebb erdős sáv húzódik. Nem olyan méretű, mint ami a folyó partján délre, de azért itt is bőven akadnak állatok és persze... rengeteg fa.
Szerző
Üzenet
Lincoln Atwood
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Andrew Maxwell Ω Hozzászólások száma : 37
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-16, 09:35
Ki akarom magyarázni, hogy mit tettem és miért. Először persze reflexből angolul jönnek a számra a szavak és csak az utolsó pillanatban váltok franciára. Több éve vagyok itt, de még mindig az angol az alap, amit használok. És még mindig jobban megy az. De azért megbirkózok én a franciával is, csak pár kisebb hibát vétek. A lényeg, hogy általában szokták érteni, hogy mit mondok. Ha pedig most ő mégsem értené, elég egyértelműen mutogatok mindenfelé és magyarázok. - Nem én. Tényleg nem én rongáltam meg a sátrat - ismétlem el újra, mielőtt bármi olyasmi fordulna meg a fejében, hogy én vágtam meg a ponyvát. Olyat én nem hiszem, hogy tennék. Ráadásul nincs se késem, se bicskám. Amennyit én esek-bukok, nem is lenne valami biztonságos, ha hordanék ilyesmit mondjuk a zsebemben. - Hát... tényleg tetszett - vallom be egy szégyellős mosollyal, bár még mindig alig nézek fel rá. Elég nehéz a szemeibe nézni. Ráadásul azt hiszem, a testén lévő minták amúgy is lekötnek. Az ilyesmit pedig nem illik nyíltan bámulni. - Nem tudom, hogy összedől-e. Még soha nem próbáltam - vonok vállat alig láthatóan és komolyan elgondolkozok azon, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha nem megyek vissza időben. Nem sűrűn szegtem még meg a szabályokat. Az élet egy egész bonyolult rendszer és eddig nem jutott eszembe kijátszani. - Semmi - rázom meg a fejem olyan erősen, hogy még én is beleszédülök egy pillanatra. Nem igazán akarom elismételni azokat a szavakat, amiket rájuk mondanak. Többet hallom így is, mint szeretném. Nem akarom megbántani azzal, hogy én is annak nevezem őket. Akkor viszont, amikor őszinte érdeklődést látok a tekintetében, ahogy egy pillanatra felemelem a fejem... Komolyan érdekli, hogy mit találtak ki? Komolyan tudni akarja? Valahogy nem tudom elképzelni, de mégis... a szavai mind arra utalnak, hogy tudni akarja. - Állítólag maga az Ördög néz vissza ránk ha a szemetekbe nézünk - mondom inkább ezt, minthogy elismételjem az összes olyan szót, amit hallottam. Persze ebből már rá lehet jönni, hogy milyen démoni lelkeknek tartják őket. Pedig tudom én, hogy ez az egész hazugság. Ha csak egy pillanatra is, de sikerült már a szemébe néznem és semmi gonoszat nem láttam ott. Ezért is döntök úgy, hogy kockáztatok és ha pár percre is de vele megyek ahhoz a bizonyos tábortűhöz. Be kell vallanom, kicsit ideges vagyok. Az összes... hozzá hasonlóval találkozhatok. Mindegyikkel, akit a porondon láttam az előadás alatt. Mind ott lesz. Legalábbis ha jól gondolom. - Nem mindet sorozzák be. Nekem ma mondták meg, hogy nem mehetek. Nem vagyok rá alkalmas - húzom el a szám. Hiába a mai cirkusz és hiába a nevelő szüleim minden próbálkozása, én attól még bánom, hogy nem vagyok alkalmas arra, hogy katona legyen belőlem. Biztos vagyok benne, hogy az jó dolog. Része lenni... annak a rendszernek. - És nem! Nem láttam túl sokat... szóval... De azért tudom, hogy nem vagy férfi - kicsit megemelem a hangom, amikor belekezdek. Fogalmam sincs, hogy honnan jött az ötlet, hogy képes álcázni magát és bejutni a seregbe. Bár azt hiszem, ebből a helyzetből már nem jöhetek ki jól. Abban sem vagyok biztos, hogy néha jó szavakat használok és nem keverem össze a franciát az angollal. - Melyik az az egy? - kérdezem kíváncsian és akaratlanul is végignézek a látható ábrákon. - Persze nem muszáj válaszolni vagy megmutatni. Ha olyan helyen van mondjuk... vagy.... - na ekkorra már tényleg elég feltűnően kezdem keverni a szavakat, így inkább elhallgatok és bocsánatkérően mosolygok rá. - Jenna... Igen. Mondták az előadásod előd. Fogalmam sincs, hogy nem szédülsz le a magasból! - vallom be őszinte csodálkozással, majd elhallgatok. Tudom, hogy mondanom kellene valamit. Arra vár, hogy megszólaljak. De engem egy kis időre túlzottan leköt a közelgő tábortűz látványa és a sok... vidám ember. - Oh, igen! Lincoln vagyok. De... csak Link. Azt jobban szeretem - bólintok aprót és vagyok olyan bizonytalan, hogy bárki könnyedén hihetné, csak most találtam ki a nevet. De nem. Nem hazudok. Képtelen lennék rá, főleg most, hogy már mindjárt odaérünk a tűzhöz, én pedig tágra nyílt szemmel bámulom az embereket. Mindegyik olyan... különleges. Így sokkal feltűnőbb, mint az előadás alatt. Így együtt...
Jenna Arquette
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 46 Ω Kor : 31
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-16, 07:19
Link & Jenna
Kicsit sem érzem zavarónak, ami történt, még akkor sem, ha tudom, hogy előzőleg, amikor itt volt, akkor jóval hiányosabb öltözetben voltam, mint most. Mondjuk, hogy volt egy jó napja és kész, nem fogok én ettől pánikba esni, az egyszer holt biztos. Csak a mosoly játszik az arcomon, akkor is, amikor habog, persze angolul, amiből nem sokat értek, és a franciája is egyértelműen elég gyenge, de nem számít, ha egyszer nagyrészt értem, hogy mit akar összehozni. És tovább magyarázkodik, de ha neki ettől jobb, hát én nem fogom akadályozni. Csak csendben várok, még követem is a tekintetét a rés és a nem látható gyerekek felé. - Jól van, akkor nem te vágtad, de mégis csak tetszett a látvány, ha visszajöttél. - nevetem el magam, hiszen nem számít ki vágta a lyukat, és hogy más is volt itt, hiszen ő gondolkodás nélkül jött vissza újra belesni azon a résen. Kíváncsi vagyok, hogy csak azért, mert még nem látott ilyet, ennyi mintát és rajzot a bőrön, vagy mint nő babonáztam meg ennyire akaratomon kívül. - Hát akkor várhatnak még egy kicsit nem? Mi lesz, ha nem mész időben? Nem dől össze a világ. - rántom meg a vállam. Sosem voltam igazán kordában tartva, vagy időhöz kötve, szóval furcsa nekem ez a nagy ijedelem a szemében csak azért, mert esetleg elkésik. Egyébként sem tűnik már gyereknek, hogy olyan nagyon figyelni kelljen rá egy idősebbnek, akkor sem, ha esetleg a körülmények okot adhatnak erre. - Magunk közé... a? - komolyan kíváncsian pillantok rá, hogy vajon mi is lett volna a mondat vége. Az emberek néha még meg tudnak lepni, de igazán bántónak sosem fogom fel ezt, mert mi értelme lenne. Az a fő, hogy eljönnek és fizetnek az előadásért nem? - Különcök, torzszülöttek... furák? Miket mondanak? - mintha csak olvasnék a fejében, tudom, hogy valami hasonló motoszkálhat most ott, de vajon ő is így gondolja, vagy csak hallotta? Végülis nem hiszem, ha így gondolná, nem harapta volna el a mondatot. - Kíváncsi vagyok, találnak-e ki valami újat időnként. - teszem még hozzá egy mosollyal, csak hogy lássa, nem haragszom, kicsit sem érdekel. Inkább öltözöm fel most már rendesen, hogy indulhassunk, ha jönni szeretne persze. A megjegyzésére röviden felnevetek, aztán gondolkodás nélkül karolok belé, amikor mellém ér végre, hogy mutassam neki az utat. Így szokták az úrilányok nem? Hogy én nem vagyok az? Kit érdekel! - Katona? Dehogy, a férfiakat szokták besorozni, én nem vagyok az, azt hittem erre rájöttél leskelődés közben. - nem tehetek róla, de újra elnevetem magam. Egészen szórakoztató ez a srác a maga kis naiv és esetlen módján. Nem őt nevetem ki, egyszerűen csak tényleg megmosolyogtatóak a kérdései. - De nem, ezek csak minták, itt készült a legtöbb, kivéve egyet, az nagyon messze innen. - egy pillanatra réved csak el a tekintetem egy kicsit komolyabbra véve a figurát, de aztán újra visszatér a mosoly. Nem érdekes, régi emlékek, amiknek a nagy részére egyáltalán nem is emlékszem. A távolból már hallani a nevetést és a zeneszót. Ez az én családom, nem érdekel, hogy mi volt előtte, hiszen ők szeretnek, ahogy én is őket, csak ez a fontos. - Egyébként Jenna vagyok. - bár azt hiszem a nevemet be is mondták az előadás előtt, de ha ennyire elvarázsolt a srác, nem biztos, hogy hallotta, és talán ez egy enyhe célzás is rá, hogy talán bemutatkozhatna ő is.
Lincoln Atwood
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-15, 16:58
Nem merem őt nézni a színpadon. Talán egyszer kapom oda a tekintetem, de semmi több. Mindenhova nézek, csak rá nem. Nem akarom, hogy megérezze, hogy ez a szempár már figyelte őt egyszer. De miután ő eltűnik és jön a következő műsorszám, akkor is csak azon jár az eszem, hogy újra látnom kell. Túl különleges ahhoz, hogy kihagyjam a kínálkozó lehetőséget. Alig figyelem az előadást. Életemben először azt várom, hogy végre vége legyen és mehessek. Csak ki kell könyörögni még egy kis kimenőt. Csak pár percet. Fogalmam sincs, mi az, amivel meggyőzöm őket, de már úton is vagyok, hogy újra megkeressem azt a sátrat. Nem érek el addig, amikor megpillantom. Először kénytelen vagyok menekülőre fogni, de amikor már másodjára hibázok és végleg lelepleződök, már nincs visszaút. Muszáj ott állnom előtte és beszélni. Először angolul mondom el, hogy mennyire sajnálom, amiért meglestem. Már fordulnék is, hogy futva - lehetőleg hasra esés nélkül - eltűnjek a szeme elől, magam mögött hagyva az egész kínos helyzetet, amikor rájövök, hogy talán egy szót sem értett abból, amit mondtam. Megpróbálom mindezt franciául is elismételni, de biztos vagyok benne, hogy olyan a kiejtésem és olyan alapvető hibákat vétek, mintha egy hete laknék itt, nem évek óta. - Igen, de nem csak én. Nem én... vágtam a rést. Pár gyerek - emelem fel egy pillanatra a fejem, hogy oldalra nézzek. Mintha ott állna az a csapat gyerek, késsel a kezükben, hogy bizonyíthassák az állításom. De senki nincs ott. Hova tűnt egyáltalán a tömeg? Hol vannak az emberek? - De... tényleg várnak. Csak kis időt kaptam - intek a hátam mögé, de különös módon ott sem áll senki. Nem állnak ott a nevelő szüleim és nem néznek rám mérgesen, amiért megint felelőtlen vagyok és nem figyelek mindenre. De hiába nincsenek ott, én tudom, hogy mennem kellene. Kis időt kaptam. Tényleg pár percet csak. Viszont mégsem mozdulok. Erősen kell figyelnem a szavaira, hogy meg tudjam őket érteni. - Meghívsz magatok közé... a... - kis híja, hogy olyat mondok, amit nem illik. Nekem nincsenek előítéleteim velük szemben, viszont akaratlanul is megjegyeztem a szót, amit a városban lakók használnak rájuk. De szerencsére elakadok és nem mondom ki. - A tűz veszélyes lehet, de... - nem fejezem be a mondatot, viszont végre felemelem a fejem és láthatom az arcát is. Így kezdek nagy bólogatásba és valami nagyon halvány mosoly is megjelenik az arcomon. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy figyel-e. Amíg hátat fordít nekem, hogy cipőt vegyen, újra a testét borító ábrákra téved a tekintetem. Komolyan lenyűgöző! Ahogy az is, hogy milyen büszkén viseli. Soha nem láttam még ennyit egy emberen. Persze a katonáknak van a karján általában, de... soha nem ennyi. Ez túl sok. Mégis valamilyen szinten vonzz. Különleges. Az utolsó pillanatba indulok utána, pár lépéssel lemaradva először, mintha még most is vigyáznom kellene, hogy ne lásson meg. De aztán beérem és mellette megyek. - Honnan vannak? - teszem fel az első kérdésem egész csendesen, de annál kíváncsibban. - Katona voltál? Álcáztad magad és besoroztak? Azokon láttam eddig csak... - próbálom a kérdés után azonnal magyarázni is, mielőtt félreértené. Jobban belegondolva, nem tudom melyik a furcsább. A sok tetoválás vagy a lehetőség, hogy létezik vagy létezett női katona!
Jenna Arquette
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-15, 16:03
Link & Jenna
Azt hiszem jól sikerült, egyértelműen jól sikerült, tehát nincs más hátra, mint rendbe szedni magam, aztán elmenni ünnepelni. Pár nap és úgyis tovább állunk, pedig egész rendesek az itt lakók. Vannak városok, ahol határozottan nem szeretek lenni, de itt eddig még nem ért olyasmi, ami kifejezetten kiborító lett volna. Persze még van pár nap, bármi történhet, ami eddig nem, de... kellenek a jó tapasztalatok is, így is túl sokat suttognak arról, ami közeledik, és félő, hogy egy ilyen háború elől még mi sem tudunk elég messze menni. A legrosszabb pedig, hogy éppenséggel azokat keresik, akik nem átlagosak és itt a többség nagyon nem az. Már a gondolat hatására is megborzongok, ezért is van, hogy alig hallom meg az ág reccsenését, csak kicsit késve, és akkor kapom arra a fejem. Látom még az elszaladó alakot, de aztán el is tűnik, én pedig nem törődöm vele. Vannak olyanok, akik szeretnek azt hiszem távolról figyelni olyanokat, mint mi, de közben mégis viszolyognak, és nem viselik jól, ha aztán visszakapják a figyelmet. Nem az én dolgom megváltoztatni az embereket. Inkább beszélek Mariaval, aztán szedem rendbe magam, fésülöm ki szépen a hajam, és végül beszélek pár szót Marcellel. Persze, hogy megyek, csak kell még pár perc, amíg átgondolok mindent teljesen, a mai napot, az előadást, hogy mit csinálhattam volna jobban, esetleg csak máshogy. A motoszkálást viszont már meghallom kintről, és nem sokára a bejáratnál tűnik fel a porondmester és... azt hiszem az a srác, aki az előbb elszaladt. Érdeklődve pillantok rá, de azonnal mosolyra húzódik a szám, amikor habogni kezd. Nem pontosan értek minden szót, csak akkor amikor franciára vált és úgy is elismétli. - Meglesni? Te voltál itt az előadás előtt is? Tudtad, hol van a rés. - nem tűnik el a mosoly az arcomról, mintha kicsit sem zavarna az, ami történt. Végülis nem is zavar, nem látszik belőlem most sem több, mint a porondon, sőt még egy pólóval kevesebb is, és a hosszú haj is viszonylag sokat takar a hátamból. - Dehogy várnak. - nevetem el magam, aztán már ott is termek előtte, miután a hajkefét letettem a fésülködő asztalra. - El szeretnél jönni a tábortűzhöz? Előadás után mindig ott gyűlünk össze, egy kicsit... kiengedni a gőzt. - zavarban van látom nagyon jól, csak az okát nem értem. Belém nem neveltek semmiféle gátlást, vagy azt, hogy mik a világ szabályai, amikhez alkalmazkodni kell, így aztán sosem érzem úgy, hogy valami miatt kicsit is zavarban kellene lennem. Gyorsan belebújok egy nadrágba, aztán cipő kerül a lábamra és már kész is vagyok, innentől csak rajta múlik, hogy jönne-e, mert én tuti, hogy megyek.
Lincoln Atwood
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-14, 20:36
Nem értem azokat, akik azt mondják, hogy kinőttek a cirkuszból. Egyszerűen ez lehetetlen! A világ legjobb dolga ez. Mi más létezik még, ami elfeledteti a valóságot és eléri, hogy csak a porond tűnjön valósnak? Semmi. Mégis ahányszor oldalra nézek, a nevelő szüleim arca komor. Mintha nem is itt járnának gondolatban. De nem sokat törődök velük. Az előadást figyelem egészen addig, amíg rá nem jövök, kit látok éppen. Azt, akit a kis résen át lestem meg. Képtelen vagyok tovább rajtatartani a tekintetem, bármennyire is csodálatos az, amit csinál. Bármilyen különleges is a minták miatt, ami az egész testét borítja, lesütöm a tekintetem. Mintha attól tartanék, hogy felismeri az érzést. Mintha rájönne, ez a szempár már nézte őt. Mégis hatalmas taps jár neki, amikor eltűnik a nézők szeme elől. Én is tapsolok, ahogy csak tudok. Az előadás többi része viszont már nem köt le annyira. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy újra látnom kell. Hogy az egész után vissza kell mennem ahhoz a sátorhoz és meg kell lesnem. Látnom kell a különleges jeleket rajta. Percek. Hosszú percek, mire kikönyörgök még egy kis szabadidőt. Nem lennék köteles megkérdezni, hogy maradhatok-e még. Már vagyok annyi idős, hogy ne mondják meg, mit tehetek. De a szabály az szabály. Azután indulok meg, hogy rábólintanak. Sietve indulok meg arra, amerre az öltözősátor van, mégis félúton megtorpanok. Ott van. Még nem ment be a sátorba. Még kint van és beszélget valakivel. Megbújok az árnyékba és onnan követem a mozdulatait, majd lassan lépkedek, amint elindul. Eszemben sincs magamra vonni a figyelmét. Nem lennék képes vele beszélni. Az első hibát ott vétem, hogy rálépek egy nagyobb gallyra, ami hangosan reccsen. Futva indulok meg a másik irányba, mintha ott sem lettem volna. A következő hibát akkor követem el, amikor félig a sátor előtt térdelek, a résen keresztül kémlelve a bent történteket. Lehetne annyi eszem, hogy rájöjjek, ez így túl feltűnő. Megint a cilinderes férfi az, aki elrángat onnan. Most már idegesebbnek tűnik. Egy nap, kétszer is itt kap el. Igyekszek bocsánatot kérni, ahogy csak tudok. Ő a tenyerét tartja. Pénz. Az kell neki. Remegő kézzel túrok a zsebembe, kikutatva az aprót, ami ki tudja, mióta van ott. Elrejti a pénzt és ott hagy a sátor bejárata előtt. Az pedig nyitva van. Mindent látni lehetett bentről. Alig merek megfordulni és felemelni a tekintetem. Végül meg sem teszem, csak beszélni kezdek. - Sajnálom... Bocsánat... hölgyem. Engem csak nagyon lenyűgözött az előadás... már amennyit láttam belőle és... nem is tudom, mit szerettem volna - próbálom kimagyarázni a helyzetet, de nem hiszem, hogy ezzel bármit is elérek. Mivel addig sem jutok, hogy felemeljem a tekintetem, csak a lábát látom. Már ennyiből megállapítottam, hogy ő áll előttem, de hogy más is van-e itt, vagy mérges-e, amiért meglestem... Fogalmam sincs. - Nekem mennem is kell. Várnak. Szóval, bocsánatot kérek! - teszem még hozzá és valamiféle meghajlást is beleviszek a bocsánatkérésbe, amitől egész nevetségesség válik a helyzet. De nem számít. Nekem már ég az arcom a szégyentől, amiért lebuktam. Már épp hátrálok egy lépést, amikor rájövök, hogy talán egy szavamat sem értette! Az előadás előtt nem beszéltek, én pedig gondolkodás nélkül angolul szólaltam meg. Mi van, ha fogalma sincs, ki ez az őrült és mit hablatyol neki? Megpróbálom az előzőket franciául is elismételni, több-kevesebb sikerrel. Biztos vagyok benne, hogy pár szórendet felcseréltem. Fogalmam sincs, miért nem bírom megtanulni rendesen ezt a nyelvet.
Jenna Arquette
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-14, 19:33
Link & Jenna
Szeretem a készülődés előtti izgalmat. Hiába, hogy minden előadás nagyjából egyforma - persze vannak időnként változtatások -, de attól még mindegyik előtt épp úgy izgulok. Szerintem ez már soha nem fog elmúlni, de talán nem is baj, hiszen épp e miatt élvezem annyira nagyon az egészet. Ha elmúlna ez a kellemesen bizsergető érzés, akkor már nem biztos, hogy megérné csinálni. Így viszont... csodás! Már előre várom a rám szegeződő tekinteteket és persze a felhördülést, amikor valami nagyobb attrakció történik. Szerintem ezért éri meg csinálni, mert nagyokat csodálkoznak és néha a nézők alig jutnak szóhoz, pedig számunkra ezek már egészen általános dolgok. A legjobban persze a gyerekeket kedvelem, hiszen ők még előítéletekkel se nagyon rendelkeznek. Azért a legtöbb felnőtt mégis csak azon kívül, hogy élvezi az előadást nem jönne el ide. Furcsáknak tartanak minket, másoknak, talán még veszélyesnek is. Nem érdekel, régen volt párszor, hogy e miatt rosszul éreztem magam, de Maria mindig megnyugtatott. Ő szinte anyám helyett, anyám lett, sőt talán ezzel mások is így vannak. Ő az igazi összetartó erő, mindig meghallgat, ha baj van és mindig segít is a tanácsaival, szeretek vele lenni. Most is épp fecsegünk az öltözőben, amikor meghallom a motoszkálást. Gyerekek, volt már rá példa, hogy az öltözőt könnyen megtalálták. Annyit megteszek, hogy háttal fordulok az épp halkan szakadó résznek, de ennél többet nem teszek, szépen öltözöm tovább, vagyis vetkőzöm épp. Nekik biztos az is nagy dolog, hogy láthatnak egy meztelen hátat, no meg az azt díszítő összes dekorációt. Aztán már csak a magyarázást hallom kintről, amire már elmosolyodom. Nem baj, legalább bátrak voltak, vagy volt, aki ott volt, az fontos dolog. Hamarosan felcsendül a zene, aztán sorban haladunk kifelé. Persze mindig van egy cseppnyi feszültség, mi van, ha baj történik, de szerencsére most sem lesz semmi. Amikor én jövök, könnyedén tornászom fel magam az állványra. Testhez álló dresszt viselek csak, nem kell semmi más, miért is takarnék el bármit magamból, hiszen a bőröm okkal olyan, amilyen. Végülis ez is a látvány részét képezi. A taps csendesedésével a meghajlás után tűnök csak el az öltöző felé, hogy mint mindig ilyenkor begyűjtsem a nagy ölelést Mariától. A széles mosolyt nehéz lenne letörölni az arcomról, akkor se lehet, amikor már felkapok egy bővebb ujjatlan pólót a dresszre, és lassú, jól begyakorolt mozdulatokkal kezdem el fésülni a hajam. - Jenna... jössz a tábortűzhöz igaz? - hallom meg az ismerős hangot, majd látom meg Marcel bekukkantó fejét a bejáratnál. Kedves srác, csak a legtöbben nem szeretik látni a másságát. Az egyik szeme kék, a másik pedig zöld, mintha nem is ugyanahhoz az emberhez tartozna, pedig én tudom, hogy így van. A látogatók szállingóznak, de mindig akad pár bátor vállalkozó, aki marad még, általában az adott város különcebb alakjai. Velük jövünk ki jobban.
Lincoln Atwood
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Keleti erdőségek 2014-04-14, 14:59
Cirkusz! Mást sem hajtogatok egész úton. Már teljesen ki is ment a fejemből a seregtől kapott üzenet. Mi számít, hogy alkalmatlan vagyok katonának, ha cirkuszba mehetek? Össze sem lehet mérni a kettőnek a fontosságát. Az egyetlen, amit elszomorít az a halk lövés, amit hallani vélek, amikor keresztülvágunk az erdőn. Persze szinte azonnal kapom is a magyarázatot. Csak a cirkuszból jön. Valami új előadás lehet, ahol fegyverrel hadonásznak. Elhiszem. A szívem mélyén tudom, hogy ez hazugság. Nem akarja senki emlékeztetni az embereket a közelben zajló háborúra, úgyhogy nem vinnének be lövéseket egyetlen számba sem. De egyszerűbb elhinni ezt az átlátszó magyarázatot, mint azzal foglalkozni, vajon eltalált-e valakit a golyó. Újabb lövés viszont nem hallatszik, bár már amúgy sem foglalkoznék vele. Már látom a sátor tetejét. Már hallom a nevetést. Szinte futva teszem meg az utolsó pár métert, amíg utánam nem szólnak, hogy várjak. Lassítok, de kíváncsian nézek körbe. A sok ember és a hangok. Mintha egy oroszlánt hallottam volna! Vagy csak képzeltem? Már magam sem tudom. Az biztos, hogy hamar sikerül elérnem, hogy kapjak egy kis kimenőt. Csak az előadás kezdetéig. Csak addig. Egész óvatosan indulok meg, vigyázva kerülgetem az embereket. Több gyerek szalad el mellettem, az arcukon nagy mosoly. Valami oknál fogva követem őket. Végül is, ha ilyen boldog mindegyik, csak jó irányba mehetnek. Valami nagyon jó helyre, amit nem reklámoznak. Egy sátor előtt állnak meg, majd vetik le magukat a földre. Az egyik kést vesz elő és lassan megvágja a sátorponyvát. Belesnek a kis lyukon, majd futásnak erednek. De most nem követem őket. Inkább a sátorhoz lépek és benézek a résen. Többen is vannak ott. Hamar megértem, hogy miért érdekelte ennyire a hely a gyerekeket. Ez az öltöző! Itt készülnek a műsorra. Nem mondom, elakad a lélegzetem, amikor meglátom, hogy a női alakot, amint gond nélkül kapja le a testét takaró felsőt. Talán épp rájönnék, mi is a jó abban, hogy nézhetem, amikor az én felsőm ragadja meg valaki. Egy kalapos alak állít talpra és néz rám nagyon, nagyon csúnyán. - Az ilyesmiért fizetni szoktak - kezd bele, majd magyaráz valamit arról, hogy két sátorral arrébb találom a helyet, amit keresek. Elég hangosan mondja ahhoz, hogy nem csak a környéken járók, de a sátorban lévők is hallják. Nagyot nyelek, mert nem bírok megszólalni. Végül bólintok, ő pedig elenged. De eszemben sincs elindulni ahhoz a bizonyos sátorhoz. Lassan kezdődik az előadás. Tudom, mert a tömeg egyetlen irányba indul meg. A nevelőapám félúton csíp nyakon és terel maga előtt, egyenesen az első sorba, ahol lélegzetvisszafojtva nézem az előadást. Akkor viszont lesütöm a tekintetem, amikor meglátom azt, akit a kis résen keresztül lestem ki. Már ekkor tudom, hogy bármilyen kockázatos is, vissza fogok menni oda. Elérem, hogy az előadás után maradhassak egy kicsit és újra megleshessem őt. Most nem tudok ránézni, de akkor... majd akkor. Az, hogy ez mivel járhat, eszembe sem jut. Az előadás többi részére alig figyelek. A végét várom már csak.
Adeline LaPierre
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 268 Ω Kor : 38
Tárgy: Keleti erdőségek 2014-04-12, 06:25
Keleti erdőségek
A várostól keletre kisebb erdős sáv húzódik. Nem olyan méretű, mint ami a folyó partján délre, de azért itt is bőven akadnak állatok és persze... rengeteg fa.