Avignon Ereklyéi

KezdőlapKezdőlap  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Megosztás

Baljós események - Avignon nagymese

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Mesélő
Secrets All Around
Mesélő
Mesélő

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline & Walter
Ω Hozzászólások száma : 43

Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 06:41

First topic message reminder :

Egy napja érkezett csak a búra, és még nem tudja mindenki, de hamar híre megy, hogy valami történt. A repülőgép lezuhanása felizgatta a kisvárost, de az, hogy valami ezen túl is mutat, már komoly suttogásra ad okot. A város szélén dolgozók, netán kifelé haladók egy áthatolhatatlan gömbbel ütköztek, voltak halálos balesetek is, az eddig is lázasan nyomozó katonaság, és tudósgárda új feladat elé néz. Tudóst ugyan nem tudtak elcsípni, mert azok a repülőgép roncsait, rakományát vizsgálják, de néhány katona úgy dönt, hogy a polgármester segítségével a folyópartra siet. Nem tudják, és talán nem is akarják lerázni a melléjük csapódó néhány civilt...

Szereplők:
- Henry J. Winchester
- Auguste Dumont
- Adeline LaPierre
- Philip Marsage
- John William Taylor
- Andrew Maxwell
- Anwen Fitz
- Sebastian Monroe
- Katherine Swan

//Az első kört vasárnap délig lehet írni. Nincsen még sorrend, ne várjatok egymásra, és aki tudja, mielőbb írjon, hogy ne vasárnap délben kelljen sok hozzászólást olvasnom, értelmeznem, köszi^^ Az én karim Walter is ott van njk-ként, fogom is mozgatni, tehát számoljatok vele!//

Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Sebastian Monroe
Secrets All Around
Sebastian Monroe
Városlakó

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Sebastian Monroe
Ω Hozzászólások száma : 107
Ω Kor : 35

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-05, 20:07

A bokorban lapulva kezdem érezni ahogy a lábaim egyre jobban zsibbadnak. Ráadásul hiába törtem magam nem jutottam sokra vele. A katonák úgy sutyorognak mit az öreg nénikék akik nem szeretnék ha más füléhez is eljutna titkos süteményreceptjük. Azt hittem legalább Andrew hangosabban elszólja magát, de sajnos ez se történt meg. A következő bokor túlságosan közel van Winchester-hez én meg nem vagyok akkora hülye, hogy a közelébe menjek. A gond ott kezdődik, hogy hajt a kíváncsiság. Már éppen rászánnám magam, hogy előrébb lépek mikor az egyik katona megérinti a burát és szépen csattan a fenekén a földön. Nagyon koncentrálnom kell és fegyelmezni magam nehogy hangos nevetésben törjek ki. Hát mi van itt, cirkusz? Mert nagyon parádés a felhozatal. Az egyik fele áll és tanácstalanul néz egymásra várva a másiktól a megerősítést, hogy mi ez a bura, a másik fele meg úgy látom kísérleti állatot játszik. Végül enyhül bennem a vágy, hogy nevetni kezdjek és összeszedve a bátorságom egy bokorral közelebb lépek. Ahogy az új búvóhelyemre telepedek fényt pillantok meg nem messze tőlem. Nagy a kísértés, hogy odamenjek úgy mint a többi civil akik látták, de egyelőre még a helyemen várom a fejleményeket. Winchester a szokásos módon kiadja a parancsait amiket elvár, hogy teljesítsék. A kísérleti példányt ha jól hallottam Taylor-t elküldte ahhoz a roncshoz amit innen nem a legjobban lehet látni. Andrew és a százados elindul a fény nyomában. Na ez már érdekesebbnek tűnik. Lassan mászok át egy mellettem lévő bokorhoz ahonnan tisztán rálátok a mozgó fényre és az Őt üldöző...üldöző? Most komolyan elkezdték üldözni a fénycsóvát? Látom ahogy pisztolyt ragad a százados és két golyót ereszt a testetlen alakba. Biztos csak én kaptam napszúrást. Gondolkodok egy picit a látottakon és arra a következtetésre jutok, hogy a bura rejtett képessége, hogy megőrjíti az épeszű embereket. Értem én, hogy elakarják kapni a fényt, de rálőni? Uram kérem, a golyó nem fog ártani egy adag fénynek. Most hálát adok érte, hogy kiléptem a katonaságtól még ha most bujkálnom is kell nehogy a fény helyett engem lőjenek agyon, mert kétség kívül rajtam már fogna a golyó. A kíváncsiság hamar legyűri a tartózkodásom és míg tart ez a lövöldözős mizéria a gép közelébe férkőzöm. Csak 6 méteres körzetében helyezkedem el, nincs szükségem arra, hogy bárki is észrevegyen. Pisztolyom az övemben pihen. Nem tudom hogyan jutott most eszembe, de a fura jelenségeket nézve lehet nem sokára a burát fogom lövöldözni éneklés közben.
John William Taylor
Secrets All Around
John William Taylor
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : John William Taylor
Ω Hozzászólások száma : 71

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-05, 18:12

Nem derít jobb kedvre, hogy az összes katona egy emberként bámul. Összevont szemöldökkel nézek vissza rájuk, miközben talpra állok. Ha valamelyik röhögni mer, hát istenemre betöröm a képét! Na nem most, majd ha itt végeztünk. Annyira nem borult el az agyam, hogy az őrnagy, meg az ezredes szeme láttára és civilek jelenlétében kezdjek ökölharcba.
Komor hangulatomból mégis kiérződhet valami, mert a hozzám legközelebb álló közkatonák szája sarkából eltűnik a mosoly, és egymás után húzzák ki magukat.
Ez nem attól van, hogy tiszt vagyok. Attól van, ahogyan nézek. Mintha odabentről eltávozott volna az a személy, akitől irgalmat vagy könyörületet lehet remélni.
Észreveszem Winchester százados pillantását, ahogy Maxwellre néz. De végül ő se szól.
Mereven pillantok a századosra, aztán az őrmesterre. Ezek ketten összestimmelnek, pár hete már bizonyára egy egységbe tartoznak, én meg az új hús vagyok.
Fegyelmezem magam, bár egy ilyen pillantásért otthon már ütöttem, de itt nem akarok rögtön az ezredes előtt kikötni. Feljebbvaló megütése bevetés közben. Verhetném a se*gem a földhöz, ha megúsznám egy hónap magánzárkával és lefokozással. Rosszabb esetben kivezényelnének golyófogónak.
Azért megnézném, ők hogy bírnák, ha hozzáérnének ehhez az izéhez. Falhoz. Vagy mihez. Bokorugró banda.
Körbepillantok, de a bokorban lapuló férfi már odébb állt.
Mi a f*ne? Valami mozgó fény vibrál a fák között. Elsőre nekem olyannak tűnik, mint az előbbi fal, csak tömörebb, jobban össze van állva.
A fényről az erdőre fordítom a tekintetemet, és ekkor látom meg a roncsot. Egy lezuhant repülőgép! Onnan, ahol előbb álltam nem vettem észre, takarták a fák és az aljnövényzet, most is csak a propeller egy darabját látom.
A százados persze már megy is a fény után.
Érj csak hozzá, barátom!
Parancsolgatni persze tud.
Igenis! – kiáltom neki vissza, és a roncs felé kocogok, nyomomban két katonával, akiket fedezetnek kaptam magam mellé.
Maxwell meg Winchesterrel tart, aki épp cowboyosdit játszva lövöldöz a fényre. Nem mintha ártani tudna neki ezzel.
A géphez érve befékezek. Az orr-rész egy nagyobb fának ütközött, valószínűleg az fékezte le végül.
Csúnyán összetörtél, kismadár – dünnyögöm és megérintem a pilótafülke oldalát. Bekukkantok a felszakadt fémburkolat résén. Belülről is elég gyászos a dolog, első pillantásra nehéz megállapítani összetakarítottak-e benne vagy sem, törött alkatrészek, kulacs, toll, papírok szétszóródva. Navigációs eszközök… egy fénykép egy szőke nőről közvetlenül az orrom előtt a fülke padlóján…
A százados nem nagyon figyel. Végtére is azt mondta vizsgáljam meg, így minek külön bejelenteni, hogy bemászok?
A gépen két pilótaülés van, először hátulról látom őket, aztán előrébb mászok, mindkettő övei bekapcsolva, de…
Hol a bánatban vannak a testek?

A hozzászólást John William Taylor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-05-06, 09:30-kor.
Andrew Maxwell
Secrets All Around
Andrew Maxwell
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Andrew Maxwell
Ω Hozzászólások száma : 204
Ω Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-05, 11:58

Teljesen lefoglalnak a saját gondolataim. Tudom magamról, hogy nem adok bele mindent, de mit várnak, ha semmi értelme itt ácsorogni? Csak a hülye nem venné észre, hogy tele van a környék civilekkel. Egyesen éppen csak, hogy nem jönnek oda megbökdösni minket, hogy vajon mennyire vagyunk mások, mint ők. De hallgatok. Eszemben sincs mindezt hangosan kimondani. Tenni pedig semmit nem tehetek a bámészkodók ellen. Néha magamra parancsolok, hogy figyeljek rájuk és a környékre jobban, semmi több.
Újra és újra végigjáratom a tekintetem a terepen, de mintha mindenki szinte mozdulatlanul várna valamire. Én is. Magyarázatra, ami persze nem érkezik meg. Helyette viszont a búra felé kapom a tekintetem, amikor a hadnagy megérinti a város új határát. Az emberi részem, már lépne oda hozzá, hogy megkérdezzem, jól van-e, de nem tehetem, így csak egy kérdő tekintet marad, miután talpra kecmergett. Ahogy látom, a kis jelenetet szinte mindenki észrevette - nehéz is lenne nem látni -, majd végül összeakad a tekintetem a századoséval. Csak alig láthatóan vállat vonok. Nem a mi dolgunk, és most már legalább ez is tudjuk, hogy ne tapogassuk a búrát.
Az viszont már nagyon is ránk tartozik, ami az erdőben történik. Mintha valaki előbb mozdulna, mint mi, de nem vagyok benne biztos. Annyira nem figyelem. Amint hallom a nevem, már indulok is előre. Csak egy pillantást vetek a hátam mögé. Ahogy látom, maradnak pár névtelen katona a fal mellett, de amint ezt megállapítottam, már nem is törődök velük tovább.
- Komolyan egy fénygömböt üldözünk? - kérdezem félig magamtól, de maga a tény nem lep meg annyira a történtek után, mint kellene. Már semmi nem túl meglepő.
Útközben veszem elő a pisztolyt az övemből, de nem tervezem lőni. Ez egy rohadt... mozgó... fény. Nem hiszem, hogy megsérülne, ha beleeresztünk pár golyót. Mégis megtámasztom a lábam, amint megállunk, készen létben állva, hogyha a százados lövései után szükség lenne rá, én is megismételjem az előbbit és elsüssem a fegyvert. Addig a pillanatig viszont le nem veszem a tekintetem a jelenésről. Talán egy röpke másodperc van, amíg az agyam egy kis része megpróbálja felfogni, merre is tartunk és mi az, amit a fénygömb bevilágít. Nem hiszem, hogy vezetni akar minket. Nem lehet egy ilyennek tudata. Mégis jobb az ilyen apróságokkal is törődni.
Henry J. Winchester
Secrets All Around
Henry J. Winchester
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Winchester százados
Ω Hozzászólások száma : 143
Ω Kor : 40

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-05, 10:52

Bár nem tetszik a dolog, a bámészkodókkal nem tudok mit kezdeni, hivatalosan nem. Amikor a lehetséges civil jelenlét miként kezeléséről kérdeztem az ezredest, technikailag figyelemre sem méltatott, csak annyit dobott hátra, hogy „Lesz ott fontosabb dolog is, mint a civilek, százados. Foglalkozzanak azzal.” S ha jól sejtem ennél Sheringham sem kaphatott több információt. Így nem tehetünk mást, mint vigyázzban tűrni ezt az egész cirkuszosdit.
Mikor a hadnagy a földre kerül, csak veszek egy mély levegőt, s visszafojtom a kikívánkozó fejmosást, ha már nem hozzám lett beosztva, a reakcióm pedig mindössze egy sokat mondó pillantás az őrmester felé. Ezek a pilóták olyan sokat képzelnek magukról, pedig a lábukon nem tudnak megállni.
Nem sokkal később, mikor először megpillantom a szétroncsolódott pilótafülkét, az első gondolatom, hogy egyesek milyen pocsékul végzik a munkájukat. Már rég össze kellett volna pakolniuk azt az ócskavasat, ami nem mellesleg nem épp úgy néz ki, mint amit bárki is átvizsgált volna. Ám mikor a bizarr jelenség feltűnik, s mozgásba lendül csak értetlenül nézek felé néhány pillanatig.
- Mi a... - Ráncolom a szemöldököm, miközben szinte tátogom a szavakat, de a megdöbbent kifejezést hamar letörlöm az arcomról, hisz nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy az embereim bizonytalannak lássanak.
- Taylor, ellenőrizze a fülkét! - Utasítom mereven, attól függetlenül, hogy nem kifejezetten az enyéimhez tartozik, meg két másik katonát, hogy fedezzék. Ha valaki észreveszi, ha valami nem stimmel egy pilótafülkével, akkor az ő. - Maxwell! - Követi máris a következő felszólítás, ami az őrmester felé irányul, de neki elég csak biccentenem, s megindulok a fegyverem készenlétben tartva azt a bizarr fényt követve. Egyre gyorsabb tempót veszek fel, nem veszíthetjük szem elől. A rövid hajsza után egészen hirtelen megtorpanok, a gépfegyverem a hátamra dobom, s az egyszerű pisztolyt veszem elő, két lövést leadva az ismeretlen jelenség felé, majd figyelmesen várom, hogy mi történik.
Auguste Dumont
Secrets All Around
Auguste Dumont
Ellenálló

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Auguste Dumont
Ω Hozzászólások száma : 109
Ω Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-04, 17:32

Általában szokott nálam rádió lenni, de most teljesen feleslegesnek éreztem, hogy velem legyen, mert a társamnak nincs, és itt van mellettem, nem kell ide semmi, hogy tartsuk a kapcsolatot egymással. Azonban távolról is hallom a sercegő hangot, amit majdnem annyira utálok, mint a háborút. Nem tudom mi baja van annak a rádiónak, talán csak simán bedöglött, de nagyon csúnyán serceg, a katonák tehetnének valamit, mert szétmegy a fülem tőle. A civileken eleinte meglepődtem, de…végülis ez a mi városunk, jogunk van tudni mindenről, ami benne folyik. Plusz udvariatlan is lenne, ha csak így elhessegetnék a jónépet, bár ahogy elnézem az ezredes urat, a legkevésbé sem érdekeli őt a civilek lelkivilága, úgyhogy fel is jegyzem magamnak, hogy tartsuk távol magunkat tőle, se neki, se nekem nem lenne jó egy esetleges összezördülés.  – Csak próbálok bölcsnek tűnni. – sajnos egyre gyakrabban vesztem el idő előtt a türelmemet. Régen kifejezetten türelmes ember voltam, de mostanában egyfolytában feszültnek és fáradtnak érzem magam, biztos emiatt lettem ilyen türelmetlen. Pedig ma kitudtam volna magamat pihenni, de az ezredes direkt kiszúrt velem. Adelinenek pedig, hogy mondhattam volna nemet? Plusz ezzel nem csak neki, hanem Marcelnek is nemet mondtam volna, úgyhogy kötelességem volt kiugrani az ágyból, hogy Adelinenel körbeszaglászhassunk. Ha ezt Leon mondja nekem biztos, hogy megpróbálok visszaszólni neki valami frappánsat, de talán még ahhoz sem lenne most kedvem.
-Nehéz nem észrevenni. – legszívesebben lerohannék oda, hogy megnézem pontosan mi is az, ami így világít odalent. Az ottaniak arcán is látom, hogy elégé furcsállják a jelenséget, úgyhogy megkockáztatom, hogy senki nem számított erre, így pedig marad az, hogy valami nagyon nincsen rendben azzal a pilótafülkével.
Adeline LaPierre
Secrets All Around
Adeline LaPierre
Ellenálló

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre
Ω Hozzászólások száma : 268

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-04, 12:30

Kotnyeleskedés...

Rejtőzködünk, azaz úgy próbálunk eltűnni tisztes távolságban a bokor mögött, hogy senki se vegyen észre... azaz az ég világon senki. Mindenesetre rádió az nincs nálam, nem szoktam hordozható verziót magamnál tartani, főleg hogy még olyan igazán kicsiket nem is gyártanak, szóval maximum a távolból hallom a sercegő hangot, amit esetleg a katonák cuccai adhatnak ki. Úgy fest, hogy akadnak itt civilek is, ami határozottan meglepő, az pedig főleg, hogy még nem zavarták el őket. De minden bizonnyal ez nem megoldható, mert mindenki túlságosan kíváncsi és aggódik, hogy mi a fene folyik itt. Mi sem fogunk csak úgy meghátrálni, ebben biztos vagyok. - Mostanában a türelem nem a legfőbb erényem, te is tudod. - hát azt hiszem érthető ez. enyhén szólva is ki vagyok, nem sok kedvem van várni, de most mást nem tehetünk. Szóval csak figyelek. Nem lenne rossz megnézni a sercegő rádiót, de ahhoz minimum fel kellene fedni magunkat, amit pedig nem akarok túlságosan. Így marad az, hogy ha már amúgy is a fák között vagyunk simán kiszúrom a fényt a repülőgép roncsai között. És itt nincsenek katonák, akik kifejezetten a terepet védik... háh!
- Auguste, ugye te is látod azt az... izét. - oké, valami fény, de hogy mi a franc lehet és miért, arról sejtelmem sincs, de az tuti, hogy meg kell nézni. Szóval óvatosan hátrálok ki a bokor mögül, lehetőleg nem reccsentve meg egy ágat sem a lábam alatt és irány a fák közé. Ismerem ezeket az erdőket, nem félek csak azért, mert sötétebb terület felé kell menni.
Mesélő
Secrets All Around
Mesélő
Mesélő

Titkosított Akta

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-04, 11:43

Tehát a katonák vezetik főleg a kis csoportosulást. Walter is itt van, egyenlőre némán halad, hiszen a szemlélődésen kívül nem akad dolog. Elérik az erdő szélét, ahol a folyó is kettészeli a tájat, itt két különös dologra is felfigyelhetnek. A gömb, amelynek a szélén állnak most, különös hangon zümmög, és akinél van rádió, arra lehet figyelmes, hogy sercegni kezd, mintha valami vétel lenne halható, de valamiért itt le van árnyékolva az adás. A másik érdekesség, hogy a fák mélyén rálelnek a repülő roncsainak még egy feltérképezetlen darabjára. Holttestet sehol nem látnak, ellenben különös fény ragyogja be a pilótafülkét, amely azonnal megmozdul, amint közelebb lépnek. Sőt, teljesen szokatlan módon megindul, távolodik a sötétebb erdőrész felé... Ha mindkét témakörben vizsgálódni akarnak, lehet, hogy külön kell válniuk...
Alexander Hoffmann
Secrets All Around
Alexander Hoffmann
Valkűr

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Craig Morphew
Ω Hozzászólások száma : 25
Ω Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-03, 18:28

Civilben öltözetben megyek le a folyópartra, ezúttal egyedül, az egységem tagjai nélkül. Csak körül akarok nézni, és minél kevesebben vagyunk, annál könnyebb beolvadni. Szerencsére jó pár avignon-i követte a szövetséges egységeket, és remek álcázást biztosítanak nekem. Már a megérkezésünkkor loptunk pár szövetséges katonai egyenruhát szükség esetére, sokkal könnyebb civilt játszani. Az egyetlen gondom a beszéddel van. Bár magas szinten beszélem a franciát és az angolt is, azért anyanyelvieket nem tudom megtéveszteni, szóval igyekszem kikerülni a beszédhelyzeteket, illetve az angolokhoz franciául, a franciákhoz pedig angolul szólok.
Nem törekszem előre, inkább olyan helyet keresek, ahonnan a lehető legnagyobb területet be lehet látni, és hallótávolságban van pár fontosabbnak tűnő alakhoz is.
Persze nem vagyok fegyvertelen. A hétköznapi viselet alatt tucatnyi kés és két pisztoly lapul, elég jól elrejtve, de azért kéznél... Nem mintha harcot terveznék. Csak figyelek, felmérem a helyzetet, igyekszem tájékozódni, hogy mennyit tudnak a szövetségesek, aztán szépen csendben eltűnök.
Most már ők is tudnak az ereklyékről, ami kellemetlen, de sajnos elkerülhetetlen volt, a bura viszont nekem is új. És nem örülök neki, nagyon nem. Egyelőre ugyan nem tervezem, hogy odébbállnánk, de ha változik a helyzet, akkor azt finoman szólva nagyon megszívtuk.
Az egyetlen vigaszom ezzel kapcsolatban, hogy nyilvánvalóan ők sem tudnak mit kezdeni a problémával. Az pedig, ahogyan felsorakoztatták a katonákat, akik gondterhelt képpel nézelődnek ide-oda, és nem igazán értik, hogy miért kell itt lenniük, egyenesen szórakoztató. Ha nem lennék ideges, akkor valószínűleg elmosolyodnék, de így csak előveszek egy doboz cigit, és rágyújtok egy szálra.
Az embereket pásztázom a tekintetemmel. A civilek és a katonák egyaránt feszültek, és szemmel láthatóan az utóbbiak nem támogatják a városlakók jelenlétét. Ezt egyébként nem csodálom, nekem eszembe sem jutott volna ideengedni őket. Azon kívül, hogy zajonganak és olyasmibe ütik az orrukat, amihez nem értenek, még veszélyforrást is jelenthetnek. Vegyük például csak azt a tényt, hogy velük együtt én is ellenőrzés nélkül ide jutottam...
John William Taylor
Secrets All Around
John William Taylor
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : John William Taylor
Ω Hozzászólások száma : 71

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-02, 21:42

Pár napja vagyok csak a városban, de már feltűnt, hogy valahogy mindenki be van sózva, akivel csak találkozom.
Ez a hely úgy fura, ahogy van. Nem magával Avignonnal van a baj, kellemes francia városka, a Rhone partján, hangulatos óvárossal, a pápai palotával, meg a St Bénézet híddal. Még csak nem is a kaszárnyával van gondom, olyan, mint minden kaszárnya, épületek, gyakorlótér, udvar, tiszti kantin, ahova szabad bejárásom van, lévén, hogy hadnagyi rangot kaptam, a kaja ehető, a priccs elmegy, a szalmazsák, meg a takaró sem bolhás, szóval panaszra nincs okom. Még az étel is ehető, ami háborús időkben kész főnyeremény. Ezen kívül a városba is be tudok menni, eddig minden este kaptam kimenőt.
Ami inkább szokatlan, hogy a kaszárnya eddig csendes. A leghangosabbnak így az elsuttogott félmondatokat hallom. Pletykák. Egy lezuhant repülő, fura események. De ha közelebb érek, elharapják a szavakat.
Nem tudom igazán, hogy ez azért van, mert új vagyok, mert tiszt vagyok, vagy mert nem bírják a képemet. Vagy mert pilóta vagyok, és esetleg azt hiszik, hogy többet tudok, mint ők.
Fr*ncokat sem tudok!
És ez bosszant.
Bár talán ha összedolgozunk Maddieval, kiderülhet valami. Elmosolyodom magamban. Igen, Maddie a csinos és okos kis tudós. Egész vonzó, amikor mosolyog. Talán megtudhatok tőle valamit arról, valójában miket is kutatnak a bázison.
Vagy esetleg ma tudok meg valamit, mert többekkel együtt engem is kirendeltek a város szélére. Bár nem igazán értem pilótaként mégis mi hasznomat veszik itt. Igaz itt van Winchester százados is, az a tiszttársam, akivel a legtöbbet beszéltem eddig, meg felismerem Maxwell őrmestert is. Ahogy az arcán látom, ő valószínűleg nagyjából ugyanúgy nem érti, minek szobrozunk itt, ahogy én.
Civileket is látok, ismeretlen arcok, még nem tudok neveket társítani hozzájuk, nem tűnik ki senki a tömegből, hacsak nem az a szőkésbarna fickó, aki egy bokor mögött guggol.
Gépkarabélyom csövét a föld felé fordítva hátralépek, hogy megkerüljek egy bakát, és a sor mögött, némileg takarásban jussak közelebb hozzám, de közben a vállam hozzáér ahhoz az ismeretlen izéhez, ami előtt eddig álldigáltunk.
Olyan, mint egy torzító üvegfal, nem tudom jobban jellemezni, átlátok rajta, de mintha hirtelen kissé homályosabban látnék, mint kiskoromban, amikor felvettem a nagyapám szemüvegét. A szél a szél átfúj ezen az izén, de egyelőre többet nem tudok róla.
Illetve most már még valamit.
Hogyazajóbüdös! – káromkodom el magam. A vállam ég és csíp, és ez a valami úgy lökött a földre, mintha semmi súlyom, semmi tartásom nem lenne. Egyszerűen visszalökött! Pedig éppen csak hozzáértem. Azt hiszem.
Anwen Fitz
Secrets All Around
Anwen Fitz
Városlakó

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Anwen Fitz
Ω Hozzászólások száma : 37
Ω Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-02, 16:35

Ami az elmúlt napokban történt, az az én tűrőképességem határaimon túlmegy minden téren. Először a repülő, aztán Henning, aztán furcsa halálok. Persze kénytelen voltam ravaszkodni, de szereztem egy hullát és... csodák csodája! Zselé volt belül minden szerve. Ami szerintem zseniális, a kórház szerint nem az. Tehát stikában használtam egy kicsit a mosodai krematóriumot.
De amint megneszeltem, hogy mi készül ma itt... Nos, walesi vagyok, kíváncsi vagyok, nőből vagyok és a francba, a tudományos kíváncsiság egy mozgatórugó bennem és most szörnyen hajt. Tetszik a gondolata annak, hogy válaszokat kapjak olyan kérdésekre, amiket még nem is tudok megfogalmazni sem rendesen.
Ez teszi széppé és különlegessé a dolgot. Ezért vettem fel reggel a hátizsákom az orvosi és boncolási felszerelésemmel, egy pisztolyt és indultam el a folyópartra. A távolból már kuncogok magamban. Nem csak a katonák és Marsage polgármester indult ma útnak. Itt-ott fejek bukkannak ki a növényzetből és leskelődnek, vannak, akik pusmognak. Én vigyorogva támaszkodok neki egy fának. Nem fogok teljesen bujkálni. Amúgy is, ha akarnak valami komolyat, még hasznukra lehetek. Nem csak a proszektúrán, de a műtőben is hasznos vagyok, tudok pár jó fogást.
Sebastian Monroe
Secrets All Around
Sebastian Monroe
Városlakó

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Sebastian Monroe
Ω Hozzászólások száma : 107

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 12:02

Hogy ma miért keltem korán, nos ennek több oka is akad. Először is úgy volt, hogy ki kell nyitnom a kocsmát, de nem kis meglepetésemre a vendégek úgy másfél órával a nyitás után sem dugták be az orrukat a kocsma ajtaján. Ez már azért kicsit fura volt, főleg azért mert a sok törzsvendég vagy hívjuk őket törzsívónak már nyitás előtt az ajtóban csöveznek, hogy elsőként jöhessenek és foglalják el a kedvenc helyüket. Így vendég híján úgy döntöttem nem fogok a pult mögött várnia  csodára és bezártam a kocsmát. A főnök nem fog erről tudni, hisz jelenleg messze tartózkodik már vagy két hónapja. Miután megbizonyosodtam, hogy minden rendben fogtam magam és sétára indultam. Nagyon régen voltam már a szabadban ilyen időtájt. Mindig a pult mögött rohadok van, hogy éjjel-nappal mert nincs váltás megbetegedés vagy hasonlók miatt. Most legalább lesz időm kicsit kifújni magam és beszívni a napból áradó D-vitamint. De ahogy leérek a folyópartra nem az a megszokott béke és nyugalom fogad mint általában. Egy sereg katona és civil egyvelege van szanaszéjjel a part mentén. Közelebb osonok úgy, hogy lehetőleg ne tűnjek fel egy katonának se. A sok tiszt és közlegény között felfedezem Andrew-t. Legjobb esetben örülnék neki, hogy látom vagy is legalább úgy tennék mintha örülnék, de most kimondottan zavar, hogy itt van. Vele semmi gondom nem lenne, de a tisztekkel van némi gondom. Ismerek egy párat és ha azok megtudják, hogy élek engem alighanem rögtön agyonlőnek itt a parton, magasról téve a gondra ami nyilván az a bura a városkánk felett. Itt van például Winchester. Na vele semmiképpen nem szeretnék összefutni még akkor sem ha egy tankkal lennék ellen úgy, hogy csupán csak egy pisztoly van a birtokában. Egy elég széles és magas bokor mögé rejtőzve leselkedek. Nem kevés ember jött ki látni a katonaság tehetetlenségét a burával szemben. Így már érthető, hogy a kocsma ma miért pang az ürességtől. A város apraja-nagyja mind kíváncsi arra mit fognak a katonák tenni ebben a roppant nem szokásos helyzetben. Hát engem is érdekel valamilyen szinten. Nem azt mondom, hogy tátott szájjal fogok nézni mint az öreg iszákos Fred, de azért fülelek majd a részletekre. Közelebb osonok, hogy halljak is valamit ha esetleg megszólalnának. Lopakodásban mindig is jó voltam, nem, tökéletes voltam. Most se szándékozom lebukni. Érdekel, hogy ez a valami ami a város köré magasodott mi lehet. Veszélytelennek tűnik eddig, de bármi megtörténhet, ezt tudom jól.
Andrew Maxwell
Secrets All Around
Andrew Maxwell
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Andrew Maxwell
Ω Hozzászólások száma : 204
Ω Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 11:22

Nem értem, mit keresünk itt. Kirendeltek ide minket még azelőtt, hogy akár egyetlen lélek is felébredt volna a városban, de ez még nem jelenti, hogy akár egy ember is vette volna a fáradtságot és bármit elmagyarázott volna. Jó, van egy láthatatlan fal, amit nem lehet megtörni. Ez nem normális, de attól... miért vagyunk itt? Mi értelme itt ácsorogni? Mit védünk? Senki nem tud kilépni a városból, a hír pedig úgyis elterjed, ha akarjuk, ha nem. Most már nem lehet titokban tartani, hogy valami történik. Ha valaki tud is valamit, nagyon jól hallgat róla. Ami csak rosszabbá tesz mindent. Jönnek a találgatások, pletykák. Az pedig senkinek sem jó.
Ha eddig azt hittük, nehéz kimagyarázni a házkutatásokat és a katonai jelenlétet, most már egyenesen lehetetlen. Végül is, mi lehetne ennél feltűnőbb, hogy egy csapat katona áll, szép sorban, a város szélén, teljes fegyverzetben? A fél város már amúgy is itt van körülöttünk. Mi pedig egy rossz szót nem szólhatunk. Kicsit úgy érzem magam, mint valami bazári majom. Mindenki megbámulhat minket, ha úgy tartja kedve, mi pedig még csak csúnyán sem nézhetünk rájuk! Nem biztonsági őrök és nem is rendőrök vagyunk. De a véleményünket senki nem kérdezte - most sem.
Úgyhogy továbbra is a fegyvert szorongatva állok, pont úgy, mint a többiek. Néha nézek csak oldalra, de akkor is üres tekintettel. Még azt sem látni rajtam, hogy megnyugtatna a százados jelenléte. Ő is csak egy valaki a seregből. Ahogy mindenki más. A civilek. Csak arc nélküli tömeg. Gondolom arra továbbra is ugrani kell, ha valakinél fegyvert látunk. Esetleg elvezetni azt, aki túl sokat kérdez. Bár mondana valaki, valami pontosat! Addig viszont, amíg ilyesmi nem történik, minden erőmmel azon vagyok, hogy elrejtsem a feszültséget, mielőtt bárki észrevenné rajtam. Ez pedig valljuk be, most elég nehéz. Egyre több bennem a kétely. Minél jobban figyelek, annál feltűnőbb a sok apró hiba a jól működőnek hitt rendszerben. A komplett életemben. Ami eddig teljesen logikusnak tűnt, most egyszerűen őrültség. A parancsok... a tetteink... az, ami történik. Őrültség.
Auguste Dumont
Secrets All Around
Auguste Dumont
Ellenálló

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Auguste Dumont
Ω Hozzászólások száma : 109

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 10:42

Elégé sikerült meglepnie Adelinenek ma reggel, hiszen úgy terveztem a napomat, hogy délig alszom és találkozok egy régi ismerőssel lévén, hogy a mai nap úgy nézet ki semmit nem kell majd csinálnom, de Adeline már kora reggel ajtót tört rám, így esélyem sincsen a terveimhez tartani magam. Gyorsan felkapok magamra a ruháimat és egy gyors reggelit is megejtek, majd magamhoz veszem a pisztolyom és késem, aztán már indulhatunk is. Az íjat nehéz szívvel hagyom otthon, hiszen mostanság szinte már hozzám nőtt, de nem vadászni indulok, és nem szándékozom senkinek sem nyilat repíteni a szívébe, így sajnos otthon kell majd várnia a gazdájára. Arra, hogy Adeline megint egyedül csavargott csak a szemem forgatom, már rég megtanultam, hogy nem éri meg vitatkozni vele, mert saját magán senkit nem hall meg egy vitában, így nehéz szívvel, de beletörődtem abba, hogy azt csinálja amit jónak lát.
Legalább így figyelhetek rá, volt olyan figyelmes, hogy szólt nekem. Kicsit sajnálom, hogy nem aludhattam emiatt tovább, de ez az ügy most komolyságot és fáradságot igényel a részemről, amit köteles vagyok meg is adni neki. Tudtam én, hogy a polgármester tud valamit, így Adelinenel követjük őt egészen a folyópartig, könnyedén járva az erdős terepet. Szerencse, hogy erre jöttek, mert így a hazai pálya előnye nálunk van, hiszen én itt éltem le az egész életem, míg a polgármester valamelyik puccos egyetemen koptatta a padot. Az viszont meglepő, hogy civilek is csapódnak a drágalátos polgármesterünkhöz, és ami még meglepőbb, hogy kitolta a képét. Én úgy tudom, hogy az irodájában lévő fotelből szereti a dolgokat megoldani, de most úgy látszik sikerült cáfolnia. Vagy csak friss levegőt akart szívni a polgárok és katonák körében, akik elkísérték idáig, hogy megvédjék őt a rosszakaróktól. Egyszer szívesen elbeszélgetnék én ezekkel a jómadarakkal, de most be kell érnem a megfigyelésükkel.
-Csak nyugalom, a türelem rózsát terem. – mondom miközben a bokor mögé guggolok, hogy lássak is valamit a fontos emberek találkozójából. Mindenképpen közelebb kell majd ennél kerülnünk hozzájuk, de egyelőre az is megteszi, ha feltudjuk mérni mennyien vannak, és melyikük számít veszélyforrásként. A civilek aligha, a katonák már annál inkább. Talán mégis csak kellett volna az az íj.
Adeline LaPierre
Secrets All Around
Adeline LaPierre
Ellenálló

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre
Ω Hozzászólások száma : 268

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 09:03

Kotnyeleskedés...

A tegnap este után eszem ágában sincs a hátsómon ülni. Most már nagyon erősen böki a csőrömet az, hogy mi a fene folyik a városban és ha nem találunk válaszokat, akkor tovább keressük őket, hiszen úgy fest, hogy maguktól nem jönnek velünk szembe. Ezért toppantam be már kora reggel Augustehoz. Persze újfent nem boldog attól, hogy este egyedül mászkáltam a városban, de még mindig nem vagyok hajlandó kísérettel járni csak azért, mert gyengébb vagyok, mint mondjuk egy katona. Itt születtem fel, itt töltöttem az egész gyerekkoromat, eleget jártam az Óvárosban is ahhoz, hogy ne legyen nagyobb bajom. Nem is lett volna, csak az a százados zavart bele megint mindenbe... Jó, talán jól jött a segítsége, de hogy ezt be is ismerjem az a nagyon távoli jövőben lehetséges csak esetleg.
Aztán irány a hivatal, legalább drága barátomnak egy szava sem lehet, hogy megint magánakcióba fogok, mert szóltam neki is róla és jöhet velem. Megvédhet, ha már azt ígérte Marcelnek, és nekem sem kell a hátsómon ülni. Tudom, hogy a polgármester tud ezt-azt, szóval csak szépen figyelnünk kell, hogy mikor távozik, és követni. Pofon egyszerű! Addig van mázli, amíg nem a kaszárnyába megy, mert oda nehéz lenne bejutni, de mivel nem ez történik, a folyópart könnyedén megközelíthető, tisztes távolságból persze. A miénk a hazai pálya előnye, hogy könnyedén haladhassunk úgy a nyomukban, hogy arra ne nagyon figyeljenek fel. Főleg úgy, hogy még néhány civil is a kis csapathoz csapódott. Mégis mi a fene folyik itt, ha még maga a polgármester is nyílt terepen üti bele az orrát és nem az irodájában ücsörög békésen?
- Ha nem tudunk meg valamit hamarosan, isten bizony én megyek oda, hogy verem ki az egyik katonából a válaszokat. - suttogom oda minden bizonnyal teszem azt egy bokor mögött meghúzódva. Jó persze ez nem menne, meg hát esélyem sem lenne rá, hogy bármelyik fickóval is elbánjak, de... azt hiszem érthető, ha már egy kissé zabos vagyok hogy még mindig csak sötétben tapogatózunk és a roncsról is természetesen csak értelmetlen hadoválást hordtak össze, amit a nyilvánossággal is megosztottak.

Henry J. Winchester
Secrets All Around
Henry J. Winchester
Szövetséges

Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Winchester százados
Ω Hozzászólások száma : 143
Ω Kor : 40

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 08:33

Nem tudom mióta lett ilyen együttműködő a hadsereg holmi városka vezetőségével, vagy miért hagyják, hogy civilek is beleüssék az orrukat... mintha körülöttem úgy mindenki megőrült volna. De a parancs, az parancs és ha az ezredes meg az őrnagy úgy gondolja, hogy hasznos itt bohóckodni egy rakás franciával, hát ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem. Egyébként is kissé feszült vagyok, ugyanis holnap hajnalban kellene indulnom a századommal északkeletnek, amibe ez a nem várt fordulat igen igen beleszól.
Az arcvonásaimból persze egy cseppnyi kétely sem olvasható ki, szigorú tekintettel állok a polgármester mellett, a gépfegyverem lazán tartva magam előtt, s hol a környéket, hol a civileket szemlélem. Nem azt mondom, hogy nincs joguk itt lenni, de a bámészkodók valahogy mindig is irritáltak. Lopva Maxwell őrmesterre pillantva pedig azt hiszem ő is egyetért. Vagy nem. Kitudja, mostanában rajta sem mindig lehet kiigazodni.
Egyelőre csak állok Mr Marsage és Sheringham mellett, mint valami porfogó, vagy színpadi díszlet, hisz mi is mutathatna bizalomgerjesztőbben, mint állig felfegyverkezett katonák, egy olyan búra mentén álldogálva, amit a hajnalban kiérkező tankok még csak meg sem tudtak karcolni? Bár ami azt illeti ezt az ereklye dolgot én nagyon nehezen tudom lenyelni. Náci csodafegyverek? Legyen. A technika fejlődik, egész logikus lenne. De ez...
Ahogy tekintetemmel felmérem a terepet és az itt tartózkodókat, szinte már várom – úgy értve, hogy számítok rá – hogy mikor bukkan fel az a minden lében kanál Mrs LaPierre. Hisz nincs az az Isten, hogy az a kotnyeles nő egy ilyet kihagyjon, főleg a tegnap éjszaka után. Azóta is lüktet a vállam. A rövid elkalandozás után ismét továbbáll a pillantásom, hisz nem bámészkodni jöttem, habár azt szívesen meghallgatnám, hogy ebből hogyan magyarázza ki magát a polgármester úr.
Mesélő
Secrets All Around
Mesélő
Mesélő

Titkosított Akta

TémanyitásTárgy: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty2014-05-01, 06:41

Egy napja érkezett csak a búra, és még nem tudja mindenki, de hamar híre megy, hogy valami történt. A repülőgép lezuhanása felizgatta a kisvárost, de az, hogy valami ezen túl is mutat, már komoly suttogásra ad okot. A város szélén dolgozók, netán kifelé haladók egy áthatolhatatlan gömbbel ütköztek, voltak halálos balesetek is, az eddig is lázasan nyomozó katonaság, és tudósgárda új feladat elé néz. Tudóst ugyan nem tudtak elcsípni, mert azok a repülőgép roncsait, rakományát vizsgálják, de néhány katona úgy dönt, hogy a polgármester segítségével a folyópartra siet. Nem tudják, és talán nem is akarják lerázni a melléjük csapódó néhány civilt...

Szereplők:
- Henry J. Winchester
- Auguste Dumont
- Adeline LaPierre
- Philip Marsage
- John William Taylor
- Andrew Maxwell
- Anwen Fitz
- Sebastian Monroe
- Katherine Swan

//Az első kört vasárnap délig lehet írni. Nincsen még sorrend, ne várjatok egymásra, és aki tudja, mielőbb írjon, hogy ne vasárnap délben kelljen sok hozzászólást olvasnom, értelmeznem, köszi^^ Az én karim Walter is ott van njk-ként, fogom is mozgatni, tehát számoljatok vele!//

Ajánlott tartalom
Secrets All Around

Titkosított Akta

TémanyitásTárgy: Re: Baljós események - Avignon nagymese   Baljós események - Avignon nagymese - Page 2 Empty

Baljós események - Avignon nagymese

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Similar topics

-
» Események
» Barrage Avignon (gát)
» Radio Avignon
» Courrier d'Avignon szerkesztősége
» Gare d'Avignon Centre (Vasútállomás)

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Avignon Ereklyéi :: Archivum :: Avignon városa :: Város körül-