|
| Szerző | Üzenet |
---|
Max Hermann
Secrets All Around
Titkosított Akta Ω Főkarakter : Andrew Maxwell Ω Hozzászólások száma : 21 Ω Kor : 54
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-09, 15:52 | |
| ...................................................................................................... It's Not My Fault He's Dead ...................................................................................................... Nem így terveztem, de be kell vallanom, élveztem a műsort. Annak ellenére is, hogy ez valószínűleg azzal jár, hogy tovább kell állni. A barátaim nem igazán tudják, hogy kell diszkréten elintézni az ilyen kellemetlen alakokat, mint ez a Wichester. De hát hibáztathatom őket? Egyik sem halt túl szép halált, amennyire meg tudtam eddig állapítani, nem várhatom tőlük, hogy kegyesek legyenek és csak szorítsák össze a szívét, amíg el nem pattan minden ér benne. Pedig az lenne aztán az igazi halál! Túlhajszolta magát - mondanák az orvosok, és csak mi, páran tudnánk a teljes történetet. Csak páran lennénk azzal tisztában, hogy a szívét egy halott szorongatta a végsőkig. Már majdnem közbeszólok és hangosan is kimondom, mi jár a fejemben, de lenézve látom, hogy felesleges. Már így is átáztatott mindent a vér. Valószínűleg percek kérdése és örökre beleivódik a padlóba. Szegény személyzet. Vajon hány órát fognak arra pazarolni, hogy megpróbálják újra lakhatóvá tenni a szobát? Egyáltalán lesz gyomruk hozzá, hogy eltüntessék a vért és a bőrcafatokat, amik... igen, most már látom. Ott is van az első. Egy pillanatra elfordítom a tekintetem, majd arra a következtetésre jutok, hogy ideje indulni. A két legfontosabb dolog nálam. Az ereklye és a sétapálcám. A tábla pótolható. Az ajtó mégis zárva marad előttem. Nem állok neki rángatni, amikor elsőre nem nyílik. Egy kis idő múlva nekiütöm a pálcát, jelezve, hogy nem jó vicc. Nem akarom végignézni, amíg lenyúzzák a bőrét és megvárni, amíg a fivére teljesen elveszíti a fejét. Láttam már elég vért, köszönöm, kihagyom a műsort. Csakhogy úgy tűnik, ezzel egyedül vagyok. Alig tűnik fel, hogy mi történik a hátam mögött, de a nevem hallatán már megfordulok. Talán nem kellett volna. De nem hiszem, hogy különösképpen zavartatná magát, ha hátba lőne. - Órák? Lehetséges, hogy elszórakoznak magával. Én viszont nem vagyok rá kíváncsi - mondom továbbra is a magamét, miközben pislogás nélkül nézem végig, amint megpróbálja felemelni a fegyvert. Hogy került az a keze ügyébe? Mikor jutott hozzá? - Az a rohadt fénymániás - morgom az orrom alatt, évek óta talán most mondva először olyasmit, ami már majdnem káromkodásnak számít. Egy részem tudja, hogy mi következik most. Meg fogja húzni a ravaszt. A másik énem, az igazán emberi, amiről meg voltam győződve, hogy nem is létezik, könyörög. Most, hogy előtérbe került, nem akarja, hogy vége legyen mindennek. De a néma szavai a fejemben semmin nem változtatnak. Látom, ahogy remegő kézzel meghúzza a ravaszt. A golyó, ami felém repül csak egy elmosódott folt. Amint célba ér, hátratántorodok. Elesek. Annyit még látni vélek - de az lehet, hogy csak odaképzelem? -, ahogy a kis doboz a földre érve kinyílik. Sikerült volna. Ez elég lett volna ahhoz, hogy mindent, amit akartam valaha az... Olyan rossz ember lettem volna? |
| | | Henry J. Winchester
Secrets All Around
Titkosított Akta Ω Főkarakter : Winchester százados Ω Hozzászólások száma : 143 Ω Kor : 40
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-09, 14:39 | |
|
Napfény megszállottság, mi? A kínok közt erőtlenül elmosolyodom. Ez annyira jellemző rá. - Fájdalom ide, vagy oda... - Próbálok értelmesen mondatot formálni, még annak ellenére is, hogy a saját véremben fuldoklom. - Ki fogja belezni a barátait. Nem elég izmosak hozzá. - Nevetem el magam, majd újra felordítok az újabb fájdalomhullámtól. A körmeim szinte már a tenyerembe mélyednek, olyan erősen szorítom össze az öklöm. Szóban persze még mindig adom az erőset, amilyen keményfejű vagyok, de belül könyörgöm. Eddig a Mindenhatóhoz imádkoztam, hogy tegyen valamit, de azt már rég megtapasztalhattam, hogy Ő nem vesz részt a háborúban, így most sem figyel. De Alexander igen, ő itt van. Reményt vesztve szorítom össze a szemeim és vetem hátra a fejem, ahogy még jobban kifeszítenek a német barátai. - Gyerünk... ne hagyd, hogy széttépjenek. Kérlek... - Tátogom, de semmi. A fejem viszont egyre nehezebb, a testem egyre gyengébb, a szívverésem pedig egyre lassabb. Szinte érzem a véget, ám ekkor a szoba közepén fekvő pisztolyom hirtelen mozogni kezd, mintha földrengés lenne, majd hirtelen mellém csapódik, elég közel, hogy elérjem. Tudtam, hogy a fivérem nem fog magamra hagyni. - Hé, Max. - Szólok halkan, s erőtlenül felé emelem a fegyverem. Bal kézzel persze, ha már a jobb csuklóm eltörték. A kezem annyira remeg, hogy kétséges eltalálom-e, de én egy percre sem bizonytalanodom el. Sosem tévesztek célt. - Talán egy órába is beletelik, mire elvérzek – ha csak ki nem tépik a beleim addig – de magának már percei sincsenek... - Nyögdécselem, s kibiztosítom a fegyverem. Furcsa mód, mintha egy pillanatra abbahagyták volna a nyúzásom és mindenki minket figyelne. Engem, hogy eltalálom-e, vagy sem. Hogy van-e még annyi erőm, hogy meghúzzam a ravaszt, vagy a földre zuhan a kezem, aminek a tartása egyébként is hajszálon egyensúlyoz. - Senki... senki nem húzhat... hasznot... a bátyám halálából. - Utolsó erőmmel egyenesen a szeme közé célzok, s meghúzom a ravaszt. Vége. Vagy számára, vagy számomra, de vége. A kép ekkor már annyira elhomályosodik – már azt sem tudom, hogy a fájdalomtól, vagy a vérveszteségtől – hogy azt sem tudom felmérni eltaláltam-e, vagy sem, csak egy tompa puffanást hallok a padlón, majd az én fejem is kimerülten bukik előre, ahogy megszűnik a szorítás és mintha valaki az ujjait húzná ki az oldalamból. Mintha hirtelen abbamaradt volna az érdeklődésük irántam. Persze már késő. Haldoklom, kétség sem fér hozzá, de legalább nem egyedül kell végigcsinálnom. Tudom, hogy ott vár rám Alexander a másik oldalon és együtt rohadtul szét fogjuk rúgni Max barátainak a seggét. Egy erőtlen, fájdalmas nyögés hagyja el az ajkaim, újabb adag vér folyik ki a számból, majd ahogy én is az utolsókat rúgom a szoba túloldalán fekvő testre emelem a tekintetem. - Hát ezt mindketten jól megszívtuk. - Mosolyodom el halványan, mégis kárörvendően.
RIP Max
|
| | | Max Hermann
Secrets All Around
Titkosított Akta Ω Főkarakter : Andrew Maxwell Ω Hozzászólások száma : 21 Ω Kor : 54
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-07, 13:38 | |
| ...................................................................................................... It's Not My Fault He's Dead ...................................................................................................... Nem kell zseninek lenni, hogy tisztában legyek azzal, mennyire gyűlöl. Legalábbis próbál engem gyűlölni és okolni a bátyja haláláért. Mintha én tehetnék róla! De komolyan, semmi közöm hozzá. Az, hogy kihasználtam a halálát, már egészen más lapra tartozik. Az nem igazi bűn, csak megpróbáltam egy szerencsétlen eseményt a magam javára fordítani. Ezért még senkit nem ítéltek el és nem is fognak. Engem legalábbis biztos nem. Bár ha belegondolok, már az is elég büntetés, hogy valószínűleg valami olyat tettem, ami miatt a barátaim elpártoltak tőlem. Nem mintha nem figyelném élvezettel, hogy mit művelnek a századossal. Ha nem tehetek ellene semmit, miért ne szórakozhatnék jól a műsor alatt? Miközben őt teljesen lefoglalják a barátaim én nagy beleéléssel mesélek neki, csak néha hallgatva el egy-egy pillanatra. Akkor is így teszek, amikor rájövök, hogy most először vettem tudomást arról, hogy az idegen, hallgatag szellem a bátyja. Biztos vagyok benne, hogy ő az, és ezek után már nem lenne értelme tagadni. - Igen, itt van ő is. És az idegeimre megy már egy ideje az állandó napfény megszállottságával - mondom ki akaratlanul is, miközben érzem, hogy megborzongok. Túl közel jött. Túl közel van a bátyja hozzám. A hideg is kiráz tőle. Az a sok érzés, ami árad belőle, nekem túl sok. Megpróbálok nem tudomást venni róla. Hogy eltereljem a saját figyelmem, tovább mesélek. - Gyávaság vagy sem. Már képtelen volt elviselni a fájdalmat, igaz Alexander? - beszélek szándékosan a hallott szelleméhez. Persze, hogy ezúttal az én arcom torzul el egy pillanatra. Fogalmam sincs, mi volt ez pontosan, de az biztos, hogy az egész testem átjárta a fájdalmas hideg. Legalább most már ezt is tudom. Nem szereti, ha egyenesen hozzá beszélek. Tudtam én, hogy hallgatag egy alak, na de, hogy ennyire? Ezek után viszont tényleg elhallgatok. Nézem a műsort, amit produkálnak a barátaim. Remélhetőleg az egész csak az én szórakozásomra történik. Már csak arra kellene rájönnöm, hogy meddig képesek elmenni. Amikor viszont addig eljutnak, hogy egy kis darab bőrtől szabadítják meg a századost az oldalán. Ezúttal nem nevetek. Azt hiszem, itt az ideje, magukra hagyni őket. - Oh és Henry... ha az egész műsor véget ér, tegyen meg nekem egy szívességet, és vigye messzire a bátyját. Képtelen vagyok elviselni azt a szomorúsággal vegyített szeretetet - mondom még egy pillanatra közelebb lépve hozzá. Majd elindulok a kijárat felé. Már nem szórakoztató többet, ahogy üvölt a fájdalomtól. Pedig biztos vagyok benne, hogy még most jön a jó rész. De akkor sem maradok. Csakhogy az ajtó nem akar nyílni. Hiába sétálok oda, hiába ütök rá a sétapálcával... semmi. |
Secrets All Around
Titkosított Akta Ω Főkarakter : Winchester százados Ω Hozzászólások száma : 143 Ω Kor : 40
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-07, 03:26 | |
|
Talán igaza van, talán tényleg nem ő parancsolta meg nekik, de még mindig egyszerűbb egy húsvér emberre húzni a dolgot, mint elfogadni, ami valóban történt. Vagy történik. Érzem, ahogy a testem megfeszül és remegni kezdek, ahogy valami – gyanítom ők – arra kényszerít, hogy Maxra nézzek, s nem enged. Közel sem olyan érzés, mintha ténylegesen emberek fognának le. Ez valami... más. És egyáltalán nem tetszik. Ami azt illeti még a dobálást is jobban viseltem, mint ezt a kényszerállapotot. Így hát nem tudok mást tenni, farkasszemet nézek vele. A tekintetem, az arckifejezésem, mindenből árad a düh és a gyűlölet. Ez most valami más, feltehetőleg nem csak Max ellen irányul, csupán egy embert képtelenség annyira gyűlölni, mint ami belőlem árad. Az egész világra dühös vagyok. Ám mikor felteszi az utolsó kérdését, amivel elárulja, hogy Ő is itt van elkerekedik a szemem, s a harag mellé felkúszik a döbbenet. Reagálni viszont nincs túl sok időm, hisz hirtelen elenged a szorítás és a földre rogyok. Megpróbálok felállni – de azt hiszem az épp hogy beforrt bordám megint eltört... nagyszerű – de valami a falnak vág, így néhány másodpercig nekidőlve ülve maradok, ahogy kifújom magam. Nem kellett volna. Felszisszenek, ahogy fájdalmat érzek az arcomon, mintha megvágtak volna. Odanyúlok, a kezem pedig véres. Mi a franc!? De időm sincs belőle feleszmélni, mert jönnek az újabb és újabb vágások. A mellkasomon, a combomon, úgy tűnik ahol ér a dolog. Nekem pedig kezd halálfélelmem lenni, de tartom magam. Viszont hogy küzdhetnék egy láthatatlan ellenség ellen, aki fizikálisan nem létezik? - Alexander nem volt gyáva. - Sziszegem ingerülten, Max szemeibe nézve, s közben megpróbálok felállni, vagy legalább megmozdulni, de nem megy. Ez a szorítás valami pokoli, főleg hogy közben valami épp készül feldarabolni. - Az utolsó perceiben pedig... nos, ki tudja találni, kihez beszélt? - Visszhangzik a fejemben, de megemberelem magam és nem kérdezek vissza. Nem adom meg neki azt az örömöt. Tudom, hogy tudja mi a gyenge pontom, de mostantól nem játszhat úgy, ahogy csak akar, azt nem hagyom, nem vagyok gyenge. Ha a bátyám tényleg itt van a szobában, akkor nem lehetek gyenge. Így csak zihálva, összeszorított szájjal figyelem, s nem szólok semmit. De ha szemmel ölni lehetne... - Kh... - Hagyja el a fájdalmas hang az ajkaim, ahogy megfeszülök és még a levegőhöz sem jutok fájdalmamban, mintha minden oxigént kiszívtak volna a szobából. Hangosan, kínok közt ordítok fel, ahogy érzem, hogy elevenen kezdenek megnyúzni.
|
| | | Max Hermann
Secrets All Around
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-05, 16:04 | |
| ...................................................................................................... It's Not My Fault He's Dead ...................................................................................................... Őrült lennék belemenni az ajánlatába. Nem mintha nem adnék választ ilyesmire az életemért cserébe. De biztos vagyok benne, hogy eszében sincs betartani az üzlet ráeső részét. Ha tudnám is, hogyan lehet ereklyét elpusztítani, nem ő lenne az, akinek elmondanám. Nem egy dühtől elvakult katona, aki fegyvert fog rám. Így csak pillanatnyi gondolkodás után megrázom a fejem, majd felteszem a kérdésem. Igazán kíváncsi lennék rá, hogy mit lát a hátam mögött. Vagy inkább kit. Vajon a barátaim állnak ott? A fivére? Megöl a kíváncsiság, hogy megtudjam, vajon látszanak-e a bátyja szellemén az elszenvedett kínzások nyomai. De nem kapok választ. Ez persze engem nem akadályoz meg abban, hogy beszélni kezdjek. Eddig is elég egyértelmű volt, hogy a bátyja a gyenge pontja. Elég csak megemlíteni és lehet élvezni a műsort. De én most ennél többet teszek. Többet teszek, mint egyszerű említés. Összefűzöm az apró történeteket, amit a barátaimtól hallottam. Minden apró információt és máris mesélhetek neki arról, hogy miféle kínhalált halt a szeretett bátyja. Általában nem vagyok ilyen romlott. Egy percig sem gondoltam, hogy ezzel fogom kínozni. De be kell vallanom, élvezem. Le sem tagadhatnám. A mosoly akaratlanul jelenik meg az arcomon, amikor meglátom, hogy sír. Komolyan? Ennyi elég volt hozzá? Megfordul a fejemben, hogy talán nem kellene folytatni. Ha most váltok, rá tudom bírni, hogy eltűnjön az életemből. Nincs vele többet dolgom. Megkaptam, amit akartam. De nem. Közelebb tántorog és pont olyan biztos kézzel fogja rám a fegyvert, mint eddig. Ettől függetlenül nem érzem magam veszélyben. Úgy tűnik, más viszont igen. Roppan a csont, ahogy törik a csuklója. Más esetben biztosan felnevetnék a fájdalmas nyögést hallva, de ezúttal csak egy nagy mosolyra futja. Túlzottan bánt a tudat, hogy erre nem én utasítottam őket. Nem adtam rá engedélyt! Nem engedtem, hogy önállósítsák magukat! Úgy tűnik, kezdem elveszíteni az erőmet felettük. Nem hallgatnak rám. Valamiért nem... Próbálok rájönni, de az idő közben nem áll meg. A műsor folytatódik, én pedig kénytelen vagyok oldalra lépni, ha nem akarom, hogy engem is elsodorjon. Igazán meg lehetek elégedve a barátaimmal. Bár az én utasításomra cselekednének! De nem. Továbbra sem. Én pedig hátrálni kezdek. Csak pár lépést, de hátrébb lépek, hogy meg tudjam támasztani a hátam a falnál. - Én az én világon semmit nem csináltam. Nem az én parancsomat teljesítik. Úgy tűnik, itt is van, hogy a katonák fellázadnak – mondom egészen egyszerűen, de az egész ösztönből jön. Képtelen vagyok átgondolni, mit beszélek. Helyette a tekintetem a századosra siklik. Ott vannak körülötte. Mind és úgy tartják a fejét, hogy ne nézhessen másfelé. - Mit akar még mindig elérni? Miért küzd, Henry? Ennyire a fivére után akar menni? Itt akar állni vele együtt a szobában? – kérdezem ezúttal megemelve kicsit a hangom. Fogalmam sincs, mikor kényszerültem utoljára arra, hogy ilyet tegyek. De most muszáj. Azt akarom, hogy hallja, amit mondok. Halljon minden egyes szót. Ami nehéz lesz, mert valószínűleg ordítani fog. Ki ne tenné ezt, amikor apró vágások jelennek meg a testén? Ő lesz az. A gyerek. Neki van az a csinos kése, ami a halálát okozta. - A bátyja halott. Több, mint egy hétig tartották életben, miközben ő azért könyörgött, hogy öljék már meg. Csak vegyék el az életét és vessenek véget mindennek. Az utolsó perceiben pedig... nos, ki tudja találni, kihez beszélt? – be kell vallanom, fogalmam sincs, mik voltak a bátyja utolsó szavai. De ha tévedek és hazugság lesz, amit mondok, ki vágná a fejemhez? Senki. Egyelőre viszont meghagyom a lehetőséget, hogy ekörül forogjanak a gondolatai. Addig is, mozdulatlanul figyelem, ahogy az oldalán egy nagyobb vérfolt kezdi átáztatni a felsőjét. Ismerem a módszert. Ott valakinek a keze lesz. Puszta kézzel akarják megnyúzni. Vagy talán egy szörnyet csinálnának belőle. Egy csavar ide, egy oda... tudják, hova kell fúrni, ha azt akarják, ne vérezzen el idő előtt. |
Secrets All Around
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-05, 14:35 | |
|
Kibelezni? Ezt most... szó szerint értette? Vagy átvitt értelemben? Zavartan pillantok félre, mint aki épp próbálja hova tenni az információt, de nem akarja felfogni, vagy épp feldolgozni. Arra sem felelek, mikor megkérdezi, hogy mit látok, fel sem veszem a szavait, egyelőre túl nagy a döbbenet és a gőg. - Megmondom mi lesz. - Biztosítom ki a fegyvert. - Maga elmondja szépen, hogy lehet elpusztítani a nyúllábat, én pedig meggondolom, hogy lelőjem-e. - Na persze, ezt én sem gondoltam komolyan. Olyan mélyre nyúltam ebben az egészben, hogy a karrieremmel együtt az életem is szépen derékba törhetné, amit nem fogok hagyni. Max már most halott ember. Nincs választási lehetősége. Erre már ő is rájöhetett, szóval nem tudom mi volt részemről ez a meggondolom dolog. - Nem érdekel hány helyen fordult meg. - Teszek egy lépést közelebb, kifejezve ezzel, hogy a szememben egy féreg, akinek mennie kell. Életemben először önző leszek és a saját bőröm védem. Amik köztünk elhangoztak, vagy történtek, nem juthat ki ebből a szobából. És nem is fog. Amikor a tudtomra adja, hogy a bátyám kínhalált halt, az arcizmaim láthatóan megrándulnak és könnyek gyűlnek a szemembe, olyannyira, hogy néhány csepp az arcomon is legördül, de erről tudomást sem veszek. - Fogja be! - Ordítok rá, s újabb lépést teszek felé, immár bizonytalanul és nem túl nagyot. Ami a legjobban fáj viszont, hogy igazat beszél. Ő mindig is jobb volt, mint én. Többet ért, többet érdemelt. Legalábbis velem ezt éreztette az apám. Oh, az apám! Elvesztette a fiát, de még ilyenkor is csak a hírnevére gondolt, hogy a megmaradt, selejt fia szégyent ne hozzon rá. Ezért tartatta vissza a hírt Alexander haláláról. Ezért nem tudhattam. Mert félt, hogy valami olyat tennék, ami nem méltó egy Winchesterhez. Hát milyen ember az ilyen? Az ablakos dolgot nem tudom mire vélni, odapillantok, de nem érzek félelmet. Tudhatnám, hogy nem vagyok biztonságban, bizonyították már, mikor a kaszárnya mentén kis híján felnyársaltak, de mégsem félek, túl földhöz ragadott vagyok ahhoz, hogy holmi szellemhorda rám ijesszen. Ami ezután jön viszont sokkal jobban meglep. Ahogy megérzem a váratlan és igen intenzív fájdalmat, s hallom a csont roppanását, szinte fel sem fogom, de akaratlanul nyögök fel fájdalmasan és már csak akkor eszmélek fel, mikor a fegyver kicsúszik a kezemből és a földre zuhan. Nem tudom mozgatni a kezem és rohadtul fáj. Ezek most eltörték a csuklóm?! Hogy?! Ennyitől persze nem hátrálok meg, már hajolok is a fegyveremért, hogy a másik kezemmel vegyem fel. Ezt verték a fejünkbe először az akadémián annak idején. Ha valamit a jobb kezeddel meg tudsz tenni, azt a ballal is úgynúgy meg kell csinálnod. Így hát mindkét kezem tökéletesen funkcionál, nem mondhatom, hogy kifejezetten jobb, vagy bal kezes vagyok. Ám ahogy lehajolok a fegyverért, még mielőtt elérhetném, újra jön az a rémisztő érzés, mintha valami össze akarna préselni, s már repülök is a szemközti falnak, mintha csak egy kötéllel rántottak volna oda. A pisztoly „útközben” kiesik a kezemből, én pedig gyakorlatilag becsapódok a hatalmas szekrénybe, összetörve azt, majd a földre zuhanva. - Csak ennyit tud, Max? - Morgom felé, ahogy sikerült feltérdelnem, s kiköpöm a számban összegyűlt vért. A szellemeiről tudomást sem veszek, nem adom meg nekik azt az örömöt.
|
| | | Max Hermann
Secrets All Around
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-05, 13:54 | |
| ...................................................................................................... It's Not My Fault He's Dead ...................................................................................................... Tényleg nem számítottam ma a látogatására. Egyetlen szót sem szóltak a barátaim és úgy tűnik, hogy most is jobban hallgatnak a kelleténél. Persze arra magamtól is rájöhettem volna, hogy viszont látom még a drága századost, de az, hogy pont ma. Hogy ilyen hamar, nem gondoltam volna. Mégis úgy teszek, mint akit nem lepett meg, hogy ajtóstól rontott be. Gondolom ezúttal sem fogja kifizetni a kárt, amit okozott. - Rohadék... Ha tudná, milyen régen nem használtak már rám ilyen enyhe megnevezést. Azt hittem, nagyobb a szókincse - jegyzem meg, de azon sem csodálkoznék, ha fel sem fogná a szavaimat. Túlzottan elvakítja a düh. Bár nem is értem pontosan. Miért rám dühös? Nem én öltem meg a bátyját. Semmi közöm a halálához. Még csak nem is hazudtam róla neki, egyszerűen csak nem mondtam el mindent, amit tudtam. A következő szavaira mégsem mondok semmit. Nem lenne tanácsos még jobban feldühíteni, ezt be kell látnom. Lehet, hogy a keze biztosnak tűnik, ahogy rám fogja a fegyvert, mégis jobb, ha ezúttal óvatosabb vagyok. Egy halvány mosoly viszont még így is megjelenik az arcomon. Nem tehetek róla. Teljesen önkéntelen reakció a szenvedésére. - Nem a magam szórakoztatására csináltam, elhiheti. De komolyan, miért rám dühös? Nem én voltam az, aki kibelezte a fivérét - meggondolatlanul csúsznak ki a számon a szavak. Tény, hogy tudok pár részletet arról, hogy hogyan is halt meg, de nem biztos, hogy emlegetnem kellene. - Mit lát, százados? - kérdezem meg, egy pillanatra sem fordulva hátra. De még csak oldalra sem nézek. Én szinte állandóan érzem magam körül a barátaimat és az a másik szellemet is, de látni.. nem, olyan még nem fordul elő, hogy tényleg láttam volna őket. Azt is csak sejtem, hogy van köztük egy gyerek. A válaszokból, amit adnak sok mindenre lehet következtetni. - Szóval vissza akarja kapni? Sok sikert hozzá. Már túladtam rajta. Az ereklye ott van, ahol lennie kell - hazudom szemrebbenés nélkül és még véletlen sem nézek a polc felé, ahol ott pihen a nyúlláb a dobozában. Tényleg okosabb lett volna minél hamarabb eltüntetni innen, de nem megy az olyan könnyen. A magabiztosságom ellenére én sem vagyok biztos a kiútban. - Nem számít, hogy németnek születtem vagy sem. Túl sok helyen fordultam már meg ahhoz, hogy bármelyik nemzethez tartozzak vér szerint - jegyzem meg teljesen mellékesen, de egy pillanatig sem tagadom, hogy hova való vagyok. Hitler akkor is a leghatalmasabb ember a világon, így mellette a helyem. Csak erről még ő nem tud. - Maga nem az ereklyét akarja. Nem a háborút akarja megnyerni, csak a bátyját visszakapni. De nem fogja. Még azon sem tud változtatni, hogy mennyi kínt élt át, mielőtt... - folytatnám én. Mindent elmondanék neki, már nem hiszem, hogy számít. De az ajtó becsapódik és úgy is marad. Egy pillanatra elgondolkoztat, hogy vajon ez kinek a műve. A barátaim vagy...? Nem számít. - Gyerünk, lőjön le. Cseppet sem lesz könnyebb a lelkiismerete. Tudja, hogy mellette lett volna a helye. Ő volt a tökéletes katona, mégis maga van életben - váltok hirtelen. Ezúttal csak erős a gyanúm, hogy ezek a megfelelő szavak. Ha egy kicsit is mellettem áll a szerencse, láthatom, hogy fájdalom suhan át az arcán jelezve, hogy teli találtam. Ő viszont képtelen lesz lőni. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy egy pillanatra megremegnek az ablaküvegek. Ha megnézném, talán még repedést is találnék rajtuk. Mintha valaki kiabálni. Valaki, akinek a hangját mi képtelenek vagyunk hallani. A tetteit viszont láthatjuk. A százados még érezheti is. Különös lenne, ha rezzenéstelenül tűrné, amikor hangosan roppan a pisztolyt tartó csuklója. - Talán meg kellene mutatnia egy orvosnak. Pár hónap alatt összeforr a csont azt mondják - mondom mosolyogva, de a hangomból kihallani a nyugtalanságot. Ezt nem én adtam parancsba. Ezt nem én mondtam, hogy tegyék meg. Nem voltam veszélyben. |
Secrets All Around
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-05, 09:56 | |
|
- Maga rohadék! - Emelem rá azonnal a fegyvert, igen nagy hévvel, le sem reagálva a szeretős megjegyzését. - Tudta! Végig tudta! - Bár nem mondom ki nyíltan, de feltehetőleg ő is tisztában van vele, hogy a bátyámról beszélek. A halott bátyámról, ami eddig is igen érzékeny téma volt nálam, amíg azt hittem él, most pedig kezd úgy tűnni, hogy a józan eszem is elment az utóbbi idők nyomására. Az ereklye hatása pedig végleg rányomta a bélyegét az állapotomra. - Mondja csak, Max, jól szórakozott? Mulatságos volt az ostoba katona aki bármit megadna a fivéréért, hah? Remélem igen, mert az én arcom, amit utoljára lát. - A hangom teljes mértékben fenyegető és az jöhet le belőle, hogy nekem épp nagyon elgurult a gyógyszerem. Ezzel szemben nem hadonászok a fegyverrel, még csak nem is mozdulok, csak állok az ajtótól nem túl messze és kénytelen tűrni a tekintetem. Bár ami nagyon bizarr, hogy kényszeresen mellé, vagy mögé akarok nézni, mintha lenne ott valami, mintha azt akarná, hogy odanézzek, de tudom, hogy nincs ott semmi, így nem mozdulok. Azért teljesen még nem őrültem meg. - Tudja lebecsült. - Kezdem immár meglepően nyugodt hangnemben, ám a fegyverem továbbra sem engedem le. - Tényleg azt hitte nem fog összeállni a kép? Hogy nem fogom észrevenni a nyúlláb valódi erejét egy háborúban? Annyira nyilvánvaló. - Suhintok egyet fegyverrel, mint mikor valaki nagyon magyaráz valamit, de ezután rögtön vissza is tartom rá. - Bevallom kételkedtem, de megkaptam a bizonyítékom és innentől csak idő kérdése volt. Mint látja, nem volt szükségem sok időre hozzá. - Húzom halvány mosolyra a szám egy másodpercre, majd gombnyomásra el is tüntetem. - Maga egy kapzsi üzletember. És azt is megkockáztatnám, hogy van egy erős német vonatkozása. - Bár az utóbbira nem vennék mérget, de a néhány találkozásunk során, ha jobban belegondolok, voltak erre utaló jelek, elszólások, semmi komoly, semmi észrevehető, de visszatekintve van értelme a feltevésemnek. Az pedig, hogy tényleg egy kapzsi kereskedő, - ráadásul be kell vallanom, nem rossz abban, amit csinál, - az egyenes utat nyit Hitlerhez. - Sajnálom Max, de egy ilyen erejű tárgy nem juthat ki a bura alól. - Bár mondhattam volna azt is, hogy nem juthat Hitler, vagy bárki kezére. De tudod mit? Még Churchillnek sem nyújtanám át. Ez az emberek háborúja, nem pedig holmi ostoba varázstárgyaké. Ez nem egy átkozott tündérmese, hanem a valóság. Nem sokkal később, a gondolataimból kizökkentve csapódik be mögöttem az ajtó. Odapillantok, se nincs ott senki. Nem is volt. Az viszont gyanús, hogy az ajtó úgy marad, mintha kulcsra lenne zárva. A zár viszont darabokban lóg, tönkrement, amikor berúgtam az ajtót. Akkor mi tartja ott?
|
| | | Max Hermann
Secrets All Around
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) 2014-06-04, 12:59 | |
| ...................................................................................................... It's Not My Fault He's Dead ...................................................................................................... Szabadnap. Még az én szakmámban is van olyan. Már amikor engedélyezek magamnak ilyesmit. De most megtehetem. Megszereztem, ami után napokig vágyódtam. Persze eszemben sincs kibontani a csomagolásból. Nem akarok hozzáérni. Csak gyönyörködök benne az asztalomra téved. - Ugye, milyen szép? Ez lesz az, ami megnyitja az utat előttem. Ennek köszönhetően szerzem meg, ami jár nekem - beszélek szinte suttogva. Akikhez szól, úgy is hallják. Néha még az is megfordul a fejemben, hogy a fejemben is képesek olvasni. De erre még nem szereztem bizonyítékot. Mellesleg pedig, jó szórakozást nekik, ha a fejembe látnak. Nem egy vidám és barátságos hely, az egyszer biztos. Ráadásul még sötétebbé válik, amikor egy nagyobb széllökés ront végig a szobán, ezzel a földre juttatva az ereklyét. - Mit csináltok? Ez értékes! - szólok rájuk, de magam is tudom, hogy ez nem az én barátaim műve. De ezúttal én is abba az igazán emberi tulajdonságba menekülök. Tagadás. Ha tagadom, hogy más is van itt a barátaimon kívül, akkor nem lehet baj. Pedig néha elég nehéz ezzel a hazugsággal takarózni. Tudom, hogy más is van itt. Valami, ami szereti a napfényt. Valami, ami állandóan viaskodik az enyémekkel. Eddig viszont egyszer sem beszéltem vele és ezután sem tervezem. Nem gyávaság ez, inkább csak elővigyázatosság. Nem foglalkozok vele és ezzel feladásra késztetem. Ha már Ők nem tudják elintézni, majd én elérem, hogy eltűnjön. Csak idő kérdése. Addig viszont teljes nyugalommal, talán a kelleténél kicsit lassabban mozogva lehajolok az ereklyéért. Szigorúan csak a ruhadarabbal fogva meg, majd beleteszem a bársonnyal bélelt dobozba, amit csak ennek a drágaságnak tartogattam. Alig helyezem biztonságba a polcon, máris meghallom a barátaim nyüzsgését magam körül, majd a dübögő lépteket. Van egy erős gyanúm, hogy ki jön ilyen lendületesen. - Erről nem volt szó. Nem említettétek, hogy idejön! - mondom hosszú idő óta először idegesen. Nevetnek. Mind nevet. Tudom. Nem hallom a hangjukat, de tudom. Ott állok az asztalnál, az egyik szék támláján támaszkodva. Akkor sem mozdulok, amikor nem kis hanggal nyílik az ajtó. Csodálom, hogy egyben maradt a fa. Bár a zárnak biztosan annyi ezek után. - Csak nyugalom, százados. A végén még azt hiszik, hogy a szeretőjét látogatja meg ekkora hévvel - hozom a szokásos formám, de nincs olyan éle a hangomnak, mint általában. Nem jelent semmi jót, hogy Ők egy szót sem szóltak a mai esti látogatómról. - És tegye el azt a fegyvert. Tudtommal már nincs dolgunk egymással - teszem hozzá, és ezúttal tényleg szeretném, ha nem fogná rám a pisztolyt. de bármilyen nagy is bennem az akaraterő, nem érzem a megkönnyebbülést. Nem érzem a segítségüket. Csak azt a másikat érzem. Közvetlenül magam mellett. A hideg kiráz tőle. Attól a jóságtól... szeretet és bánat. Mit tettem én vele, hogy kínozni akar? Semmi közöm a halálához. Ahogy ahhoz sem, hogy a drágalátos öccse vademberként rontott ide, megzavarva a mókát. |
Secrets All Around
| Tárgy: Max, Henry (+16) 2014-06-04, 12:26 | |
|
Azt hiszem most bűzlenem kéne az alkoholtól, de nem, egy kortyot sem ittam. Jól van ez így? Hogy annyira elvakít a düh, hogy még italra sincs szükségem? Pedig ha valaki szeret inni, akkor az én vagyok. Ehelyett csak vérben forgó, mégis valahol üres tekintettel tartok a hotel felé, ostobán, meggondolatlanul és elvakultan a haragtól. Homályosan látok, a szemeim tele vannak könnyel, de többre képtelen vagyok, a bosszúvágy és a düh erősebb, mint bármi más, életemben először. Az ezredes irodájában történtek újra és újra lejátszódnak előttem.
- Uram! - Vágom vigyázzba magam, majd átnyújtom neki jelentéseket. Ő csak ridegen átveszi, úgy tűnik sűrű napja van, akkor szokott így viselkedni, de nem lépek le azonnal. - Ezredes úr, szeretnék újabb kihallgatást kérvényezni Carlo Morettivel. - Képtelen vagyok elengedni, bár nem értem miért hiszem, hogy azzal visszakaphatnám a bátyám, ha őt nyúzom. - Nem. - De... - Azt mondtam nem. Nézze, fiam. Tartalékolja az energiáját fontosabb dolgokra, mint egy halott báty hajhászása. - Néz rám komolyan, mégis valahol együtt érzően. Érzem, ahogy teljesen lesápadok a ledöbbentségben. - Hogy mondhat ilyet? - Rázom meg a fejem. - Ne engem okoljon, rendben? Az apja kérésére tartottuk vissza az információt. - Fordul felém immár teljesen, én pedig köpni nyelni nem tudok. Még Andrew magánakcióit sem dolgoztam fel teljesen, de ez... Érzem, ahogy kiszáradok és szorul a torkom körül a nyakkendő, de csak várok. Érzem, hogy folytatni fogja. - Ne nézzen úgy, mint aki a fülén ül. Jól hallotta. Már a bura lejövetele előtt megkaptuk a hírt, hogy Alexander Winchester őrnagy belehalt a sérüléseibe. Ám a Winchester tábornokkal való egyesség miatt nem szóltunk magának. Látom, hogy mozog a szája, hallom, amit beszél, de képtelen vagyok feldolgozni a hallottakat, úgy érzem ez csak valami rossz vicc. Vagy egy rossz álom, amiből mihamarabb fel kell ébrednem. - Tessék? - Kérdem egy fájdalmas grimasszal. - Maga jó katona. Olyan jó, amilyet a Winchesterektől már megszokhattunk. Őszintén örülök, hogy az embereim közt van, de abban igaza van a tábornoknak, hogy ha a családról van szó, maga az, aki elveszti a fejét és nem tud logikusan gondolkodni. Nekünk itt és most van szükségünk magára, nem engedhetjük meg magunknak, hogy fejjel rohanjon a falnak holmi veszteség miatt. - Holmi veszteség?... - Suttogom, majd ugyanezt megismétlem, de már erősen felemelem a hangom. - Holmi veszteség?! A bátyámról beszél, maga... - Majdnem a fejéhez vágom, hogy maga szarházi, egy hajszálon múlt, hogy ne üssem meg. Te jó ég! Ennek még a fejemben sem lett volna szabad megfordulnia, hogy kezet emeljek a felettesemre. Hamarosan kiírtok magamból mindent, s csak üresen kihúzom magam, a hangom sem árdulkodik sokról. - Engedélyt kérek a távozásra. - Látom rajta, hogy ő is épp úgy össze van zavarodva, mint én, szinte meg sem hall. - Uram... - Szólítom meg újra, hogy figyeljen rám. - Később visszavárom, Winchester.
Ezután ért be a fejemben, hogy Max tudta. Végig tudta, hogy a bátyám már nem él, ezért találkozhattak vele az úgynevezett barátai. Ezért adta nekem az ereklyét, hogy lefoglaljon. És kezdem úgy gondolni, hogy ő sem tud kiutat. Bár talán tud az ereklyéről, ami ezt eredményezte. Legalábbis gondolom a bura is valami ereklye műve lehet. De már nem érdekel. Sem a kiút, sem a harctér. Most nem. Csak ez a bennem pumpáló, megmagyarázhatatlan ölési kényszer, amit képtelen vagyok irányítani. Mi a fenéért néz mindenki ennyire ostobának? Andrew, az ezredes, az a gerinctelen Max és ki tudja még mennyien. De az utóbbi nagyon mellélőtt azzal, hogy lebecsült. Tényleg azt hitte, hogy nem veszem majd észre az összefüggést aközött, hogy éjszaka látogat meg, nappal bent gubbaszt az elsötétített szobában és láthatóan figyelemben tartja a „barátai” óhajait? Már alkonyodik, de még fent van a nap, érzem, hogy még nem késtem el és ott fogom találni. Ha nagy szerencsém van. A hotelbe belépve nem állítanak meg, egyenruha van rajtam, már hozzászokhattak, hogy a katonák ellenőrzéseket tartanak. Még annyi figyelemre sem méltatom a portást, mint legutóbb. Rémisztő határozottsággal tartok a lakosztály felé, odaérve berúgom az ajtót, s már ki is kapom a pisztolyom, egyelőre csak a biztonság kedvéért.
A hozzászólást Henry J. Winchester összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-06-06, 07:29-kor. |
| | | Ajánlott tartalom
Secrets All Around
| Tárgy: Re: Max, Henry (+16) | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |