Ω Főkarakter : John William Taylor Ω Hozzászólások száma : 71 Ω Kor : 35
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-30, 12:23
Ahogy eddig észrevettem, Maddie jól érzi magát itt, ebben a sátorban kialakított laborban, nevezzük így, mert valójában nincs tele lombikokkal, és nekem a laborról valahogy mindig a gimnáziumi kémia órák jutnak az eszembe. Nem mintha itt nem lennének vegyszerek, jut eszembe a savas fiola is, de nem az a döntő, sokkal inkább tűnik az egész valami régészeti ásatás helyszínének, mármint nem a por és a gödrök a földben című rész, inkább arra a területre emlékeztet, ahol a talált kincseket megtisztítják és katalogizálják. De hát tényleg erről van szó, hiszen biztosan ezért küldték ide a dobozkát is. Amivel Maddie-nek bizonyára még elég sok munkája lesz. – Egy kicsi valóban – mosolyodom el. – De az igazi kérdés inkább az, hogy az a kis meglepetés végül kellemes lesz-e vagy inkább pokolian kellemetlen. Bármelyiket el tudom képzelni, és fogalmam sincs, valójában mennyire szeretném, hogy a toll meglepjen. Maddie elmosolyodik, én pedig megkönnyebbülve sóhajtok a válaszát hallva: – Jó ezt tudni. Amúgy sem gondolnám, hogy ő bárkinek is szándékosan ártana. Nem olyan nő, nem az a bosszúálló kemény és hideg típus. Maddie inkább melegség és napfény, mosoly, és báj. Gyermeki lelkesedés, talán néha némi naivitás, de nem ostoba, messze nem és én nem is becsülöm alá. Okos nő, érdekes, igen, érdekes, és izgalmas. Ritka keverék, hogy mellé még pokolian vonzó is a maga nagyon is egyéni módján, mert nem egy szokványos cicababa alkat. – Szoktunk – bólintok komolyan –, hacsak nem várható mozgósítás, akkor normálisan heti három-négy este szabad, még a közlegények is kapnak heti két-három napot, attól függően, hogyan teljesítenek. Persze pár ügyes fogással többet is el lehet intézni a legtöbbször. De ha valami gond van, akkor visszavonhatják. Ugyanakkor nem hiszem, hogy itt erre sor kerülne. Láttam a laktanyát, eléggé áll a levegő, és nagyon úgy tűnik, hogy egy csomó felesleges feladatot találnak ki a katonáknak, mintha muszáj lenne valami látszattevékenységet folytatni. Elhallgatok, mert ez azért egy kicsit a katonai dolgok kifecsegése, bár persze nem olyan mértékben, ami veszélyes lenne. Nem rám, hanem Maddie-re. Valahol mindig ott van bennem, hogy ő végtére is civil, és ha rajtam kívül valaki véletlen megneszeli, hogy tudhat dolgokat, nehogy fogdába kerüljön. Vannak olyanok, akik kissé paranoiásak, ott is kémet látnak, ahol nincs, és legalább magamnak be kell vallanom, hogy féltem Maddie-t. – Csábító lehetőség – bólintok rá. – Szépen fokozatosan felderítjük a várost, és egyáltalán nem katonai szempontok szerint. Érdekelne a híd, meg a Pápai palota is, mint legfőbb nevezetességek, de – pillantok rá hosszan – ha velem jönnél, akkor akár csak csavarognánk a kis utcákban. Mit szólsz hozzá? Egyetértően hümmögök. – Igazad van. Sajnos nem volt elég időm Párizsban, megnéztem a Notre Dame-ot, végigsétáltam a Diadalívig, metróztam, láttam Napóleon sírját. Ott elég nagyot néztek a jegyárusok, mert nem sok szövetséges katona nézi meg. Az angolokban még élénken él a Waterloo-i csata, pedig megnyerték – vigyorodom el. – Szóval el kellett magyaráznom, hogy én félig francia vagyok és persze akkor jöttek a Nagy Háború történeteivel – mesélem. Maddie lelkesedése nagyon tetszik. – Kitalálok valamit – ígérem –, csak nem fogunk eltévedni az óváros szűk utcáiban. Vagy legalábbis nem nagyon – kacsintok rá. Egy kis eltévedés egyáltalán nem lenne ellenemre vele. Elnevetem magam a csipkelődésére. – ÓÓ, igaza van, kisasszony. De ne vegye tolakodásnak, kérem, engem nagyon megnyugtat, hogy legalább gondolatai vannak velem kapcsolatban kegyednek. Kis főbiccentéssel bókolok felé, mókázva. Pedig az igazság az, hogy valóban nagyon tetszik, hogy… Hogy mi is? Úgy veszem észre, nem vagyok egészen közömbös a számára, és ez jó. – Csak egy mondás – próbálom elbagatellizálni a dolgot. Talán be is jön, mert Maddie a további fejtegetésemen végül már nevet. Nem érzem sértve magam miatta, mert se nem gúnyos, se nem lekezelő, inkább csak örül, és vidám, az pedig sosem baj. Én is örülök, hogy el tudom ezt érni nála. Nagyon semmilyen lenne a dolog, ha képtelen lennék mosolyt csalni az arcára. Vagy vágyat a szemébe. De azt még meglátjuk. – Akár még – dünnyögöm. – Bár valószínűbb, hogy csak egy sima családi ereklye, amit nem akartak, hogy rossz kézbe kerüljön. Az ajánlatára bólintok, mert tényleg nagylelkű. Nem lenne köteles beszámolni nekem, sőt talán nem is lenne szabad megosztania a felfedezéseit, arról nem is beszélve, hogyha olyan alak lennék, akár a rivális kutatókat is tájékoztathatnám a felfedezéseiről. Hát igen. Nem csak katonai kémkedés létezik ám a világon. Ezért is duplán értékes Maddie bizalma. – Nagyon kíváncsi vagyok, mit sikerül róla kiderítened, ha nem lábatlankodom itt, hogy feltartsalak, és mindenféle kínos helyzetbe sodorjalak – kacsintok rá. – Holnap este, ahogy megbeszéltük, érted megyek a hotelbe – ígérem. És nem lesz semmi, ami visszatarthat, ha kell, képes leszek csereberélni a beosztásokkal, vagy megvesztegetni Winchester századost valamivel. Biztos van valami gyenge pontja a fickónak. Maddie hozzám hajol és megpuszilja két oldalt az arcomat. Veszettül jó érzés! Tudom, a franciák barátságosak, könnyebben osztanak puszikat, mint az angolok, de azért úgy vélem, ez nem mindenkinek jár ettől a komoly lánytól. Visszapuszilom, aztán hátralépek. Nagyon könnyű lett volna most elkapni és megcsókolni, de nem akarom, most még nem, majd holnap. Holnap sokkal jobb lesz. – Au revoir, Maddie, a demain – köszönök még el tőle, ahogy elhagyom a kutatói sátrát.
Köszönöm a játékot , és folyt köv.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 39 Ω Kor : 37
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-29, 18:55
John & Maddie
Engem igazából kicsit sem zavar, hogy sátrakban vagyunk, hogy a körülmények nem a legtisztábbak, mert az a fontos, hogy itt lehetek és végülis az éjszakáimat gond nélkül töltöm el a kis hotelben, ami kényelmes, és egyáltalán nem szenvedek semmiben sem hiányt. Nap közben pedig el vagyok itt, nem jelent gondot az sem, hogy csevegjek kicsit néha egy-egy kollégával, persze amikor nem épp mindenki a saját feladataival van elfoglalva. Igazából egy a lényeg, imádom ezt csinálni és nem cserélném el semmi másért, ami esetleg egy kicsit is kényelmesebb lehet. Nem, én itt szeretek lenni, mert elég nyugodt a környék és nem utolsó korban mivel közel van a laktanya gyorsan eljutnak hozzánk az új infok és persze az újonnan meglelt tárgyak is, mint ez a dobozka. - Oh, hát kell néha egy kis meglepetés. - célzok a tollra. Még mi sem tudunk róla mindent, pont azért van elzárva. Vannak tárgyak, amikkel azért tényleg jobb óvatosnak lenni, mert ki tudja, hogy mi lesz a vége, ha túlságosan óvatlanul nyúlunk hozzájuk. A kérdésére és persze az ártatlan képre, szerintem ember nincs a talpán, aki ne mosolyodna el. - Nem, attól tartok nem lennék képes ártani önnek. - azt hiszem ezzel ő is tisztában van. Nem vagyok egy bosszúálló típus és még csak ártani se nagyon tudok senkinek. Az biztos, hogy ha valami bánt, akkor sokkal inkább szomorú vagyok és kicsit össze is omlok, nem pedig nekiállok bosszúhadjáratot tervezni. Persze volt már férfi, aki kihasznált. Néha naiv vagyok, de attól még nem veszett ki belőlem a hit, hogy vannak kivételek. Nem ítélek el mindenkit pár ember hibája miatt, nem gondolom, hogy minden katona vérszomjas vadállat és azt sem, hogy minden férfi csak azt akarja. Ha az ember így gondolkodik, akkor azt hiszem már rég kiveszett belőle az élni akarás is. Túlságosan negatívan állni az életez nem túl egészséges. - Biztosan lesz rá lehetőséged. Gondolom időnként kaptok kimenőt, és akkor megnézheted a várost. Avignont még én se ismerem túlzottan, úgyhogy... megnézhetjük a különlegességeit. - nem lennék ellenére, hogy együtt fedezzük fel az itteni szépségeket, sőt nagyon szívesen töltenék vele időt, amennyiben persze a kötelességei engedik ezt. Azt hiszem ő is így van ezzel. - Párizs tényleg csodás, és tudod sok kis utca van, sok kis bolttal, amiket szintén érdemes megnézni, nem csak a híresebb épületeket. - teszem még hozzá egy apró mosollyal. Én valahogy mindig is úgy voltam vele, hogy jobban szeretem a híres nagyvárosoknak is a kis utcáit végigjárni, amit nem reklámoznak annyit, mert a város igazi arca mégis csak ez, nem amit mindenki meg akar mutatni. - Hát persze! Nem is gondoltam, hogy a hotelben kellene ücsörögnünk, nézzünk szét a városban! - lelkesen bólintok, mert hát amúgy is így gondoltam. Majd kényelmes cipőt veszek fel, olyat, ami nem nyomja a lábamat, ha többet megyek benne, csak erre kell azt hiszem figyelni, a többi pedig már részlet kérdés. Majd kitaláljuk közben, hogy mi legyen a program, nem is kell mindig előre tervezni. - Egy jól nevelt hölgy nem árulja el csak úgy a gondolatait... uram! - szélesebben elmosolyodom. Talán ezzel még halványan céloztam is rá, hogy esetleg olyasmi is megfordult a fejemben, amit zavarba ejtő lenne közölni, de ezt eszem ágában sincs nyíltan kimondani, őt meg megértem, hogy kíváncsi rá, hogy miken gondolkodhatok. Általában amúgy is sok minden jár a fejemben, de értelemszerűen most ő az elsődleges, aki körül a gondolataim járnak, végül is ez teljesen érthető az eddigiek után. Bár aztán csak sikerül váltani a dobozkára, hiszen azért vagyunk itt, a miatt történt ez a néhány aprócska kis kalamajka is, amivel egészen közel sikerült kerülnie hozzám. Talán még hálásak is lehetünk neki. Persze azért megpróbálom kicsit megtréfálni, amikor csalódottságot mímelek, mintha a doboz üres lenne, de aztán csak megmutatom neki, hogy ne aggódjon, van ott valami, még hozzá egy gyűrű. - A Sors keze? - pillantok rá meglepetten. El vagyok varázsolva, mint mindig, nekem eszembe sem jutott, hogy ilyesmire gondoljak, nem tehetek róla, bár tény, hogy ez egy gyűrű, csak hát én hajlamos vagyok inkább a dolgokat tudományos szemmel nézni. A fejtegetését csak mosolyogva figyelem, és a végén nem tehetek róla, de elnevetem magam. Nem ellene szól ez, de úgy fest, hogy már sikerült megfertőznöm elég szépen. - Egészen jó kutató lennél, sok lehetőséget felvetettél, amiből bármelyik igaz lehet. Akár még egy varázsgyűrűt is találhattunk. - a nevetésem persze hamar mosollyá szelídül, főleg meg nem akarom, hogy rosszul érezzem magát e miatt, nem ellene szól, egy pillanatra sem. A szavaira bólintok, aztán egy lendülettel becsukom végül a dobozkát és szépen felállok, mert most már rám fér, hiszen az eséseknek hála már sikerült eleget ücsörögnöm. - Megvizsgálom, és ígérem, hogy holnap mindenről beszámolok majd rendben? - nem akarom lerázni, de tény, hogy jobban tudok dolgozni, ha nincs... láb alatt? Nem erről van szó, de úgy fest, hogy a közelében még az átlagosnál is több katasztrófát okozok és ki tudja, hogy mi történhet még. - Igazán köszönöm, hogy elhoztad nekem, és várom már a holnapot. - előrehajolok és két puszit kap az arca két oldalára búcsúképpen. Lesz még bőven dolgom a délutánra, főleg hogy még ott van az a másik írás is, amit még egyelőre nem néztem meg tüzetesebben, bár most a gyűrű mindenképpen elsőbbséget élvez.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-27, 17:51
Nincs kétségem afelől, hogy igazából nem lenne szabad ennyi ideig itt lógnom a kutatási területen. A sereg kényes az ilyesmire, és bizonyára nem véletlen, hogy itt, a bázis közvetlen szomszédságában, és katonai sátrakban vannak a kutatók, és nem a város valamelyik alkalmas középületében kaptak szobákat. Az sokkal alkalmasabb lett volna. Közeleg a nyár, kaphattak volna pár tantermet a helyi iskolák egyikében. De az túlságosan is nyilvános, és nehezen védhető. Nem, itt feláldozták a jobb körülményeket és a kényelmet, a titoktartás és a biztonság miatt. Ennek pedig biztosan oka volt. A sereg nem szokott ok nélkül ilyesmit művelni, ez az egész dolog nagyon fontos nekik. Nem tudom, mihez lehet köze. Fegyverkutatáshoz? Vagy ősi próféciákhoz? Végtére is Maddie történész, ilyesmi lehet a szakterülete. Az alapján, amit eddig tudok, amit hallottam tőle, számomra teljesen logikus lenne. De ha így van, nem engedhetné nekem, hogy ennyi ideig itt legyek. Az, hogy mégis megtette, és a beszélgetésünk, elég világosan mutatják, hogy Maddie bízik bennem. Nem hiszem, hogy tévednék. És így én is bízom benne, ösztönösen. – Még azt sem tudom, a toll mire képes, ha írunk vele – jegyzem meg egyszerűen. Aztán bárányszelíden, ártatlan képet vágva nézek rá – Bántana? Képes lenne rá? Tudom, hogy nem, de jólesik kicsit játszani vele, kicsit lazítani a merevségen. Maddie nem tűnik számomra olyannak, aki képes lenne bosszút állni. Legalábbis nem ilyesmiért. Ez olyan kicsinyesség lenne bizonyos szempontból, és ő nem olyan jellem, valószínűbb, hogy inkább bánatos lenne, és magába fordulna. Bár ez csak tipp, nem tudhatom pontosan. Nem mintha ki akarnám próbálni, nem áll szándékomban becsapni őt, hazudni neki, vagy kihasználni. Annál ő sokkalta többet és jobbat érdemel. Tetszik, ahogyan valóban figyel rám, pedig a téma annyira nem érdekfeszítő. A válaszára óvatosan elmosolyodom. – Elég más, mint errefelé, de nekem Avignon is tetszik, remélem lesz lehetőségem megismerni a várost is, nem csak a kaszárnyát belülről. Szívesen megnézném az óvárost is, a Pápai palotát, és persze a híres csonka hidat. Avignonon kívül még Párizsból láttam egy keveset. Nagyon tetszett, az a rengeteg patinás épület, a Notre Dame, az Eiffel torony… ott el tudnék csavarogni. De úgy egészében tetszik nekem az ország, Maddie hazája, és mióta itt vagyok, valahogy még kézzelfoghatóbb számomra, hogy miért is jöttem át az óceánon. Az elvont adatokból és városnevekből a térképen, helyek lettek, ahova emlékek kötnek, olyan emberek otthona, akiket kedvelek. A dolog kezd személyessé is válni. Maddie-re pillantok. – Holnap, a hotelben, de ha szép lesz az idő egy kis séta is beleférhet, nem? Ha beleegyezik, akkor máris lesz valami közös kiindulási pontunk, és némileg ismerve a stílusát, élvezni fogom, ha együtt csavaroghatunk. Elvigyorodom, főleg, mert végül Maddie sem veszi tragikusan, hogy kicsit nagyobb betekintést nyertem, mint azt ő tervezte vagy engedte volna. Én meg világos, hogy nem bánom a dolgot. És szerintem este a hideg zuhany alatt sem fogom bánni. – Egy százast a gondolataidért – mondom neki kedvesen, mert látom, kissé elkalandozik. Kíváncsi vagyok, vajon mi juthatott eszébe. Kettőnkkel van-e kapcsolatban? Vagy valami egészen más témáról van szó? Igazság szerint örülnék, ha tudnám, hogy gondol a holnapi napra., legyezgetné a hiúságomat is persze, de nagyon jól is esne. Maddie nem ellenkezik, hogy segítek neki felülni, és a simogatásra sem húzza el a fejét. Tetszik a haja. Súlyos sötétbarna fürtök, rugalmasak, selymesek, csillognak… tényleg szép. Jó lenne beletúrni a hajába. Kifújom a levegőt és próbálok koncentrálni, nem vagyok már pattanásos képű kamasz, hogy ne menne a dolog. Összpontosítás kérdése az egész. Nem olyan nagy dolog, annyira kell csak összekapnom magam, hogy végre ismét kézbe vegyem a dobozkát, és odaadjam Maddie-nek, és lám sikerül! Ráadásul úgy, hogy nem hozok magamra szégyent, és remélhetőleg őt sem hozom újra zavarba, hiszen nem bámulom. Az csak egy gyors lopott pillantás volt a szájára, a nyaka ívére… Ennyi. Semmi más. Figyelem őt, ahogy óvatosan felnyitja a dobozka tetejét, és belenéz. Vajon lelkesedést látok majd az arcán? Kíváncsiságot? Döbbenetet? De arra nem számítok, hogy csalódik, és mégis, hacsak félre nem értelmezem az arcjátékát. Már épp azon vagyok, hogy rákérdezzek, üres-e, mikor teljesen felnyitja a fedelét, és felém fordítja a dobozkát. A dobozkában egy gyűrű fekszik, tökéletes karika, arany, vagy legalábbis elsőre annak tűnik, finom vésetek díszítik. Az első, ami az eszembe jut, hogy ez a Sors keze, találhattunk volna egy karkötőt is, vagy egy medált, bármit, de nekünk egy gyűrű jutott. Egy gyűrű, ami teljesen úgy néz ki, mint egy karikagyűrű. Hökkenten bámulom, aztán lassan Maddie szemébe nézek. Jel lenne? Vagy kezdek megzakkanni, mert eddig ereklyékről, meg jelekről beszélgettünk, és akkor erre most itt van ez? – A Sors keze… Közelebb hajolok, de nem nyúlok a gyűrűért. Leesik, hogy kérdezett, és az előbbi mondatom nem biztos, hogy értelmes válasznak tűnik a szemében. – Hogy mit gondolok? Nos, ez egy gyűrű – mondom egyszerűen. – Szép. A kezem a dobozka fölé emelem, és magamban méricskélek. – Lehet akár férfié, akár nőé – folytatom. – Ha jól tippelem, akkor felmenne a kisujjamra, a bal kezemen, vagy jó lenne rád. A gyűrűs ujjadra. De azért csak úgy felpróbálni nem biztos, hogy jó ötlet, tekintve, hogy mennyire óvta őt a dobozka. Elgondolkodom. – Talán a vésetek mondanak valamit, ha kiderülne, hogy valamiféle írás, vagy számok. A karikagyűrűkbe sokszor beleírják a neveket és az esküvő dátumát. De az is lehet, hogy egy családi ereklye, vagy valamilyen birtok uráé, vagy úrnőjéé volt, és ez jelképezte a hatalmát. De mindenképp fontos volt annak a számára, aki a dobozkába tette. Még mindig Maddie szemébe nézve mosolyodom el, és kimondom a legőrültebb ötletemet is. – De az is lehet, hogy varázsgyűrű. Vajon nevetni ezt hallva? Vagy lehetséges, hogy tényleg elképzelhetőnek tartja, hogy a gyűrűnek lehet rejtett hatalma? – Minden esetre és nem fognám meg kézzel, amíg legalább körülbelül ki nem derül róla valami. Van itt elég csipesz. Meg papír is, hogy le lehessen másolni a mintáját – vetem fel, várva, Maddie hogyan reagál.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-23, 13:00
John & Maddie
Talán tényleg nem kell az ilyesmit megköszönni, de nekem azért jól esik, hogy bízik bennem és így gondolom helyénvalónak. Egyébként is kedves fickó, és azt hiszem egyértelmű, hogy én is bízom benne, ha már olyan információkat kötöttem itt az orrára, amiket egyébként egyáltalán nem lenne szabad. Arról pedig nem is beszélek, hogy természetes, hogy jól esik, ha valaki úgy gondolja, hogy jó, amit csinálok, hogy jó vagyok benne, mert akárhogy is, de ritkán kap elismerést a magam fajta, egy nő, egy ilyen szakmában. Az viszont egyértelmű, hogy meg van közöttünk valamiféle összhang és minden kellemetlen helyzet ellenére, amit eddig sikerült összehozni nem gondolom, hogy rossz ember lenne, vagy hogy valamikor is ártani akarna nekem. Sőt azt hiszem... ha bármi gond lenne itt a városban, akkor még igyekezne is, hogy ne essen bajom. Most is azért ugrott először, hogy engem falnak küldött az a doboz és nem azért, mert kicsit őt is, pedig biztosan megérezte azt az ütődést. - Nem is lenne okos döntés nekem hazudnia, nem tudhatja, hogy mik vannak még a raktárban, mint a toll, amit mutattam. - szórakozottan elmosolyodom, de persze nem gondolom ám komolyan. Nem ártanék neki semmiféle ereklyével sem, nem vagyok én olyan. Sose voltam bosszúálló típus, jóval nagyobb annak az esélye, hogy összetörök és kiborulok kissé, ha valaki megbánt, mint hogy feldühödjek és elkezdjen azon járni az eszem, hogy hogyan tehetném pokollá az életét. Csendben figyelek, amíg beszél, nem gondoltam, hogy ilyen hosszú kifejtést kapok egyetlen kérdésre, de láthatóan lenyűgöz, ahogy erről beszél. Szép lehet a táj, és láthatóan mély benyomást tett benne az eddigi élete, ami jó. Egyébként is úgy gondolom, hogy tisztelhetőbbek azok a férfiak, akik tettek már le ezt-azt az asztalra, akik kétkezi munkából is meg tudnak élni, és nem csak egy íróasztal mögött ülve dirigálnak. Nem arról van szó, hogy nem tisztelem mondjuk az apámat, egyszerűen csak más ez a két élet. - Szép, ahogy erről beszélsz. Könnyen el tudom képzelni, hogy milyen lehet, és... biztos, hogy egész más a táj ott, ahol minden csillag látszik, ahogy a szem messze ellát, mint a városban. Azt hiszem kicsit azért is örülök annak, hogy most itt vagyok, Avignon nem olyan nagy város, bár még nem sokat láttam belőle. - na igen, eddig a legtöbb időt a laborban töltöttem és nem a napfelkelték nézésével, és nem a város szépségeinek felfedezésével, de majd annak is eljön minden bizonnyal az ideje. Egyelőre még sok a teendő, nem érek rá, hogy jobban feltérképezzen a helyet, de talán majd holnap, ha amúgy is kiszakadok innen kicsit, akkor majd jobban körülnézek... körülnézünk. - Igen a sors ma egyértelműen férfipárti volt. - bólintok egy aprót egy mosollyal. Legalább már nem kell attól félnem, hogy milyen véleménye lehet rólam, ha adj isten ruha nélkül lát. Szolid lány vagyok, nem ezen jár az eszem, de hát kiben ne lenne meg az, hogy tovább gondol egy-egy randevút és végül is holnap erre kerül majd sor. Nem tudhatjuk, hogy mi lesz a vége, hogy hol kötünk majd ki, de az biztos, hogy csinosabb fehérneműt veszek fel, mert hát... inkább készüljünk fel mindenre, mint hogy nem, aztán kellemetlen helyzet alakuljon ki belőle. Jól esik, hogy így aggódik értem, hogy segít felülni, hogy tartja a hátam, pedig nem lenne kötelező neki, de megteszi, és én már annak is örülök, hogy érzem az erős ujjakat a hátamnál. Minden nő erre vágyik nem? Hogy úgy érezhesse a férfi, aki mellette áll, meg tudja óvni bármitől. A hajam röpke simítására már nem is ellenkezem, igazából ha azt nézzük, hogy pár perce még a keze a combomon siklott végig, akkor ez igazán nem nagy dolog. Viszont végre újra a kezembe kerül a dobozka. Határozottan kíváncsi vagyok már, kár lenne tagadni, látszik rajtam nagyon is. Óvatosan nyitom fel a tetejét és kukkantok bele. Direkt vágok először csalódott arcot, mintha csak üres lenne. Ennyi kis tréfa belefér igaz? Aztán teljesen kitárom végül és megmutatom neki is. Egy gyűrű, halvány vésetekkel, de így hirtelen nem tudnám megmondani, hogy mit jelentenek. Szépen formált kis karika, aranyszínű, ami persze nem jelenti azt, hogy tényleg arany is. - Nos mit gondol? - kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán hogyan értelmezi a kérdést, hogy szép-e, vagy hogy mire lehet képes, netán semmire? Az is lehet, hogy csak egy eljegyzésű gyűrű még régről és semmi másra nem képes. Botorság lenne csak úgy felhúzni és kipróbálni.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-21, 15:25
Elmosolyodom. – Ezt nem kell megköszönni. Nem is tudom, miért mondom, végül is nekem is jólesik, hogy örül a bizalmamnak. De mégis így érzem, ezért nem jár köszönet itt és most, így. Valahogy olyasmi ez az egész, ami csak van. Én sem értem pontosan. De olyan ez, valahogy olyan, hogyha azt mondanám valakinek, szeretlek, nem azt várnám válasznak, hogy köszönöm. Azt sose. Inkább azt, hogy én is. Szóval nem kell megköszönni. Valójában tisztában vagyok vele, hogy nem annyira a kettőnk dolgára értette, már ha van olyanunk, hanem arra, hogy bízom a képességeiben. De azt se kell megköszönni, nem ingyen adtam, bizonyított, legalábbis előttem. Ugyan én nem vagyok se régész, se másfajta kutató, de amennyit eddig láttam Maddie képességeiből, az alapján úgy vélem, nem kókler. Lassan bólintok. Azt hiszem értem, mire gondol. Szépen körülírja, pontosan megfogalmazza, hogy egyikünket se érinthesse kínosan ez a mondat. – Értem – felelem halkan. – Ezzel én is így vagyok. Mármint… Teszek egy mozdulatot, ide-oda intek kettőnk között, hogy értse, egyrészt étem, azt hiszem, mire gondolt, másrészt én is ugyanígy érzek vele kapcsolatban. Nem akarnék neki ártani, véletlenül sem. Szerencsére egy oldalon állunk ebben az őrült kavarodásban. Ez már jó. Nagy bajban lennék, ha netalán német lány lenne, és nem francia. Elnézést, Fräulein, megmondaná a címét, hogy véletlen se dobjak bombát az otthonára? Egek ura! Lassan fújom ki a levegőt. Remélem, nem fogok ártani Maddie-nek, semmivel, soha, mert nem akarok. De vannak dolgok, amik felett jelenleg nincs hatalmam, és ki tudja, mi minősülhet bántásnak. Hátratúrom a hajam az ujjaimmal, és igyekszem koncentrálni és a jelenre figyelni. Lassan elmosolyodom, ahogy azt mondja, nem hiszi, hogy hazug lennék. – Valóban nem. Nem volt szükségem rá soha, hogy hazudjak – mondom egyszerűen, egy apró vállvonás kíséretében. Miért kellett volna hazudnom? Megmondtam mit tudok nyújtani és az eddig mindig elég volt. Pár mosoly, egy szál virág, némi csecsebecse, meg egy áttornázott éjszaka, ami után másnap feszengve ül a széken, mert a leglehetetlenebb helyeken van izomláza. Az eddigi nőknek ez elég volt. Eddig nekem ez elég volt. Maddie láthatóan más, nyilvánvalóan más. Az a fajta, akit eddig kerültem. Nem tudom megmondani, ha ezt előre tudtam volna, akkor is maradok-e. Lehet, hogy akkor sietve leléceltem volna, bármennyire is érdekeljen egyébként a dobozka rejtélye, és ezzel együtt az egész város furcsasága. De ha tudom előre, hogy veszélybe kerülhetek, talán még idejében menekülőre fogtam volna. Most már erről lekéstem. Ez egyértelmű. Ami a meglepő, hogy nem is bánom. A kérdése meglep, pedig számíthattam volna rá. – Bizonyos mértékig igen – válaszolom némi tűnődés után. – Szeretem az állatokat, a földet is, de valahol bennem van az is hogy időnként mennék, felkerekednék. Ha egy farmon élsz, akkor a farm az életed, ott soha nincs szabadság, vagy vakáció. A tehenet vasárnap is meg kell fejni, és karácsonykor is ki kell ganajozni. A földet fel kell szántani, aztán imádkozol, hogy essen, hogy ne essen, hogy ne jöjjön fagy, ne legyen jégverés… Megteszel mindent, de kiárad a folyó. Örülsz, hogy megszülettek a húsvéti kisbárányok, de jön egy nem várt kései fagy és egy éjszaka alatt a barik fele odavész. Röghöz vagy kötve, ki vagy szolgáltatva. Ez a farm. De felkelsz hajnalban és a legcsodásabb napkeltéket láthatod. A saját búzádból sütöd a kenyeredet, azon a csikón tanítod lovagolni a fiadat, amit te segítettél a világra. Senki főnök bele nem szólhat a dolgodba, a magad ura vagy, a saját házadban élsz, a két kezeddel építed fel a családod jövőjét. Ez is a farm. Ki hogy bírja. Apám imádja. Az öcsém is, bár be nem vallaná. A húgom épp hollywoodi sztár akar lenni – mosolyodom el. – Én állatorvosira jártam, amíg megengedhettük magunknak. Az jó, kötődhet egy farmhoz is, és egy nap beolthatsz háromszáz birkát, de dolgozhatsz egy városban is, ahol gazdag gyárosnék elkényeztetett ölebeinek a pocifájását kell kúrálni, de járhatod a világot is, menthetsz egzotikus állatokat… És most már van még egy szakmám. Pilóta vagyok. Ha ennek vége lesz, pilótákra akkor is szükség lesz. Majd kiderül, mi lesz velem. Pilótaként is repkedhetek újra a kukoricaföldek felett, de akár nagy gépeket is vezethetek majd egyszer. Amíg beszélek Maddie igyekszik felülni és én segítek neki, de csak annyit, amennyit enged, nem akarom még kínosabb helyzetbe hozni. Bólintok és elmosolyodom, végtére is az aggodalmam az én ügyem. – A sors ma férfipárti volt, maradjunk ennyiben – kacsintok rá. Ami neki kínos, az nekem szerencse. Ami meg szép, az szép. Kaptam némi kis kóstolót, és most már annál jobban vágyom a teljes adagra. Ez a helyzet, de gondolom, bárki más is így lenne a helyemben, maximum hazudná, hogy nem. Ingatom a fejem, hogy nincs. Ehhez nincs mit hozzátenni. Nem akarnék rosszat mondani azokra a lányokra és asszonyokra sem, akivel volt dolgom, senki előtt, de Maddie-nek főleg nem fogom részletezni. Még elijedne! – Azért szerencsére olyan nagy baj nem történt – mosolygok rá –, a fontos, hogy nem lett nagyobb baja a kobakodnak. Egy röpke alig érintéssel simítom meg a haját. Bár nem tiltakozott a miatt, ahogy a derekát átfogtam, de ki tudja, meddig lesz ennyire engedékeny, ahogy kezd magához térni, minden értelemben, az után, hogy kétszer is beütötte a fejét. Nem akarom túlfeszíteni azt a bizonyos húrt. Kis sóhajjal bólintok a szavaira. – Igen, a dobozka. Megfordulok és kihalászom Maddie munkaasztala alól. – Tessék – nyújtom felé, végtére is ő a kutató, plusz ennyi igazán jár, hogy ő nézhesse meg először. Lehet, hogy valóban van benne valami különleges, lehet, hogy üres. Az viszont biztos, hogy némi különleges hatása már eddig is megmutatkozott.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-11, 13:10
John & Maddie
- Köszönöm, örülök neki, hogy így vízik bennem. - mosolyodom el. A nagyobb baj az, hogy nem biztos, hogy nincs arra esély, hogy ne öntsem le savval a kutatók vezetőjét, vagy rosszabb esetben ne gyújtsam fel a sátrat, de mindettől függetlenül igazán igyekezni fogok majd ,hogy erre ne kerüljön sor és legyen később is lehetőségem részt venni ilyesmiben. Na persze ehhez még át kell vészelnünk egy háborút... úgyhogy most elég távolinak tűnik az, hogy én újabb küldetésen vehessek részt kutatóként. - Nem érintene jól... bántana, ha én ártanék épp önnek. - próbálom a dolgot úgy elmagyarázni, ami azért még nem zavarba ejtő nekem sem és remélhetőleg neki sem, mert azt igazán nem akarom, hogy bárki kényelmetlenül érezze magát, bár ahogy magamat ismerem mindig arra van nagyobb esély, hogy ez a személy én leszek, már csak azért is, mert nekem sikerül folyton olyasmit művelnem, aminek ez lesz a vége. - Tudod te... vannak férfiak, akik a csillagokat is lehazudják az égről a cél érdekében, de... azért úgy érzem, te nem ilyen vagy. - mosolyom el a végén. Nem akarom, hogy rosszat kelljen feltételeznem róla és nem is fogok, ha rajtam múlik. Kedves fickó és tényleg úgy érzem, hogy nem azért maradt itt, mert szédíteni akar, hanem, mert érdeklik a rejtélyek és mert... talán... nem is tudom. Minden bizonnyal tetszem neki, egyébként nem érdeklődne ennyire igaz? Arról már nem tehetek, hogy cseppnyi tartás van bennem így is, hiszen bármelyik fickó ugyanúgy viselkedne akkor is, ha amúgy hátsó szándékuk van inkább és nem bármilyen komoly reményeik. - Te melyik vagy, szereted a vidéki életet? - akkor már érdekel, ha így felhozta, persze, hogy érdekel. Nem azért, mert akkor én is ez alapján alakítom a saját véleményemet, hanem azért, mert... tudni szeretném, attól még ugyanúgy megmarad a saját vélekedésem is a témában, majd ha mesél róla. A kérdésére csak bólintok és lassan tényleg igyekszem legalább felülni, bár mindenképpen hasznos, hogy segít. A fejem már lassan panaszt nyújt be, ha pár percenként beverem valahova. - Jól vagyok, ne aggódj John. - mosolyodom el, hiszen kit ne érintene jól, ha így néznek rá, ha ennyire féltik, hogy tényleg minden rendben van-e vele. Tényleg nem érzem, hogy valami komolyabb bajom lenne, nem kell aggódnia. - Nem szép a sorstól, hogy nem én dönthettem el, hogy mennyit akarok megmutatni. - teszem azért hozzá egy apró kis vállrántással. Igen, jobb lett volna, ha e téren én találhatom ki, mi lenne a jó, de ezúttal nem volt beleszólásom sajnos. Persze talán valahol mélyen annyira nem bánt a dolog, sőt talán még élvezem is a figyelmet, még ha zavarba is ejt. - Rendes lányokkal nincs? - tényleg meglep kicsit a válasza. Jó persze a külseje felettébb vonzó és a szép kék szemeinek is nehéz lehet ellenállni, nem meglepő, ha egy ilyen férfi inkább kihasználja az adottságait, csak ugye akkor felmerül a kérdés, hogy most... miben más ez a helyzet. Én nem vagyok egy könnyűvérű nőcske, bár ma sikerült kicsit rácáfolnom erre önhibámon kívül, hiszen nem direkt mutogattam magamat ennyire, meg főleg. - Dehogy mutatunk ennyit, csak... néha félresikerülnek a dolgok! - jelentem aztán ki határozottan, egész komolyan arccal, de végül mégis visszatér a mosoly, hiszen tudom, hogy nem komolyan gondolta. Végül legalább addig eljutok, hogy fel sikerül ülni és nem tehetek róla, de jól esik az erős kéz a derekamnál. Bármelyik lány... nő is mutatja azt, hogy erős és önálló személyiség, attól még a lelke mélyén néha szeretne törékeny és védelmezésre szoruló lenni. Kivétel szerintem nincs is, csak olyan, aki addig tagadja ezt, amíg végül már maga is elhiszi, hogy nincs szüksége semmire. És végül még a kérdés és kibukik belőlem, még ha nem is kellene, de ennek ellenére sikerül. Aggódom, hogy mit fog válaszolni, de jól esnek a szavai, még ha maga a tény tényleg kellemetlenül is érint. - Azt hiszem, most már igazán meg kellene néznünk ezt a dobozt, ha már ennyi... fejfájást okozott. - szélesebben mosolyodom el, hiszen ez szó szerint is érthető, főleg számomra. Őszintén kíváncsi vagyok, hogy mi van benne, de egyelőre nem az a jó ötlet, ha én leszek az, aki odamegyek érte. Egyelőre jó, ha maradok itt.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-09, 21:58
– Szerintem lesz, hacsak nem követ el valami hatalmas baklövést. Ha nem gyújtja fel a sátrát, vagy önti le savval mondjuk a kutatók vezetőjét, akkor miért is ne kaphatna egy újabb esélyt? – A dolog szerintem nem attól függ, hogy talál-e valamit, vagy tesz-e korszakos felfedezést, bár, ha összejönne, az jelentősen lendítene az ügyén, de gyanítom itt is, mint mindenhol máshol, ahol a végeredmény bizonytalan, többet számít a szorgalom, az odafigyelés és a jól végzett módszeres munka. Világos, hogy jobb lenne, ha sikerrel járnának, de ha véletlenül mégsem lesz semmi a háború szempontjából hasznos eredményük, akkor sem nevezném feleslegesnek az erőfeszítéseiket. Legalább megpróbálják, a maguk módszerei szerint. – Igen, tudom – ismerem el. Biztos vagyok benne, hogy szándékosan nem ártana nekem, sőt ha itt tartunk más szövetséges katonának sem. Ha valaki azzal jönne, hogy Maddie tett valamit ellene, akkor mielőtt bármit is tennék, azt nézném meg, mit művelt az illető Maddie ellen, vagy bárki más ellen a szövetségesen vagy az egyszerű civilek soraiban. – Nem érintené jól? Gondot okoznék neki, ha el kellene mesélnie, mi és hogyan történt, vagy ha netán még egy jegyzőkönyvet is fel kellene venni a balesetről? Vagy bántaná? Esetleg sajnálna is? Nem mintha amúgy különösebben örülnék annak, ha bárki sajnál, de lehet, hogy ebben az esetben más lenne a helyzet. Látom, hogy nem igazán hisz nekem. – Miért mondanám, ha nem gondolnám komolyan, Maddie? A szemébe nézek. Valóban szépnek látom. Nem divatosnak, nem megcsináltnak. Azt mondják, a szépség a szemlélő szemében születik. Szerintem ennyiben kell maradnunk ebben a kérdésben. Mindenkinek vannak olyan napjai, mikor nem bírja magát, és vannak olyan részei, amit nem szeret magában. Én például mindig is szerettem volna kicsit erősebb lenni, de ez van, ezt osztotta a sors, inkább olyan vagyok, mint valami karcsú, de rugalmas macska és nem, mint egy csataló. Nekem ez jutott. Emiatt sokan hiszik, hogy gyengébb is vagyok. Páran a saját bőrükön tapasztalták már, hogy ez bizony téves feltételezés. Talán Maddie-nek is vannak ilyen részei, lehet, hogy ő nem szereti a haját, vagy az orrát... de attól nekem még tetszhet. Úgy, ahogy van. Nem számít más véleménye, van sajátom. – Ha valóban érdekel, akkor majd mesélek neked róla. Lehet nagyon szeretni és szívből gyűlölni is, embere válogatja. Valóban így van, van akinek a farm az élete, és máshol megfulladna, más alig várja, hogy szabaduljon, mintha valami büntetőtábor lenne. – Rendben Maddie – mosolygok rá. Nekem már az is jó, ha megpróbálja, többet mit kérhetnék? Amilyen időket élünk akkor is történhet valami, ha ő nem tehet róla, épp ezért örülök, mikor megígéri, hogy figyelni fog. Azt mondta, időnként szórakozott és suta, ugyan szerintem nem az, eddig legalábbis nem láttam, hogy az lenne, de ha mégis… akkor számomra sokat jelent, hogy igyekszik odafigyelni. – Biztos jól vagy? – kérdezem halkan. A kezem elveszem a combjáról, próbálom legalább valami halvány utánzatát fenntartani a látszatnak. Mégsem illendő egy sebesült lányt végigtapogatni. De hát olyan átkozott nagy volt a kísértés! – A sors akarta, hogy ennyit lássak – mosolyodom el. Én nem gondolkodom azon, egy rendes lány mit és mikor mutat meg. – Rendes lányokkal nincs tapasztalatom – ismerem inkább be. Ez az igazság. Valóban rendes lányt sose hívtam randevúra. Olyanokat kerestem, akiknek volt egy bizonyos fajta hírük, akikről tudni lehetett, hogy nem kerítenek nagy feneket a dolognak, nem várnak hangzatos ígéreteket, sőt még csak érzelmeket sem, egyszerűen elég nekik egy rúzs, egy bizsu… ÓÓ, nem voltak ők prostituáltak, csak épp kissé lazább erkölcsűek. Megesik az ilyesmi, minden városban vannak ilyen lányok. – De semmi kifogásom, ha ők is ennyit mutatnak elsőre – évődöm kicsit. Maddie elfogadja a kezem, így hát segítek neki felülni, kicsit meg is támasztom a derekát a tenyeremmel, hogy el ne dőljön. – Csak lassan! Nem sietek magára hagyni, nem akarom, hogy újra megszédüljön. Már két ütést így is összeszedett, mindkétszer elég nagyot csattant a feje, csak reménykedem, hogy ne legyen belső sérülése. Mindegy, mekkorát villantott az orrom előtt, a legfontosabb mégis az marad, hogy rendben legyen. Végiggondolom, majd hümmögve bólintok. – A látvány értelmezhető máshogy is, valóban. Pedig nem tettél semmi olyasmit – felelem. – Nem tettél erkölcstelent. Nem jut eszembe hirtelen jobb szó. Nem mintha alapvetően erkölcstelen dolog lenne a testi szerelem, de hát minden helyzetfüggő. Végül, látva, mennyire gondolkodik, hogy néz rám, lassan, bátorítóan elmosolyodom. Úgy látszik be is jön a dolog, mert Maddie rákérdez, hogy vajon mennyire nyerte meg a tetszésemet. Igaz kicsit meg is rémül önnön bátorságától. Annyira édes, ahogy elpirul. Válaszolhatnék szavak nélkül is, megfogva a csuklóját, a testemre vonva a kezét, de valahogy azt túl durvának érzem. Hiszen tényleg, még az első találkánk se volt meg. – Tetszett – bólintok. – Most is tetszik. Nem kicsit. És akkor is tetszene, ha a La Mirande-ben is megtenné, az tetszene csak igazán.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-07, 20:01
John & Maddie
Nem tudom, hogy nekem hogy lesz, de azért jól esnek a szavai, bár azt hiszem a második ilyen feladatomnál is ugyanilyen lelkes leszek és ugyanúgy szívesen vetem majd bele magam a feladatba, mint most is. Talán már egy fokkal magabiztosabb leszek, ebben azért mindenképp igaza van. - Remélem és azt is, hogy lesz második és most nem szúrok el valamit. - vagy nem végzek magammal mondjuk egy rosszul sikerült kis ügyetlenség miatt. Nem mindig vagyok a helyzet magaslatán, ez sajnos tény és való, de azért igyekszem, és mindent megteszem azért, hogy jó legyek abban, amit csinálok, főleg hogy ha igazából azt nézem, akkor rengeteg élet múlik azon, hogy sikereket érünk-e el. - Tudja, hogy ilyet nem tennék! - eszem ágában sem lenne elintézni, jó persze, ha véletlen lenne az más, de akkor sem tudnám csak úgy kimagyarázni a dolgot. - Nem érintene jól, ha baja esne. - teszem azért hozzá, hogy tudja véletlenül is kellemetlen lenne, sőt... nagyon is bántana, ha miattam lenne baja neki, vagy bárki másnak, de azt hiszem egy ilyen kedves katonáért azért sokkal inkább kár lenne, mint bárki másért, akit még csak nem is ismerek. Kivétel, igen, az utóbbi időben ő tényleg nagy kivétel, sok mindenben és ez határozottan imponál. Egyrészt mégis csak ritkán dicsérnek, hogy szép vagyok. A legtöbb férfi ezt azokra a nőkre mondja, akik azért sokat adnak a külsejükre, nálam nem ritka, ha kissé kócos hajjal, éppen hogy befonva ülök az asztalnál és már szinte vörösek a szemeim, mert órák óta alig pislogtam egy rendkívül érdekes régi iratot fürkészve, és az olvasó szemüveg majdhogynem már leesik az orromról úgy koncentrálok... Nem a legtöbb férfi nem ezt tartja vonzónak, és nem azt kedvelik, ha valaki okos, netán bizonyos dolgokban még okosabb is nála. - Tényleg nem voltam még farmon, úgyhogy igen, érdekelne, hogy milyen lehet.- mosolyodom el. Nem azt mondom most azonnal, hogy szívesen meg is nézném, hanem azt hogy tényleg érdekelne, ha mesélne róla. Városi lány vagyok és a vidék biztosan egész más lehet, tágasabb, csendesebb, nyugodtabb is, ha jól sejtem. - Majd igyekszem jobban figyelni, ezt azért megígérhetem neked. - mosolyodom el. Persze, hogy jól esik, hogy aggódik, kinek ne esne ez jól? De azt én sem akarom, hogy neki baja legyen, főleg ne miattam. Persze senkinek sem akarnám, hogy baja essen, ez az egész háborúsdi pont ezért rémes, mert lehet hogy nem látod, de tudod, hogy nap, mint nap sokan halnak meg, és ezzel a tudattal nem kellemes együtt létezni. Ez után viszont sikerül újra kellemetlen helyzetbe hozni magam, nem is kicsit, sőt duplán, mert nem elég, hogy elég szép belátást biztosítok neki, még sikerül hátra is dobnom magam. Igazán kellemetlen és akkor még finoman fogalmaztam. - Nem, dehogy, egyáltalán nem vészes. - az viszont tényleg nem kicsit lep meg, hogy megérzem a kezét a combomon, mert hát... nehéz lenne nem észrevenni, hogy hol járnak az ujjai, amikor is a szoknyámat igyekszik megigazítani, ami tényleg elég érdekes helyzetben áll most, ezt én sem tagadhatom. - Igen, ebben... igazad van. Azt hiszem te már így is sokkal többet láttál, mint amit egy első randi előtt illene. Sőt... egy rendes lány ennyit még az első randi után sem mutat, azt hiszem. - nem vagyok annyira gyakorlott randevú téren, de abban biztos vagyok, hogy ő már a kelleténél tényleg többet látott belőlem és még a tetejében érintett is. Nem haragszom rá, szó sincs róla, csak hát mégis zavarba ejtő az egész. Elfogadom a kezét, erős... határozott fogása van, kellemes. - Azért azt hiszem annyira nem lett furcsa, ha ezt most félreértik, mármint nem azért mert bármi is történt, de a helyzet tényleg... olyan volt. - mármint amit tényleg félre lehet érteni. Bár most inkább csak habogok, most is azon jár az eszem valahol mélyen, hogy vajon ő mit gondol arról, ami történt, mert hát nagyon ledermedt és... talán valahol azért azt remélem, hogy tetszett neki a látvány, de hogy ezt nyíltan ki is mondja... az már biztos, hogy furcsán érintene. Az arca rándulását viszont észre veszem, de még eléggé zúg a fejem, hogy ne tegyem szóvá a dolgot, majd... majd talán ha már nem forog a világ egy kicsit sem. - Úgy érted, hogy tetszett, amit láttál?- majdnem a szám elé kapom a kezem, de végül inkább csak elkerekedik a szemem és visszakerül a halvány pír is az arcomra, hogy ezt így képes voltam kimondani. Oké, azt hiszem most már tényleg a dobozra kellene koncentrálnom gőzerőkkel és ma már nem csinálni semmi... furcsát és főleg nem villantani meg előtt bármi egyebet.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-06, 20:56
Nők! Ki érti őket? Próbálkozom, de nem mondanám, hogy annyira kiismerném őket, mindig tartogatnak meglepetéseket, a gondolkodásuk pokolian csavaros, az érvelésük ritkán kiszámítható, és hajlamosak ezerszer is meggondolni a dolgokat. Képtelenség egy nőt igazán megismerni. Próbálkozni lehet, meg edződni, ahogy én is teszem az anyám és a húgom mellett, de ettől függetlenül bármikor érhetnek meglepetések. Bár az a tippem most épp bejön, hogy Maddie-nek ez az első jelentősebb feladata. El se lehet téveszteni, annyira lelkes. - Akkor nagyon fontos, hogy most minden rendben menjen. Az első bevetésnél mindig így van. Utána már könnyebb a második - mondom neki biztatóan. Az se baj, ha nem találja meg a Szent Grált, vagy mit, a lényeg az, hogy ne történjen semmi nagyobb baleset, vagy botrány és a munkájával elégedettek legyenek. De szerintem ezzel nem lesz baj, elég pontos, és tényleg úgy hiszem, hogy odafigyel a részletekre is. Elvigyorodom. - Mondom én, hogy veszélyes! - felelem azonnal. - Egy mozdulattal elintéz, aztán csak néz majd nagy ártatlan szemekkel az ezredesre, és minden el is van intézve, hiszen napnál világosabb, hogy egy idióta pilótát nem lehet a fontos kutatási anyagok közelébe engedni. Nem kétlem, hogy alkalom adtán simán ki tudta volna magyarázni magát, ha innen nézem, valóban szerencsés vagyok, hogy nem talál ellenszenvesnek. Legalábbis eddig úgy tűnik, hogy egészen jól kijövünk egymással, ami azért mégiscsak bíztató. Gondolhattam volna, hogy Maddie azonnal kielemzi a szavaimat. – Pontosan, ahogy mondja – bólintok. Egyáltalán nem áll szándékomban úgy tenni, mintha nem mondtam volna azt, hogy szép. Mert tényleg az. Igaz, nem a szokványos módon, de nem igazán érdekel, hogy a divat a szőke, akinek a szemöldöke cérnavékonyra van tépve, és vérvörös rúzst visel. A szép nekem nem a divatosat jelenti. Nem is azt, aki csak két óra készülődés után meg megjelenni nyilvánosan. Az olyan nőktől borsódzik a hátam. Igaz, minden attól is függ, hogy mire és miért kell egy adott nő. Hazugság lenne, ha úgy próbálnám magam beállítani, mint valami erélyes hős lovagot, más kérdés, hogy nagyon úgy tűnik számomra, hogy Maddie-vel ez az egész ismeretség bonyolultabb lesz, mint azt az első pillanatban gondoltam volna. – Semmi gondom azzal, ha én vagyok a kivétel – vigyorodom el és közben a szemeibe nézek. Ha érek annyit, hogy figyeljen rám, még csak ilyen apróságokban is, az elég pozitív előjel a számomra. Különben is apám egyszer még évekkel ezelőtt azt mondta: Fiam, az sose baj, ha egy nő válogatós, amíg minket választ. Kezdem érteni, mire célzott. Bár be kell ismernem magamnak, hogy az azért jelent valamit, hogy tíz év kellett, hogy a szavai végre célba találjanak. Beleegyezően bólintok. – Ha érdekel, akkor szívesen, bár, gondolom, a farmok nagyjából mindenhol hasonlítanak egymáshoz, csak az változik, mit termelünk, és milyen állataink vannak. Illetve talán az, hogy nálunk tényleg minden nagy, minden olyan tágasnak tűnik. Mármint vidéken, mert a nagyvárosok másak. Elmosolyodom, olyan apró kis mosollyal, ez most nem arról szól, hogy szándékosan próbáljak elbűvölő lenni, tényleg jó érzés, hogy érdekli, honnan jöttem, hogy milyen a farm, milyen a hazám. Mert hiába születtem itt, igazából sokkal inkább vagyok amerikai. – Nem akarok, világos, hogy nem, de azt sem akarom, hogy neked bajod essen. Komolyan nézek rá. Nagyon megijesztett, nem is maga a robbanás, az nem volt olyan hatalmas, hanem az, hogy Maddie elesett, és pár másodpercig úgy hevert ott, mint egy rongybaba. Azt komolyan rossz volt látni. Görcsbe rándult tőle a gyomrom, és olyan érzés volt, mintha valaki a nyakamat szorongatta volna. De ezt nem mondom meg neki, lehet, hogy nem értené. – Semmi lényeges – felelem a kérdésére sietve. Végtére is annyira nem nagy ügy, hogy kissé sajog a csípőm. Senki nem halt még bele pár lila foltba a farán. Meg milyen lenne már ezt felemlegetni, főleg egy hölgy előtt? Lesülne a bőr a képemről. Tömören szólva. Tehát nincs semmi bajom, és különben is tudok mozogni, így nem nyígok. Ahogy azért sem panaszkodom, hogy milyen szép is a belátás. Túl szép. És eléggé inspiráló, sőt… Akkor se hagynám ki a látványt, ha egész éjjel három nőcskével hancúroztam volna, de így, majdnem egy hónap diéta után újfent be kell látnom, hogy nem vagyok fából. Szerencsére Maddie megmozdul, a kezét a homlokához emeli. – Nagyon fáj? Szédülsz? Nem tudom nem megkérdezni, még engem is meglep, hogy tényleg aggódom érte, valóban és igazán, és nem csak a szokásos udvariassági köröket futom. De érdekes módon az aggodalom még nem zár ki más érzéseket. Ez van, így működöm. – Én… – a szemébe nézek, próbálom kitalálni, mennyire van képben, és mennyire mérges rám. Minden oka meglenne rá, mert bár nem volt se tervem, se célom, de ha szigorúan nézzük, lehet azt mondani, hogy kihasználtam a helyzetet. Szent nem vagyok, sose állítottam. Szépen lesimítom a szoknyáját. Milyen rendes is vagyok, hát nem? Hát nem. Mert a combját is végigsimítom, igaz csak finoman, alig érintve. – Csak a szoknyád. Megigazítottam – válaszolok halkan, és az igazságnak majdnem megfelelően. – Nem lett volna jó, ha valaki belép, és azt látja, amit. Kicsit hátrébb mozdulok, majd a kezem nyújtom neki, hogy ha szeretne, fel tudjon ülni a segítségemmel. – Te, hanyatt a padlón, a szoknyád a nyakadban, én meg gyakorlatilag a lábaid között – folytatom. – Az emberek furcsák. Félreértették volna. Maddie végre megmozdul, és a vállamba kapaszkodik. Abba a vállamba, amit két perce sincs, hogy telibe rúgott. Fáj. Jobban, mint a csípőm, de nem szólok, talán csak az arcom rándul meg egy kicsit. A másik kezemmel átfogom a derekát, és hacsak el nem tolja magától a karomat, segítek neki felülni. Ismét. – Meglepődni én is meglepődtem – ismerem el és nem teszek úgy, mintha nem tudnám, hogy miről van szó. A szemébe nézek, és lassan elmosolyodom. – De meg kell mondjam, nagyon kellemes meglepetés volt.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-05, 14:21
John & Maddie
Na igen a férfiak gyakran túlféltik a nőket, de hát nehéz minket is megérteni, mert miközben folyton szabadságra vágyunk, közben mégis csak azt akarjuk, hogy legyen aki óv, akinek fontos a létünk. Nem is akarok én igazán kiigazodni saját magamon, az a jó, ha az emberben van egy kis talány és néha talán még saját maga számára is okozhat meglepetést. - Igen az első igazi, és természetesen! - még kicsit ki is húzom magam. Persze, hogy önként jelentkeztem és nem úgy küldtek. Szerintem, ha arra vártam volna, hogy valaki elküldjön, akkor soha az életben nem kerülök terepre. Az apám gondoskodott volna róla. Nem akar ő rosszat ezzel tisztában vagyok persze, de... azért az se jó, ha direkt a miatt zár a négy fal közé, hogy ne is akarjak többet az életben. Talán arra várt, hogy idővel megunom és végre férjhez adhat, olyan valakihez, aki tényleg vigyáz rám. - Az a nagy szerencséje, hogy nem ezzel indított, mert akkor lehet hogy megremeg a kezemben az a savas üvegcse. - mosolyodom el, most kifejezetten játékosan. Tudom én, hogy ez a kis fejtegetés most nem volt igaz, vagyis sokan gondolják így, de ő biztosan nem. Az eddigiek alapján nem tudnám elképzelni róla, hogy így állna hozzá egyetlen nőhöz is. Ahhoz ő igenis sokkal kedvesebb, még ha állítólag régen esetleg volt veszélyes, vagy netán igazi nőcsábász. Ezekkel a szemekkel igazából ez se lepne meg. - Senki nem mondta még rám, hogy veszélyes vagyok, bár persze ez csak akkor igaz, ha nem csak okos vagyok, hanem szép is, igaz? - azzal tisztában vagyok, hogy nem vagyok épp buta, de őszintén szólva a külsőmre sosem figyeltem annyira oda. Nálam nem ritka, ha félre van gombolva a blúzom, mert túlságosan máshol jár az eszem munka közben, vagy előtt, és az sem ritka, hogy a kontyomból össze-vissza kandikálnak ki a kiszabadult göndör tincsek és ha épp valami fontossal foglalkozom, akkor eszem ágában sincs azzal foglalkozni, hogy ezzel már nem tökéletes a frizura. - Tudod a kivétel is csak erősíti a szabályt. - mosolyodom el a szavaira. Igen, persze óvtam a savtól, de főleg azért, mert nem nem volt a kezemben az a kis dobozka, azért nem jó, ha túl sokat feltételez rólam. Azért tényleg tudok nagy felfordulást okozni, bár az esetek nagy részében saját magamnak, más maximum akkor sérül meg, ha közben megpróbál nekem segíteni. Volt már rá példa, hogy úgy löktem meg a könyvespolcot a könyvtárban, hogy nekem ugyan nem lett bajom, de a takarító fiúnak a fejére esett három vaskos enciklopédia, csak mert meg akart óvni, nehogy valami bajom legyen. - Hát akkor holnap mesélhetsz nekem majd erről is. Nem sok farmon jártam még. - vagyis egyen sem. Nagyvárosban nőttem fel, nem túl sokat jártam vidéken, maximum egy-egy utazás alkalmával, de azért kíváncsi vagyok, hogy neki milyen élete lehetett, vagy hogy milyen az a sokat emlegetett Amerika, a lehetőségek földje, ahogy gyakran szóba kerül. - Veszélyesebb? Most még csak én sérültem meg, nem hiszem, hogy te is meg akarsz. - jó azért őt is nekivágta valaminek a lökéshullám, de úgy tűnik, hogy komoly vaja nincs. - Ugye nem esett bajod, én még csak meg sem kérdeztem. - elnézést kérő pillantással nézek rá, mert tényleg eszembe sem jutott. Jobban lekötött a doboz, amit épp most igyekszik kihalászni. Azért persze talán egy pillanatra mégis csak a fenekére siklik a tekintetem, de tényleg csak röpke pillanat ez, ha már így küzd a doboz kihalászásáért, ami azért most jobban leköti a figyelmemet. Annyira, hogy észre sem veszem, mennyire sikerült előrehajolnom. Amikor pedig ezt felfogom sikerült annyira zavarba jönnöm, hogy jön is a következő kisebb katasztrófa. A szék kibillen és akármennyire is próbálom, már nem tudom menteni a helyzetet. Azt hiszem, ha még orrba is rúgom, akkor végképp tele lennék most lelkiismeret-furdalással, no meg, ha nem azzal lennék elfoglalva, hogy most verem be rövid időn belül másodszor a fejem, ami szépen koppan a kemény padlón. Amikor sikerült felfogni, hogy mi is történt a kezem a homlokomra csúszik és kissé nyöszörögve fogdosom, mintha ez meggyógyítaná... Kissé szédülök azt hiszem még így a hátamon fekve is. Alig fogom fel a tényt, hogy közben sikerült még kellemetlenebb helyzetbe hozni magam. Bele telik jó pár pillanatba mire végre találkozik a tekintetem azzal a lehengerlően szép kék szempárral, és sikerült fókuszálni is, hogy felfogjam hol is vagyok. - John... mégis, mit csinálsz? - hunyorítok kissé, de igen azt egyértelműen éreztem, hogy hol járt épp az előbb a keze. Egy úri lány pedig egyértelműen tagadja, ha az ilyesmi esetleg jól esett neki. Én nem vagyok olyan nő, én... Végül csak halványan elmosolyodom és próbálok feltápászkodni. Csak akkor kapaszkodom ösztönösen a vállába, amikor forogni kezd kissé a világ. Az most nagyon nem jut eszembe, hogy pont a vállát rúgtam meg, ezt még csak nem is nagyon láttam. - Jól vagyok, csak kissé... meglepődtem, zavarba jöttem, és... tudod... - azért mégis csak elég rendesen ledermedt és engem igenis zavar, hogy nem tudom mennyit látott a blúzom alatt és az még jobban zavar, hogy érdekel, hogy mennyire tetszett neki a látvány.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-04, 16:05
Szinte teljesen biztos voltam az igazamban, Maddie egyszerűen nem szívtelen, nem lehet az. Eddig nem tűnt annak, ahogy beszélt, az ahogy lelkesedik, nem egy rideg-hideg jégcsap a nő. Nem is szociopata, ha jól látom, tehát egy pillanatig sem hiszem azt, hogy az emberélet ne lenne számára fontos. - Egyszer mindennek eljön az ideje - mondom egyszerűen. Az, hogy eddig nem volt terepen nem jelent semmit, maximum azt, hogy valaki valahol túlfélti őt. Nem mintha nem tudnám megérteni az illetőt, valami ősi késztetés a legtöbb férfiban, hogy vigyázzunk a nőkre. Nehéz ezen túllépni, én is hajlamos vagyok túlfélteni a húgomat, talán ezért is vette olyan megkönnyebbüléssel, hogy eljöttem. Bezzeg, mióta távol vagyok az ő levelei vannak tele féltéssel, meg azzal, hogy mennyire hiányzom neki. Ki érti a lányokat? - Ezek szerint ez az első igazi terepmunkája? - kérdezem érdeklődve. - Önként jelentkezett? Sejtem, hogy igen, de remélem, hogy Maddie mesélni fog, hogy hogyan került ebbe a kutatói csapatba. Biztos nem a két szép szeméért válogatták be, és nem is azért, mert apuci protezsálta. A kérdésére megjelenik a félmosoly a szám sarkában. - Kezd kiismerni, Maddie. Különösebben nem zavar a dolog. Tetszik nekem Maddie és egyre szimpatikusabb is, és mutassanak nekem egy olyan férfit, akit nem érdekelnek a rejtélyek és nem vonzanak a kalandok. Bár talán lehet, hogy van olyan. Sokan, mire felnőnek elfelejtik, hogy voltak álmaik, hogy a képzelet világának szabadsága akkor is az övék volt, ha éppen a kétheti szobafogságukat töltötték verekedésért. Kénytelen vagyok neki igazat adni. A férfiak többsége valóban ilyen, ezen nincs mit szépíteni. Nem vagyok olyan hímsoviniszta, hogy nem lássam be, valóban ez a helyzet. - Szeretünk mi lenni a teremtés koronája - bólintok. - Egy nő szép lehet, de okos nem, mert akkor elhomályosítja a mi briliáns elménket. És minket nem lehet háttérbe szorítani! A nő gazdag is lehet, ha nincsenek más előnyei, főleg akkor, mert a hozományért is elvesszük őket, aztán csak hallgasson, ha már az apja olyan kiváló férjet vásárolt neki, mint mi! A szemem sarkából Maddie-re sandítok, hogy bírja a rémes eszmefuttatásomat. - Ha csúnya, az se baj, mert akkor meg direkt legyen nagyon hálás, hogy valaki valahogy őt is elvette. Különben is sötétben minden tehén fekete, és nyugodtan befoghatja a száját, ha az urának szép szeretője van, végtére is a brillköves gyűrűt meg ő viselheti a nőegyletben. Mély levegőt veszek. - De ha egy nő okos és szép is, na az veszélyes keverék - nézek rá egyenesen. A szép és okos nők hajlamosak elbátortalanítani egy férfit, főleg, ha az nem hisz magában. Nem az önhittségre, vagy a kivagyiságra gondolok, hanem arra, ami belül van. Én nem ijedek meg, de sokan igen, ami nem Maddie hibája, szerintem. Viszont így legalább nincs még férje, gyerekei, és nem kell azon gondolkodnom, vajon miért is maradtam le róla? Elkomolyodva bólintok. - Tudom. Jó lenne, ha sikerülne. Komolyan mondom, ha valami varázspálcát találnának, és azzal lehetne megbűvölni a tankokat, én annak is tapsolnék. Akár már most is vége lehetne. Abbahagyhatnánk, ahogy van. Mindenki szépen visszamenne oda, ahol két éve volt, és akkor mehetnénk barangolni Maddie-vel. Fel Párizsba, el Normandiába, végig a Loire völgyén... mindenfelé. Az lenne jó. - Merci beaucoup - köszönöm meg neki. - Ugye tudja, hogy ezzel rácáfol a szórakozott tudós sztereotípiájára? Hiszen előre figyelmeztetett. Onnantól kezdve csakis az én saram lett volna, ha nem veszem komolyan a szavait, ha nem vigyázok és megsérülök. Maddie nem utasít el, sőt. Húha! Ezt sem gondoltam volna még ma reggel, hogy a holnapi kimenőmön már ilyen jó társaságom lesz. - A La Mirande, értettem - hajtom meg picit a fejem. Nem mondom külön, hogy ott leszek, mert egyértelmű, a hotel előcsarnokában fogom várni, ahogy illik. Nem mintha tudnám, hol a hotel, de a számban a nyelven, majd megkérdezem. Egyébként pedig úgy vagyok vele, hogy ennyi kijár egy nőnek. Az első randevún pedig mindenképp. Később már hozhatja a helyzet máshogy, de egy rendes lányt elsőre az ember nem invitál valami utcasarokra. - Elképzelhető - vonom meg a vállam. - Farmon nőttem fel, ott nem nehéz ellesni ezt, azt. A gyakorlati dolgokra nem szólok semmit, végtére is annyi minden adódhat, van amihez ő ért, más dolgokhoz meg talán én, de a világ így szép, hogy az emberek nem ugyanolyanok. Nekem ezzel nincs semmi bajom egészen addig, amíg a másik is nyitott és érdeklik az új dolgok és nem zárja börtönbe a saját sznobsága. Bár Maddie nem tűnik olyannak, eddig egyáltalán nem volt fennhéjázó. - Igyekszik az ember, ugye - kacsintok rá. Nevet, és én nem bánom. Nem sietek felvilágosítani, hogy döntően könnyű nőkkel volt dolgom. Az egyik jött, a másik ment. Én akartam így, mert így nem volt semmi gondom, nem kellett velük törődnöm. Nem voltam szándékosan durva, semmi ilyesmi, sőt, ha oda került a sor még csak önző sem voltam, de egyszerűen nem igazán érdekeltek. Ez nem az ő hibájuk volt, természetesen, én választottam direkt így. Ha ezt veszem alapul, akkor valahol még magamat is megleptem most azzal, hogy nem a legközelebbi bordély, hanem a la Mirande címe után fogok érdeklődni. Komolyan nem tudom, mi van ebben a nőben. - Vagy épp veszélyesebb - nem bírom ki, hogy ne mondjam ki. Végtére is, a jövőbe egyikünk sem lát, és én úgy vagyok vele, hogy amíg élek, remélek. Bár lehet, Maddie kissé felháborodna, ha tudná, hogy most épp mit. vagy lehet, hogy nem. Érdekes lenne tudni, de egyelőre inkább kivárok. A figyelmem végül a dobozkára fordítom. Muszáj, ha már felajánlottam, hogy játszom Watsont Sherlock mellett. A dobozka teteje résnyire van nyitva, így nem látok bele, de nem is akarom én kinyitni, ezt az örömet meg akarom hagyni Maddie-nek, így nagyon óvatosan érek hozzá, vigyázva, hogy a fedele ne billenjen meg. - Meg is van... És ahogy visszafordulok, a látvány, hogy úgy mondjam, mindent megér. Ki hitte volna? A szerény kivágású blúz, ahogy előrehajol, mindent megmutat. Egek ura! Egyértelmű, hogy nem szándékosan tette, persze, hogy nem. Elvörösödik, mert ezt már nem szerény kis pirulásnak nevezném. Pedig ha hagyná, elmondanám neki, hogy nincs miért szégyenkeznie, vagy zavarban lennie, mert gyönyörű. Igen, a melle is. Már amennyit láttam belőle így. De úgy vélem, nem a mostani a megfelelő pillanat, hogy ezt meg is mondjam neki. Zavarában ugyanis túl gyorsan egyenesedik fel, valósággal hátrahőköl, csakhogy a szék is kibillen vele. Mintha egyszerre gyorsulna és lassulna az idő. Minden egy szempillantás alatt történik, és nem tudok elég gyors lenni, ugyanakkor mintha lassított filmen látnám az egészet. Maddie széke dől, ő hátrafelé esik, a lábai fellendülnek, én próbálnám elkapni, de annyira villám nem vagyok, viszont talán pont azért, mert bemozdulok, nem az orromat találja telibe a lendülő lába, hanem a vállamat. Ez is fáj persze, de igazából nem fogom még fel, hogy mennyire. Maddie-re figyelek. A feje koppanva ér le. A szoknyája a csípője fölé libben. Nem mondom, hogy máskor nem nézelődnék szívesen, meg tennék még más egyebet is, de most megijeszt, hogy ennyire gyorsan újra beverte a fejét. A dobozka ismét félrelökve hever a padlón, én pedig a lány fölé hajolok. - Maddie! Nézz rám, jó!? - finoman megpaskolom az arcát. Remélem nem lett még nagyobb baja. Óvatosan megemelem a fejét, de csak picikét, nem akarok neki fájdalmat okozni. Aztán hirtelen belém villan, hogy mit látna az aki most csak úgy a sátorba lépne. Maddie a padlón, a combjai szétnyílva, a szoknyája a nyakában, én meg fölötte, négykézláb. Engem esetleg csak vállon veregetnének, vagy legfeljebb kapnék valami igen enyhe büntetést, de őt minimum a szájukra vennék, ha mindjárt haza nem küldenék. - Maddie, ne ijesztgess, kérlek! Mondj valamit! Amíg kérlelem, az is eszembe jut, hogy talán le kéne hajtani a szoknyáját. Igen, hajtani! Nem simogatni, Taylor! Szólok magamra, de a kezem kissé önállósítja magát, és a mozdulat közben azért csak végigsimogatok a combján. Megérdemelnék egy istenes nagy pofont, komolyan. De hát mikor annyira formás! Maddie-re pillantok. Vajon csúnyán néz rám? Remélem, és inkább azt, minthogy komolyabb baja legyen.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-03, 18:49
John & Maddie
Igen, elhamarkodottak voltak a szavaim, soha nem lennék képes hagyni egy kicsi gyermeket, ha segíthetek is rajta. Nem mondom magamat hős típusnak, inkább csak nem minden helyzetet gondolok át teljesen logikusan. Jó eséllyel egy sérült felnőttért is ugyanúgy kockáztatnám az életem, ha úgy érezném jónak. Lehet, hogy sokan nem tennék meg, de úgy szép a világ, ha vannak olyanok balgák is, mint én. - Oh, hát eddig nem is nagyon jutottam terepre eddig. Sokat utaztam már, de többnyire csak elméleti célzattal, ez most... igazi kihívás nekem. - na igen, apám mindig is igyekezett, hogy inkább a könyvtárban maradjak, no meg persze a kollégák is. Azt hiszem a férfiak nagy része mentem hülyét kapna, ha mondjuk én lennék, aki találna valami érdekes felfedezést, miközben ők meg csak próbálkoznak és nem mennek semmire. - Jól sejtem, hogy lenne is javaslata egy ilyen Watsonra mellém? - mosolyodom el, hiszen nem lepne meg az eddigiek után, hogy ha önként jelentkezőt keresnék akkor úgy röpíteni a mancsát a levegőbe, mint egy lelkes hat éves az első tanítási napján az iskolában, amikor még öröm minden jól megadott válasz és még a hibák nem lombozzák, vagy bizonytalanítják el az embert. - Önjelölt hős lovagok? Oh, nem igazán mondanám. A legtöbb férfi úgy tapasztaltam nem kedveli, ha egy nő okos, netán... okosabb is nála. - finoman megrántom a vállam és én nem vagyok az a típus, aki csak azért fogja be a száját és játssza el a buta nőcskét, hogy férjet találjon magának. Lehet, hogy már most is sokan vénlánynak titulálnának, mert az én koromban már a legtöbben 2-3 gyerekkel a nyakukban járnak ki a parkba, de... nem élhet mindenki ugyanolyan életet igaz? Kellenek különcök is a világba. - Igen, attól tartok, tényleg nem lesz ennek egy hamar még vége, de... én azért reménykedem, hogy találunk megoldást, ami előbb is véget vethet neki. - nem azt mondom, hogy merényletre van szükség, de... legyünk reálisak, ha Hitler nem lenne, sokkal könnyebben vége lehetne ennek az egésznek. Kevesebb halálra lenne szükség, hogy elérjük a végét, hamarabb visszamehetne John is tanulni, de persze előtte még... szívesen megmutatnám neki az országot. De, ha közben betör ide is a háború, nem tudom, hogy mennyi marad majd belőle. - Úgy gondolom, hogy ez alapvető, ennyi figyelem kijár bárkinek. - mosolyodom el, bár őszintén szólva ő azért nem bárki, hiszen egyébként is kedves és tisztelettudó volt már a legelején is, hát persze, hogy figyeltem a testi épségére. Nem akartam volna, hogy sav fröccsenjen a kezére, csak mert én annyira kapkodok, hogy nem tudok egy kis csomaggal legalább addig várni, amíg elpakolok. Na pont az ilyen kapkodásaimból szokott néha nagyobb baj keletkezni. - A Belvárosban lakom a La Mirande hotelben, és tökéletes lesz az este hét. - nem is arról van szó, hogy nem szívesen ácsorognék az utcán, bár persze ez is benne van. Este, főleg a mostani zavaros időkben nem túl hasznos csak úgy odakint ácsorogni, de még csak a várost se nagyon ismerem. Képes lennék a szűk kis utcákban el is tévedni, aztán soha nem érnék oda a megbeszélt helyre, a megbeszélt időben. A szavai pedig szinte símogatják a lelkemet. Nagyon jó hallani, hogy valaki így áll ehhez a kérdéshez. Túl sok olyan férfibe botlottam már, aki nagyon az ellenkezőjét vallotta. - Jó ezt hallani és biztosan van olyasmi, amihez ön ért jobban, pl. a legtöbb gyakorlati téma, vagy a repülés, a fegyverek, sőt... még az állatokat is azonnal ide sorolnám. - ha már az állatorvosit emlegette, akkor biztosan konyít hozzá valamelyest. Én meg városban nőttem fel, az állatokhoz csak annyit értek, amennyire nagyjából foglalkozni tudtam a macskánkkal, még egész kis koromban, de ő is elég hamar elszökött, aztán új már nem lett. - Ön igazán tudja, hogy hogyan kell a kedves szavak közé még egy bókot is elrejteni, de igaza van. Mármint abban, hogy fontos a kezdeti szimpátia és az is, hogy el tudjunk beszélgetni. - persze, hogy jól esik hallani, hogy csinosnak tart, hát kinek ne lenne ez remek érzés? A kis akciónk után már az sem zavar annyira, hogy átkarolja a derekam, főleg mert még mindig kellően izgatott vagyok, hogy vajon mikor derül ki, mi is van abban a dobozban. Röviden felnevetek a válaszára. Nem is tudom, nem néz ki olyan igazi nőfalónak, bár sose voltam jó emberismerő, tehát bőven tévedhetek. A finom simítás mégis rettentő jól esik, csak ne vonná el mindenáron a figyelmemet a dobozka igaz? De ez sajnos ilyen, nem valószínű, hogy változni tudok. Képes lennék még egy szenvedélyes csókból is kiszakadni, ha meglátok valami rendkívül érdekeset közben. - Köszönöm, legyen akkor ez az első közös kalandunk, és... reméljük lesz még több is, bár kevésbé veszélyes. - mosolyodom el újra és csak figyelem, ahogy ügyeskedik. Szeretném már tudni, hogy mi lehet a dobozban. Biztos érdekes, és... okkal védték ennyire, vagy nem. Vannak olyan kellemetlen alakok, akik csak elhelyeznek egy cetlit egy ilyen dobozban, mint valami ősi tréfa. Egyre inkább előre is hajolok, hogy mielőbb láthassam, ha netán kicsit fel van pattanva a doboz, vagy bármi, ami már innen is megmutathatja, hogy mi lehet benne. Kicsit sem szándékos, hogy ő meg közben megfordul és így pont kellő belátást biztosítok neki. Őszintén szólva először fel sem fogom, hogy miért fagy le annyira és esik térdre előttem, hiszen még mindig a dobozkára koncentrálok. Aztán csak sikerül értelmeznem a helyzetet, hiszen a tekintete eléggé sokat mondó és a nevemet is úgy ejti ki, mint aki két napja egy korty vizet sem ivott. Az arcom egy pillanat alatt répa vörösre vált és olyan hirtelen ülök fel, hogy még a szék is megbillen alattam és ezzel a mozdulattal emelkednek a lábaim a levegőbe és zúgok hátra. Kész csoda, ha nem rúgom állon szegény Johnt, vagy ki a kezéből a dobozkát. Eddig nem hitte el, hogy néha tényleg követ a katasztrófa, de lassan lehet hogy nyilvánvalóvá válik számára. A fejem újfent koppan a padlón, de most még a szoknyám is sikeresen omlik rám, amikor a lábaim a levegőbe kerülnek, és persze egy meglepett rövidke sikoly is csatlakozik az egész kabaréba illő eseményhez.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-06-02, 16:43
Igaz, még alig ismerem Maddie-t, de ettől függetlenül biztos voltam abban, hogy ez lenne a válasza, hiszen az első mondatai egyike az volt, hogy vigyázzak az üvegcsével. Aki egy felnőtt férfi, egy katona épségére ennyire figyel, az képtelen lenne egy gyermeket a sorsára hagyni a veszélyben. Annyira idegen lenne tőle, elképzelhetetlen. Az már más kérdés, hogy amennyire rajong a régiségekért és a műkincsekért, a saját épségét bármikor kockáztatná egy festményért, vagy egy antik görög vázáért. - Ön igazi kincsvadász típus, Maddie, és ahogy látom, nem mindig veszi figyelembe a kockázati tényezőket. Ezért nem is lenne szabad egyedül terepre mennie. Apró kis mosollyal figyelem. Szerintem kellene mellé egy társ, Maddie megmenti a kincseket az enyészettől, a társa meg megmenti Maddie csinos hátsóját. Gyanítom, ha tudná, mi jár épp a fejemben, kissé felpaprikázódna, épp ezért nem mondom ki, illetve nem szó szerint. - Tudja, Sherlocknak is ott volt Watson - megvonom a vállam, mintha valami semmiségről lenne szó. - Ön egy igazi tudós, de emellett álmodozó is, egy gyakorlatias, kissé földhözragadtabb társ, aki alkalom adtán segít kimászni a csávából, csak jól jönne, nem? Meg úgy kevésbé unalmas az élet, ha van kivel megbeszélni a dolgokat, ha kell veszekedni is akár, aztán megbékülni. - Hát igen - szélesen mosolygok -, biztos vannak önjelölt hős lovagok, egy ilyen királylány körül. Vagy nem? Elég direkt kérdés, de nem árt tudni, udvarol-e neki valaki, kerülgetik-e. Jobb felkészülni, várhatóak-e felpaprikázott fajankók, akik az öklüket lóbálják, vagy valami halvérű tudós hiszi-e azt, hogy Maddie máris az övé. Nem mintha különösebben beijednék bármelyiküktől is. - Kedves, hogy ezt mondja. Talán ha már holnap mehetnék, kevésbé aggódnék, de azért valahol realista vagyok, és úgy vélem, ennek az egésznek - intek körbe, a háborúra célozva -, nem lesz vége Karácsonyra. Bár tévednék! - halkan sóhajtok. - De sajnos, úgy látom, ahhoz túl sok a fegyver és még túl kevés a halott, hogy be akarnák fejezni. Sajnálom, hogy ilyet kell mondanom, Maddie! - Ettől függetlenül természetesen igaza van, nem szabad csak úgy feladni. Bár lehet, hogy én is megváltozom majd, ki tudja? Talán addigra már szívesebben vezetnék, mondjuk, utasszállító gépeket, vagy egy kis kétfedelűt ismeretlen felfedezésre váró vidékek felett, és az állatok megmaradnának csak kedvtelésnek. Nem tudom még. Igazság szerint megszerettem a repülést is, és nem szeretném végleg abbahagyni. Azt pedig, hogy még mi lesz, nem tudom, a sorsom még bizonytalan. De vannak dolgok, amiket nem akarok elszalasztani, amiket meg kell tennem. Emberek, akiket nem hagyhatok csak úgy eltűnni. Egy megérzés, sejtés csak, de úgy érzem, hogy Maddie-vel találkoznom kellett. Ha megkérdezné a miértet, csak a vállam vonogatnám, de ettől nem kevésbé igaz, hogy úgy érzem, ezt nem szabadna ennyiben hagynunk, és én nem is tervezem. Bár tudnám, mi jár most a fejében. - Így van, figyelmeztetett, és ezzel megóvott. Tudja, ez nagyon jó érzés, hogy valaki, ha még csak ennyire is de törődik velem. Nem épp ehhez vagyunk szokva a seregben. Pedig, ahogy mondta, az a sav nem okozott volna súlyos sérülést, talán csak pár nap és már nyoma sem lett volna, ő mégis figyelt rám, és időben szólt. - Akkor holnap este hét? Hova mehetek önért? - kérdezem udvariasan. Tapasztalat, hogy egy randevúnál az udvarias nyitány sosem árthat. Maddie tetszik nekem, komolyan, és nem akarom azzal elbaltázni a dolgokat, hogy csak úgy azt ajánlom, hogy itt vagy ott találkozzunk. Vannak lányok, akik még egy percre sem szeretnek kiállni egy utcasarokra, még akkor sem, ha nem csak úgy akárki kegyére várnak. Az ilyen lányokért oda kell menni, ahova ők mondják. Bár azt kétlem, hogy itt is úgy menne, hogy Maddie-t az édesapjától, vagy valaki mástól kell elkérni, meg ahogy hallottam, ő is egymaga van Avignon-ban, ahogy én, és egyébként is meglehetősen önálló lánynak néz ki. Ettől függetlenül az ő joga, hogy eldöntse, hova mehetek érte, aztán pedig, holnapig csak kitalálom, ebben a városban hova lehet vinni egy tisztességes nőt. - Igaz - értek vele egyet. - Én úgy gondolom, egy nő is lehet okos, intelligens, és attól én nem vagyok kevésbé férfi, ha van olyan téma, amiről ön tud többet, mert talán van másik is, amiről meg én. Komolyan, kissé talán fürkészőn nézek rá. - Tudja Maddie, talán butaság, de a kezdeti szimpátia, meg a hasonló dolgok - Ó, milyen tapintatos is vagyok, hogy nem vágom csak úgy oda, hogy mennyire fontos a vágy is, bár Maddie okos lány, biztos érti. - mellé az is fontos, hogy nem unatkozzunk egymás mellett. Különben nem sok jövője lenne a dolognak. És ha már itt tartunk, akkor számomra sokkal érdekesebb egy okos nő. Főleg, ha ennyire csinos is. Ennyi bók belefér, ez még nem túl tolakodó elsőre se, döntök magamban. - Legyen! - mosolygok rá. - Csak ne nagyon terjeszd, kérlek, oda lenne a nőfaló hírnevem! - kacsintok rá. Nem sietek elengedni a derekát, de ő se lép olyan gyorsan odébb, mint korábban a munkaasztalnál. Aztán szerencsére hallgat az okos szóra és leül. Elengedem a derekát, de egy apró simítással. Nem vagyok fából, és nem egy szobrot karoltam át, hogy semmit ne érezzek. - Rendben - egyezem bele. - Én biztos, hogy senkinek nem mondom el. Ez a mi kettőnk titka lesz - bólintok mosolyogva. - Ha tetszik, akkor az első közös kalandunk. Végtére is nem mindennap robban fel az ember kezében egy antik dobozka titkos zárszerkezete. Leguggolok, hogy előhalásszam a bűnöst a munkaasztal alól. - A magam részéről sose gondoltam volna, hogy ilyesmi történhet. Titkos rekeszekről már hallottam, de ilyen csapdás zárakról még nem - csóválom a fejem lassan. - Igenis, csak óvatosan - A balomra támaszkodom, jobbommal nyújtózom a doboz felé. El is érem, nem meleg, semmi különleges nincs a fogásában. - Most bezzeg úgy viselkedik, mint egy ártatlan kis dobozka, aki kettőig sem tud számolni - mondom és Maddie felé fordulok. Aztán megdermedek a mozdulat közben. Biztos nem szándékos, nem hiszem, hogy szánt szándékkal kínozna. De ahogy előrehajol, a blúza dekoltázsa előrecsúszik, és ebből a szögből remekül belátni. A két térdem koppan a padlón, és nem tudom csak úgy elfordítani a tekintetemet a mellei ívéről. Lágy és kerek és fehér, és ha nem csak nézhetném... Előtte térdelek, ami azért egy körrel mégiscsak jobb, mint ha ámultamban fenékre estem volna. Önkéntelenül nedvesítem meg a szám szélét a nyelvemmel. Mit is akartam csinálni? Mármint azon kívül, hogy a két melle közé simítom az arcom és addig csókolom a tejfehér bőrét... Pislogok kettőt, és lassan a szemébe nézek. - Maddie...
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-30, 19:04
John & Maddie
Egy rövid beszélgetés alapján nagyon úgy fest, hogy már ismer annyira, hogy még igaza is legyen. Tényleg nem tudnám megtenni, hogy ott hagyok egy gyereket, hogy kimentsek egy festményt. Nem lennék képes ilyesmire, ez tény és való. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy megpróbálom mindkettőt, aztán a végén én magam is bajba kerülök. Ezért mosolyodom el a szavaira, hiszen látom a szája szegletében azt az aprócska kis mosolyt. - Akkor már csak abban reménykedhetek, hogy lenne, aki kimentene. - ha már nem gondoltam rá, hogy a saját életem is fontos. Igazából... nem az. Ha egy gyermek a tét, vagy egy csodás festmény, én nem érek annyit, mint ők. Mindketten a jövőt szimbolizálják, én pedig inkább csak a jelent. Persze még nekem is lehet gyerekem, de ki tudja, hogy erre sor kerül-e, hiszen már nem vagyok fiatal, apám nem véletlenül várta már évekkel ezelőtt is, hogy mikor találok magamnak egy jó férjet. Az én koromban a legtöbbeknek már kész garmadányi gyereke van. - Ha nagyon akarja persze, hogy visszatérhet az iskola padba. Szerintem egyáltalán nincs azzal gond, ha valaki idősebb fejjel folytatja az iskoláit, főleg ha ez a vágya. Amit szeretnénk, azért küzdeni kell nem igaz? Fiatal még ahhoz, hogy elfogadja azt, amit az élet adott. - szerintem mindig lehet többet akarni, többért küzdeni. Én nő vagyok, nem kéne ilyen munkát végeznem. Manapság a legtöbb nő kész csoda, ha feljebb jut bizonyos szakmákban, vagyis a legtöbben és még olyankor is gyakori, hogy nem fogadják el, nem fordulnak hozzá olyan bizalommal, mint egy férfihez. Megfordult a fejemben gyerekként, hogy orvos legyek, de anyám lebeszélt róla. A férfiak nem jöttek volna hozzám tanácsért, talán még a nők is bizonytalanok lennének. Jobb így, tudósként inkább a magam ura vagyok, és végre a könyvtárból is kiszabadulhattam, nekem ez a fontos. - Ebben igaza van, egyelőre még nem történt nagyobb baj és remélhetőleg nem is fog, és... persze, hogy figyelmeztettem. Bőven elég sérülést szerezhet egy katona a fronton, rémes lenne, ha a laborban is savval kellene találkoznia. - és persze igaza is van, figyelek másokra. Figyelek arra, hogy ne legyen senkinek sem baja miattam, ez nagyon is fontos és lényeges részlet az életemben. Sokakéban, legalábbis remélem, hogy így van. Tényleg meglep, hogy már holnap lehetőségünk van találkozni, de talán csak néhány pillanatig hezitálok, aztán egy mosollyal bólintok is. - Nem foglalja le semmi az estéimet John, ráérek természetesen. - ha most anyám itt lenne, biztosan azonnal hozzátennék, hogy visszafogottabban, de... miért kéne? Kedves fickó és nem kell azt mutatnom, hogy nem érdekel, ha egyszer igenis kedvesnek tartom és szimpatikus is számomra. Akkor mutassuk ki, ha valaki szimpatikus, főleg akkor, ha talán pár nap, hét múlva már nem is lesz itt. - Örülök, hogy így látja, és... annak főleg, hogy ezt nem zavaró önnek megbeszélni velem. Tudja itt a legtöbben még manapság is úgy vélik, hogy a nők nem valók ilyen helyre, mint egy labor, ön úgy érzem nem így van vele, igaz? - más országból származik, talán ez is közrejátszhat, vagy a családi háttere. Nem számít, csak az, hogy jól esik, hogy nem kell visszafognom magam vele szemben. Amúgy se szokásom, ezért is nem talált nekem az apám senkit, pedig igazán igyekezett, de a férfiak könnyen lepattognak rólad, ha elkezdesz nekik az ókori Rómáról mesélni és nem tudna hozzászólni egy kukkot sem. - Persze, hogy kedves, bár ezt már eddig is megtapasztaltam. - nem vagyok még a legjobban, ezért nem is lököm el, amikor átkarolja a derekamat. Csak egy pillanatra nézek rá közben oldalra, hiszen talán csak akkor volt ennyire közel hozzám, amikor mögém állt még a legelején az asztalnál és akkor is kellően zavarba jöttem tőle. De most csak valamiféle izgatott jó érzéssel tölt el a dolog. - Amire én kértelek igaz? Mondjuk, hogy közös hiba rendben? És az első kis közös titkunk, mert... még a végén kapnék érte, hogy felfordulást csinálok a laborban. - vannak páran, akik csak az alkalomra várnak, hogy az ember hibázzon és máris tennének fel az első vonatra, ami visszavisz Párizsba. Nem lenne valami jó, jobb, ha az ilyen kis hibák nem derülnek ki. - Szerintem csak egy kisebb csapda lehetett rajta és már nem fog nekünk ártani, de azért legyen óvatos. - leülök, ahogy kérte, de persze, hogy izgatottan hajolok előre. Eszembe sem jut, hogy ilyesmit nem illene, hiszen ő guggol nem is messze tőlem, én pedig itt hajolgatok, bár nem olyan mély a dekoltázsom, de azért mégis csak van. Érdekel már, hogy mi van a dobozban, el sem mondhatom, hogy mennyire.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-29, 18:18
Maddie arckifejezése most minden pénzt megér. Valahogy tudtam, hogy igazam lesz. Nagyot csalódtam volna benne, ha nem így van. De egyszerűen nem tudom őt elképzelni jeges szívű nőként, márpedig ahhoz hatalmas érzéketlenség kellene, hogy valaki előbbre helyezzen egy mégoly becses műkincset egy gyermek életénél. Nem is tudom, ki lenne képes ilyesmire. Talán egy szörnyeteg, vagy egy beteg lélek. De Maddie nem az. Ő csak egyszerűen rajong a szép dolgokért, a történelemért. De szerintem sose lenne képes sorsára hagyni az embereket. - Igen, én is úgy hiszem, hogy megpróbálná, aztán vagy sikerülne, vagy önt is meg kellene menteni a végén - felelem komolyan, de a szám sarkában feltűnik egy kis félmosoly. Lassan bólintok. - Valóban, ha nem lenne háború, akkor most minden bizonnyal Kansasben lennék. A családi farmon, vagy egy mezőgazdasági gép pilótafülkéjében, sőt, ha nem lett volna a válság, akkor meg az egyetemen, vagy, ha minden vizsgám jól sikerült volna, akkor most azon keseregnék, hogy vajon miért nem hiszik el a környékbeli gazdák, hogy én is meg tudom gyógyítani a lovaikat, miért ragaszkodnak az öreg Berger dokihoz. De háború van, Maddie - rántom meg a vállamat. - És nem tudom, fogalmam sincs, hogy mire vége lesz, lesz-e még erőm visszaülni az iskolapadba. Próbálok ragaszkodni az álmaimhoz, próbálok kitartani, azt mondogatom magamban, a háború után, akkor majd lesz lehetőség, és akkor majd folytatom az egyetemet. Visszavesznek. De ugyanakkor félek is. Mi van, ha addigra már túl öreg leszek? Mi van, ha túlságosan összetörök? - Tudja, minden nap azzal kelek, hogy sikerülhet, azzal, hogy valójában egy kutya, egy ló, egy tigris sem rossz. Az állatok nem gonoszak. A legvadabb ragadozók sem. A farkasok nem gyilkosok, a hiénák nem undorítóak. Arra gondolok, ha ennek vége visszamehetek az egyetemre. Félek is, igen, hogy alkalmas maradok-e rá, de ugyanakkor ez éltet is. Gondolja, hogy ostobaság? Őt nézem, vajon nagy butaságnak tartja a tervemet? Lassan, megfontoltan bólintok. - Túl fogjuk élni, Maddie. Végtére is ebben kell hinnünk. Neki, nekem, mindannyiunknak. Nézem a mosolyát. Természetes. Nem valami mesterkélt mű és talmi. Nem azért mosolyog, mert úrilány és beléverték illemtan órán vagy hol, hogy márpedig mosolyogni kell, akármekkora baromságot is beszél egy férfi, és libának kell látszani akkor is, ha esze van. Két értelmes nővel a családomban, mert anyu és a húgom is meglehetősen okosak, már rég rájöttem, hogy sok nő csak játssza a butuskát, mert a férfiak többsége nem bírja elviselni, ha egy nőnek esze és véleménye is van. Nem épp jó bizonyítvány a nememről. De ezek szerint én vagyok köztük a ritka kivétel, mert engem meg az ostoba üresfejű libák tudnak idegesíteni. Maddie minden, de nem ostoba. Szerencsére. - Annyira vészes nem lehet, ahogy láttam, még megvan mind a tíz ujja, és a szemöldökét sem égette le - felelem tréfásan évődve. - Csak az nem hibázik, aki nem is csinál semmit. Balesetek előfordulhatnak, és lehet tenni azért, hogy minél ritkábban történjen baj. Ez a meggyőződésem. Meg az, hogy Maddie is sokkal jobban figyelne, ha nem csak kifejezetten a saját biztonságát veszélyeztetné, mondjuk, ha abból a kis kémcsőből kiborulna a sav. - Hiszen engem is figyelmeztetett a savra - hozom is fel rögtön példaként. Ezt a magam részéről úgy értelmezem, hogy odafigyelt rám, egy vadidegenre, hogy még apró sérülés se érjen nála, vagy miatta. És be kell, hogy valljam magamnak, átkozottul jó érzés volt. Talán akkor jutott először eszembe a találkozásunk után, hogy megkérdezzem, és pár másodpercre feszülten tartom vissza a lélegzetemet, de a válasza igen. Hú! Elmosolyodom, és lassan bólintok. - Holnap este kimenőm lesz. Ráér, Maddie? - kérdezem meg udvariasan. Lehet, hogy kicsit gyors a tempó, de nincs értelme napokat várni. Holnap még biztosan itt leszek. Kiderülhet, van-e realitása egy újbóli találkozásnak, vagy többnek. Nem bánom, hogy másról beszélgetünk. Van, amit meg kell hagyni a kaszárnyán kívülre, holnapra, vagy a következő napokra, vagy levelekre, amik az egyszerűség kedvéért látható tintával íródnak. - Szerencsére. Szükségünk is van rájuk, a felfedezőkre, azokra, akik máshogy látják a világot, akik képesek szembe menni a begyepesedett tanokkal. Végtére is ön is ezt teszi. Keres és kutat. Azt mondják, hogy az ókorban hatalmas tudás birtokosai voltunk, olyan tudásé, amit csak mostanában kezdünk újra felfedezni. Itt van például a rómaiak vízvezetéke, olyan harmincmérföldnyire lehet, durván - megakadok, mert próbálom átszámolni neki -, az olyan negyven-negyvenöt kilométer. A Gardon folyó felett ível át, azt mondják, gyönyörű, Nimes-be viszi a vizet, illetve vitte, hosszan, egy messzi forrásból. Hogyan tudták megépíteni? Mennyire értettek a matematikához, a földméréshez, az építészethez, hogy az a híd, ami a folyó felett vitte át a csatornát, még ma is áll? Hova lett ez a tudás? Ön, a régi szövegek és könyvek között bármikor találhat valamit, amiben le van írva egy képlet, egy módszer. Vagy akár csak egy verset, ami gyönyörű. Szerintem csodálatos, amit tesz. Úgy általában. Ahogy az is, hogy most megpróbálja a tudását arra használni, hogy hamarabb legyen vége a háborúnak. Próba szerencse. Segítek neki, és még be is jön az ötletem, csakhogy a dobozka sem adja magát olcsón. A robbanás eléggé váratlanul ér, kizökkent, és kihoz belőlem valamit. Féltem. Őt. Mert nekem gyakorlatilag semmi bajom. - Kedves? - kérdezem hökkenten. Dehogy vagyok én kedves. Legszívesebben megnyúznám a dobozka alkotóját, mert a kis szerkezete megsebesítette Maddie-t. Végül persze nem erőszakoskodom a lánnyal, a vérzés szerencsére gyorsan eláll, és a sebe nem nagy, be fog gyógyulni kapcsolás nélkül is. hagyom, hogy belém kapaszkodjon, sőt a derekát át is karolom, amíg feláll, nagyon remélem, nem lök el azonnal, nem szeretném, hogy megszédüljön. - Azért csak óvatosan - kérem tőle, de örülök, hogy ilyen gyorsan összeszedi magát. Nem egy elveszett nő! - Te kevertél bajba? Ugyan! Mégis ki volt az, aki azt a kulcsot a vésetek közé simította? Szerintem Maddie nem hibás, de biztosan nem jobban, mint én. - Miattam történt. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a dobozt elhoztam hozzád, mikor vihettem volna a kocsmába is, és eladhattam volna három sörért! - kacsintok rá. Maddie nem szól semmit, de a pillantása elárulja. - Azért inkább ülj le, jó? - kérem tőle, és remélem, hallgat az okos szóra, van szék a sátorban, dolgozhat ülve is. Óvatosan engedem őt el, nehogy véletlenül megbillenjen, majd leguggolok. - Szerintem egyelőre kiadta a mérgét - vélekedem, és kézbe veszem a dobozkát, azután Maddie elé teszem, a munkapadra. - Úgy látom nem tört el. Nézem, a teteje felpattant, de nem nyílt fel. Ki kell nyitni. - Merjünk kézzel hozzáérni? Maddiet nézem, övé a döntés, ő a szakértő.
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-27, 19:23
John & Maddie
Oh, és rémes, hogy igaza van! Egyszerűbb azt mondanom, hogy a művészet, a történelem a fontosabb, de képtelen lennék ott hagyni egy gyereket, jó eséllyel egy felnőttet sem tudnék, akármennyire is fontosnak tartok egy csodálatos és pótolhatatlan képet. - Attól tartok megpróbálnám megmenteni mindkettőt, akármi is lenne ennek a vége. - sose tudtam jól kezelni a száraz logikát, képtelen lennék ilyen helyzetben dönteni és félő,hogy a rossz megoldást választanám. Mint egy habzsoló gyerek, mindent akarnék, azt is, hogy emberélet ne vesszen és azt is, hogy egy fontos történelmi szuvenír, és arra is meg van az esélye, hogy ezzel egyiket sem tudnám végül megmenteni, de az embertől nehéz elvárni, hogy szorult helyzetben okos döntést hozzon. Olyankor csak jön... néha a legirreálisabb megoldás. - Igaza van, de sajnos az életben sokszor kerülünk választás elé. Ön sem lenne most itt, ha nem kellett volna meghoznia egy döntést a helyzet miatt. Ha nem lenne háború szívesebben lenne a családjával. - sokunkat a körülmények kényszerítenek bele döntésekbe, néha rossz, néha jó döntésekbe. Nem ez számít, csak az, hogy végül mi lesz a legvégén. Remélem, hogy... nem hiába jött ide, olyan távol az otthonától, és azt főleg, hogy nem esik majd baja. Minden emberélet fontos, de ő egy kimondottan szimpatikus férfi, nem szeretném, hogy baja essen. - Így van John, remélnünk kell, hogy a vihar majd elül. Semmilyen vész sem tart örökké és az ember pont azért olyan csodálatos lény, mert képes felállni a legrosszabb történések után is. Olyan sok mindent éltünk már túl... ezt is túléljük. - nem szó szerint magunkra értem persze, de az emberiség sok hadurat, sok háborút vészelt már át. Most is győznie kell az igazságnak. Sokan vagyunk, akik a rossz ellen vannak, akkor tehát muszáj, hogy higgyünk benne, hogy ez épp elegendő. A sok áldozat, a sok halál, ami már megtörtént nem lehet hiába való. Ha feladnánk a remény sokak emlékét tipornánk sárba. Elmosolyodom a szavaira. Igen, ha valaki igazán szeret valakit, akkor nem vágyik másra, nem akar többet, jobbat, hiszen épp elég neki, ami van. Talán pont ezért van, hogy még nem köteleztem el magam, pedig apám már ajánlott pár kérőt. Szerette volna, ha mielőbb férjhez megyek, de én többre vágyom. Elsöprő szerelemre, mint a könyvekben, olyan boldogságra, ami már szinte fáj, úgy letaglóz. Nem akarok csak... meglenni valaki mellett, csak mert az apám szerint úgy rendben lesz. Nem akarok csak rendben lenni. - Oh, hát még nem tapasztalta meg, mire vagyok képes, ha nagyon nem figyelek oda. - mosolyodom el. Tényleg nagy káoszt tudok okozni, csak eddig még nem láthatta igazán. - Dehogy, nem zavar, hogy amerikai, cseppet sem. - maximum a távolság miatt, hiszen a vége a harcnak, mégis csak a tengeren túl várja a család nem? A kérdése viszont már tényleg elég konkrét. Az eddigi apró érintések értelmet nyernek azt hiszem, nem véletlenül simított végig az arcomon teszem azt. - Szívesen megismerném jobban is John. - bólintok egy aprót és a kétkedést elnyomom magamban. A mondat további részét, ami a fejemben fogalmazódik meg, egyszerűen lenyelem. Nem kell a de, hiába van, de most nem kell kimondani. - Ki tudja! Mindig vannak okosok, mindig van valaki, akinek eszébe jut valami új, és még biztos vagyok benne, hogy rengeteg mindent élhetünk meg a jövőben, csak győzzük majd felfogni. - a fejlődés csodálatos dolog, csak néha az embernek is nehéz követni és sokan vannak, akik nehezen alkalmazkodnak, akik ha már megszoktak valamit, akkor nem váltanak egy könnyen. Ez is érthető. A beszélgetést viszont hamar bojkottálja a kis robbanást. Talán nagyobb is lehetett volna, nem tudom, az a lényeg, hogy végül csak ekkora lett. Nem nagyon foglalkozom magammal, mint mindig, de neki hagyom, hogy megnézze a fejem. Nem olyan vészes ez, egy kis vér... semmiség. - Oh... de biztosan nem vészes, nem éreztem olyan nagynak. - pillantok fel rá. Kissé zúg ugyan a fejem és biztosan eldőlnék, ha túlságosan hirtelen akarnék most felpattanni, de ilyesmi még csak meg sem fordult a fejemben. - Így ülve nem, és nem érzek mást sem. Kedves tőled, hogy aggódsz, de azt hiszem tényleg jól vagyok. - hálás mosollyal nézek fel rá. Csak most fogom fel a tényt, hogy a karjaiban vagyok szinte, de valahogy nem zavar. Kellemes külsejű férfi és határozottan szimpatikus is, az pedig csak hab a tortán, hogy hirtelen tegezésre váltottunk. Bólintok a javaslatra, és megkapaszkodom a karjában. - Látod, máris bajba kevertelek, mert nem voltam elég körültekintő. - jegyzem még meg, és egészen stabilan állok meg végül a lábamon. Azt hiszem most nem én leszek, ha letérdel, hogy kiszedje onnan a dobozt, remélem legalábbis, hogy segít és ráér még kicsit ezzel foglalkozni.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-26, 20:58
A kérdése hallatán elgondolkodom. Nagyon nehéz ezt tárgyilagosan szemlélni. - Mindkettő szörnyű dolog, Maddie, de mindkettő máshogyan. Ha választania kellene, hogy egy égő épületből mit ment ki, Leonardo egy rajzát, vagy egy kétségbeesetten síró gyermeket, én úgy hiszem, ön is inkább a kisbabát kapná karba. Igaz, a zseniális rajz odavész, de az emberpalánta megmarad, és talán ő lesz majd az új Mozart, vagy feltalálja a rák ellenszerét. Sose tudhatjuk. Nem mintha én nem sajnálnám, hogy elvesznek pótolhatatlan kincsek, olyan értékek, amik már nem születnek újra, amik az egész emberiség örökségei, de jobban sajnálom az embereket. Főleg a gyerekeket. Egy gyerek az semmiről sem tehet. - A választás még úgy is nehéz, ha az a kérdés, hogy egy ősi kódexet mentsen-e ki, vagy mondjuk a nagyszülei szerelmes leveleit. Mindkettő pótolhatatlan, és értékes. Az egyik az egész emberiségnek, a másik ma még csupán csak pár embernek, de ki tudja, ha megmenti azokat a leveleket, akkor háromszáz év múlva egy múzeum vitrinjének üvege alatt lesznek, és az emberek ezrei olvassák majd a sorokat és könnyezik meg egy valaha élt szerelmespár érzéseit és sorsát. Nagyon óvatosan kell bánni azzal, hogy mi a fontos. A szeretet felülírhatja a józan megfontolást. Egy fénykép, a gyerek kedvenc mackója, pár levél, a családi Biblia, anya kedvenc kottája… Ki tudja mi a fontos? Mi fontosabb, mint mondjuk egy festmény? De persze lehet, hogy valaki mégis inkább azt vinné magával. – Az a szörnyű, mikor választani kényszerül az ember. És a legrosszabb, mikor nem csupán élettelen tárgyak közül kell választania. Sose kerüljön olyan helyzetbe! Soha. Őt nézem, amit mond, ha úgy lenne, az maga lenne a csoda. Van ebben a lányban valami ártatlanság, melyet olyan ritkán látni manapság. – Bár úgy lenne! Én is szeretném, komolyan, de sajnos a világ nem így működik. Figyelmesen hallgatom. Van abban is igazság, amit ő mond. Ez az egész nagyon nehéz kérdés. Nem is vagyok benne biztos, hogy én meg tudnám rendesen fogalmazni, miben hiszek. Vagy inkább miben nem. Lassan bólintok. – Nem tudhatjuk. De bizakodni kell. Sokszor csak a remény marad. Meg a vak hit. Úgy értem… nem okvetlenül benne – intek bizonytalanul felfelé –, hanem magunkban. Abban hogy túléljük, hogy lesz még béke. Muszáj, Maddie. Különben máris vesztettünk. És azt nem akarom. Nem veszthetünk mi. Ki kell tartani. Megdöbbenve veszem észre, hogy most sokkal erősebb bennem ez az érzés, mint akár egy hete, vagy csak pár órája. Reggel még csak elvont fogalom volt Franciaország. Az én otthonom az óceán másik partján van. Biztonságban van a családom. Persze szeretnék hozzájuk hazatérni, és győztesként megtérni a csatákból, a háborúból, de eddig az otthoniakért nem kellett aggódnom. Kansasra nem hullhatnak bombák. De Avignon-ra se hulljanak! Mert itt van Maddie. Mondhatná bárki, hogy mit aggódom, hiszen alig ismerem, ő se más, mint a nők ezrei szerte Európában, de ez akkor sem így működik. Valóban nem ismerem még, alig tudok róla valamit, de ettől függetlenül megkedveltem. Ő más, mint az arctalan tömeg. Lehetőséget akarok. Esélyt arra, hogy ismerhessem, hogy legyen időnk. – Lehet, hogy én is álmodozó vagyok, de azt gondolom, ha valaki igazán szeret, akkor nem akar mást. Aztán más kérdés, hogy ez végül hogyan is működne. Most őszintén hiszem, ha igazán szeretni fogok majd egy nőt, akkor ki is tudok mellette tartani, akkor nem kell majd senki más. De az igazság az, hogy még sosem voltam szerelmes. Alkalmi kapcsolatok voltak, némi vonzalom, meg persze egészséges ösztönök és vágy, de a szerelem az valami más. Másnak kell lennie. A mosolya olyan, mintha a nap sütne be a sátorba, ragyog. Önkéntelenül is viszonozom. – És ebben most hol látja a gondot? – kérdezem, és újra az asztalnak támaszkodom. – Nem zavar, hogy fura dolgok után kutat, mert akkor már rég leléptem volna. És nem látom különösebben ügyetlennek sem. Vagy talán ön akarja felhozni ellenem, hogy amerikai vagyok? Félrebillentem kissé a fejem és megpróbálom elkapni a pillantását. – A kérdés nagyon egyszerű. Ad-e esélyt annak, hogy megismerjük egymást? A kérdés nem csak egyszerű, de direkt is. De talán ezt is hozza a háború. Vagy csak az én türelmetlen természetem teszi. Ha lát rá esélyt, hogy esetleg még máskor is beszélgessünk, és nem csupán hivatalos dolgokról, akkor hadd tudjam. Vagy mondja meg azt is, ha nem. Nem fogok megsértődni. Azt nem mondom, hogy nem esne rosszul, de elég nagyfiú vagyok már, kibírnám. Ahogy nevet én is elvigyorodom. – Most megnyugodtam, hogy számíthatok önre ilyen téren, az mázsás súlyt vesz le a lelkemről – felelem mókásan. Igazából van bennem némi kétség ezzel a kutatással kapcsolatban, de nem vetem el teljesen a lehetőségét annak, hogy bejöhet a dolog. Ostobaság lenne, ha bármilyen apró kis esélyt hagynánk veszni csak azért, mert nem egészen értjük, hogyan működhet valami. Azért mert valami a mai tudásunk szerint még nem magyarázható meg racionálisan, még létezhet és működhet, és a világot a kételkedők és a kutatók viszik előre. Különben soha fel nem találták volna se a gőzgépet, se a villanykörtét. Kuksolhatnánk a barlangokban. – Néha elgondolkodom, ha eddig nem fedezték volna fel, vajon közülünk hányan tudnák feltalálni a kereket? Mit gondol, Maddie? Olyan egyszerű dolgok, amik ma már teljesen természetesek, valaha misztikusnak számítottak, talán szentségtörőnek is. Valaki mégis bátor volt és belevágott. Éppen ezért nem becsülném le soha azt, amit ez a lány tesz, és amit a társai tesznek. Ezért is töprengek én is, de mikor végül a ládika kinyílik, vagy felrobban, vagy mit csinál, mégsem az érdekel, hogy akkor most mit találtunk. Engem az érdekel, hogy Maddie egészben legyen. Ugyanakkor, dacára az őszinte aggodalmamnak, nem tudom nem észrevenni, milyen selymes a haja és finom a bőre. Tetszik az illata, a melegsége, az, hogy gyakorlatilag a karjaimban van, még akkor is, ha tényleg nincs jelenleg semmi hátsó szándékom. Az ujjaim valami meleget és nedveset tapintanak, elhúzom a kezem és megnézem. – Vérzel, Maddie – súgom neki, bár nem akarnám megijeszteni. Előveszem a zsebkendőmet a farzsebemből. Szerencsére tiszta, nem használtam még. Az apró sebre nyomom. – Úgy veszem észre nem igazán mély, inkább karcolásféle, de nem árt vigyázni. Nem szédülsz? Nincs hányingered? Igaz, csak lódoktor akartam lenni, nem orvos, de most azért eszembe jut pár dolog, amit ilyen esetben kérdezni szokás. Mélyet sóhajtok. – Hát az volt rajta. Ketten kétfelé szálltunk. Ha meggondolom, jó hogy nem a te kezedben volt a kulcs és a ládika is, ki tudja akkor mi történt volna. A zsebkendőt még mindig a sebéhez szorítom, türelmesen, várva, hogy elálljon a vérzés. – A dobozka miatt meg ne aggódj! Ott van – állammal a munkapad felé intek, ami alá becsúszott a galád tárgy. – De mielőtt újra hozzányúlnál, valamivel piszkáljuk meg, nehogy megint trükközzön!
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-23, 18:51
John & Maddie
Könyveket égetni az egyik legnagyobb bűn, a tudást elvenni másoktól, a tudás lehetőségét, olyasmit, amit nem pótolhatunk. Nem azt mondom, hogy a művészet drágább, mint az emberélet, de bármennyire is rosszul hangzik, de emberek születnek újra, viszont egy-egy olyan kincs, amit egy nagy tudású ember alkotott az már soha. - Én nem is tudom, hogy egyáltalán hogy tehet ilyet bárki is. Olyan szomorú, olyan... nem is tudom, hogy mi a jó szó erre igazából. Ön szerint rémes, ha valahol mélyen úgy gondolom rémesebb lenne, ha lebombáznák a Louvret, mint egy lakóépületet? - nem vagyok érzéketlen, biztos vagyok benne, hogy megsiratnám, ha több százan, ezren halnának meg, de azok a kincsek, azok a csodák, amiket nagy tudású emberek alkottak. Ősi emlékek, amiket képtelenség lenne pótolni valaha is az életben... rémes, de jobban sajnálnám. - De, ha elegen mondanak ellent, ha... összefognának. - végül csak sóhajtok egyet és megrázom a fejem. Nem mindenki egyforma, nem mindenki teheti meg, hogy kiáll egy eszméért. Mi franciák ilyenek vagyunk, mindig is inkább tüzesen kiálltunk a magunk igazáért és nem fogtuk vissza magunkat, de ott más a helyzet, más világ, más körülmények. Nem ítélhetünk el senkit, aki nem kockáztatja a családja, vagy a saját életét. - Ne kérjen elnézést, szerintem mindenkinek meg lehet a maga véleménye és én magam nem hiszek feltétlenül egy Istenben. Túl sokféle mitológiát olvastam már, túl sok minden láttam és fedezhettem fel, hogy ez nekem egy kicsit... elrugaszkodott legyen azt hiszem. - hogy egy valaki kezében van minden, hogy ő a teremtő, ő az aki mindent megalkotott és tőle függ megannyi dolog a világban. Nekem ez valahogy nem hihető, hiába igyekezett anyám hithűen nevelni, de szerencsére nem volt erőszakos. - Én is remélem John, de tudja nem vagyok naiv, és sajnos erre is meg van az esély. Nem tudhatjuk, hogy meddig tartanak ki a határok, és mikor... - megrázom a fejem, nem szabad erre gondolni, főleg nem úgy, hogy az apám ott van Párizsban. Politikus, talán ha eldurvul a helyzet, akkor nem feltétlenül haszontalan, hogy életben maradjon, de nem szabad ilyesmin gondolkodnom. Egyébként is attól, hogy északabbra van, nem egyértelmű, hogy hamarabb ér oda a vész, hiszen a repülőgépek bármikor elérhetik Avignon légterét is. Annyira szép ez a város, bár még sokat nem nézhettem meg belőle, de nem szívesen látnám romokban. - Jó tudni, hogy ön nem ez a típus, hogy vannak még hűséges emberek, de azt hiszem abban igaza van, hogy nem minden fekete és fehér. - aprót bólintok egy félszeg mosollyal. Nem is tudom, hogy miért jó érzés, hogy ezt mondja, hogy ő nem ilyen, hogy ő nem kötne ki más mellett, ha a szívét már odaadta valakinek, de akkor is az. Jó azt hiszem hallani, hogy vannak még olyanok, ebben a sanyarú környezetben is, akik hisznek a mélyebb érzések létezésében. - Nem is tudom igazán John. Tudja egyszerűen csak, jól esnek a szavai, de alig ismerjük egymást és... akárhogy is ön egy amerikai katona, én pedig egy egyszerű francia lány, aki fura dolgok után kutat és kész csoda, hogy még nem gyújtotta fel a párizsi könyvtárat, annyira ügyetlen tud lenni. - zavartan elmosolyodom, és tűröm hátra a hajamat a fülem mögé, egy apró tincset csak, ami előreszökött. Nem tudom, hogy szédít-e, de mégis csak kedves szavakat susog, és az arcomon is végigsimított, ez mi más lenne? Persze ott van az is, amit a szerelemről mondott, de olyan más világból érkeztünk és mi van, ha pár nap, hét múlva elvezénylik harcolni? Ha... aztán szépen haza megy. Nem túl bonyolult ez az egész? Vagy én vagyok, aki túlkomplikálnom, miközben csak beszélgetünk? Az érvelésére most először nevetem el magam. Tényleg szórakoztató a beszélgetés vele, nem is tagadhatnám, pedig eredetileg csak a dobozkát hozta és már hol tartunk, miféle elvi megközelítéseknél. - Rendben, majd ha erre valaha sor kerül, igyekszem úgy érvelni, hogy önnek könnyebb legyen a dolga. - hát mégis hogy jutott ilyesmi az eszébe? Igazán szórakoztató fickó és kedves is, azok a kék szemek pedig... Gondolatban megrázom a fejem, hogy sikerült már megint elkalandoznom, hiszen pont az előbb győzködtem magam, hogy ez az egész milyen abszurd. Végül apró mosollyá szelídül a tekintetem. Érthető, hogy kételkedik, hogy nem biztos benne, hogy sikert érhetünk el a kutatással, de én hiszek benne és úgy gondolom ez épp elég ahhoz, hogy ne álljak meg, hanem tovább folytassam. És most itt ez a doboz, talán fontos, talán nem, de már nagyon szeretném kideríteni végre. A kulcs pedig a helyére kerül és bár észreveszem a halvány pírt az arcán, de nem hiszem, hogy akarná, hogy szóvá tegyem, így hát csak arra figyelek, ami történik és az nem a legjobb. Nem erre számítottam, pedig igenis mindig benne van a pakliban egy rejtett csapda, vagy egy rosszul sikerült zárnyitás, mint most is. Pár pillanatra veszítem csak el az eszméletemet, aztán már a füstöt próbálom elhessegetni az arcom elől, amikor John mellettem terem. Az első pillanatokban nem is fogom fel, mit mond, azt hiszem nem is nagyon hallom a szavait, talán a robbanás miatt, nem tudom. Csak bágyadtan nézek rá, és most még csak az sem zavar, hogy hol tapogatja végig a fejem. Nem érezhet dudort, de egy cseppnyi meleg folyadékot igen, hátul, ahol a szekrény sarkával találkozott a fejem. Nem vészes, csak kissé felhasította a bőrt a kemény anyag. Végre sikerül a szemére fókuszálnom. - Meg van a...? - hamar rájövök, hogy ő nem olyan fanatikus mint én, a végén még kitérne a hitéből, hogy a dobozka felől érdeklődöm első lépésben. - Jól vagyok azt hiszem, csak... biztosan volt rajta valami védelmi mechanizmus... csapda. Nem ritka az ilyesmi. - azt azért nem mondom, hogy azonnal fel tudnék pattanni, annak jó eséllyel erős szédülés lenne most a következménye.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-22, 17:41
Jól érzem magam. Az az igazság, hogy hetek óta most először érzem azt, hogy rendben vagyok. Nem tett jót nekem, mikor levettek a gépemről, bár valahol értem, hogy miért, de megérteni nem tudom. A levegőben szabadnak éreztem magam. Szeretek repülni, jó odafent, jó a felhőket felülről látni, és mindent olyan messziről szemlélni, olyan tiszta volt. De aztán persze nem tudtam kikerülni, nem tudtam kizárni azt, hogy valójában mit is művelek odafent, hogy most nem kukoricaföldet permetezek. De most itt Maddie-vel, bár a téma nem a legvidámabb, de az, hogy beszélgetünk, igazán, és nem csak elbeszélünk egymás mellett, hogy többről van szó, mint hogy hé, cica, jó a blúzod, ez valahogy olyan nyugalmas. Igen, egy kis nyugalom, egy rövidke idő, amit úgy lopunk magunknak az őrület közepén. - Igaza van. Nem az emberélet vesztességét akarom lekicsinyelni, vagy mást... de, valahol igaz. A könyvek elvesztése az a lelkünk elvesztése is. Ha előírják, mit szabad gondolni, azzal valamit elvesznek az embertől. Ha így nézzük, akkor ők a saját nemzetüket is megcsonkítják. Nem akarnék ott élni. Ugyanakkor néha elképzelem, mi lenne, ha németnek születtem volna. Ha az lenne a hazám. - Nem tudom, mennyire igaz, de azt hallottam, hogy aki nem ért egyet az eszméikkel, azt vagy hirtelen baleset éri, vagy börtönbe kerül. Bármit megtennének a hatalomért. Ha rágondolok, hogy egy német fickó esetleg, aki a másik gépen ül, nem hogy nem önkéntes, de ha nemet mond, akkor elviszik az anyját, az apját, vagy akárkijét... Inkább végig se gondolom. Bár biztos ott is van, akit elvakít a harci láz, ahogy itt is. Bólintok. - Ha tudnám mi a jó megoldás, a világ bölcse lennék, ha arra is rá tudnék venni minden embert, hogy cselekedjen annak megfelelően, akkor meg maga az isten. Kicsúszik a számon, de utána Maddie-re kapom a tekintetemet. - Elnézést, ha esetleg... Nem tudom, vallásos-e, és mennyire, de nem akartam megsérteni az érzéseit, csak úgy kicsúszott. Remélem, nem haragszik rám meg ezért. Maddie kis mosolya picit világosabbá teszi a sátrat. Jól áll neki, ha mosolyog. - Remélem, soha nem is lesz veszélyben, Maddie - felelem halkan. Nem akarom elképzelni sem, mégis képek tolakodnak az elmémbe, katonák, fegyverrel, amint kényszerítik, hogy adja oda a papírjait, hogy beszéljen... Nem! Ez nem! Kicsit megrázom a fejem, aztán hátratúrom a hajam az ujjaimmal. Örülök, hogy nem tart kellemetlen tehernek, a pillantásom meglágyul, de nem igazán tudom erre, mit is felelhetnék, nem szoktam hozzá, hogy bárki, főleg egy nő ilyeneket mondjon rólam. - Köszönöm - mondom halkan, egy apró kis biccentéssel. Nagyon jó érzés, hogy ilyennek lát, valójában talán eddig, ha három ember mondott ilyesmit a szemembe, hogy tetszenek neki a gondolataim. Ettől valahogy jobbnak érzem magam, könnyebbnek, pedig nem is tudtam, hogy számít, és azt sem hogy ennyire szükségem van rá, főleg most, hogy az égből ebbe a városba vezényletek. Anya mindig azt mondja, a dolgok nem véletlen történnek, és mindennek ideje van. Amíg apa időnként felhozta, hogy keressek végre egy rendes lányt, és nősüljek meg, addig anya sosem sürgetett, azt mondta, majd, majd, nincs hova rohanni. Mikor eljöttem otthonról és beálltam önkéntesnek, örültem, hogy nem vár otthon család, asszony és gyerekek, aztán hiányzott, nekem nem jött levél, benne szerető szavakkal, most pedig, úgy érzem volt oka. Hülyeség. Nem is ismerem ezt a lányt. De az biztos, hogy otthon egy lány sem mondott olyat, hogy tetszik neki, ahogy gondolkodom. A szemeim, vagy a mosolyom, az igen. A külső, persze. Úgy elgondolkodom, hogy majdnem lemaradok Maddie kérdéséről. - Nem. Nem ezt mondtam - szólalok meg halkan. - Maddie, nem azt mondtam, hogy helyes. Még csak azt se, hogy én megtenném. Ha lenne egy lány, akié a szívem, akié vagyok, akkor nem tenném. És ha azt hallanám, hogy ő megtette, az összetörne. Más kérdés, hogy ebből mit venne észre a világ. Nem tudom, fájna, rettentően, de nem akarnám mutatni. Nem is tudom, Maddie-nek miért mondtam el. Ahogy azt sem tudom, hogy jutottunk el odáig, hogy arról beszélgetünk, fájna-e a kedvesünk hűtlensége. Elmosolyodik, és megkockáztat egy talánt. Tipikus női válasz. Sose mondj, igent, mondj talánt! De utána szúrósan néz, helytelenítően. Egy pár pillanatig nem is értem mi baja lett velem hirtelen, de aztán hallva a szavait leesik. - Azt hiszi, szédítem? - a pillantását keresem. - Úgy gondolja? Valóban, Maddie? Nem tudom, én nem hazugságokból és ábrándokból kezdtem hálót szőni, csak beszélgetni akartam. Magam sem értem, hogy sikerült ide kilyukadnunk. Talán mert tényleg tetszik. Csinos és formás. Ragyog a mosolya, már amikor hajlandó mosolyogni, és szép, mikor elpirul. De érdekes nő is, nem valami üresfejű liba. Nem tudom, hány éves lehet, olyasmi, mint én, de nem izgat, hogy eggyel több, vagy kevesebb éppen. illetve de, szeretném tudni, minél többet tudni róla, de bizonytalan is vagyok, ő vajon szeretné-e. Ugyanakkor nem akarom, hogy tudja, hogy képes megingatni. Őt nézem, félig elfordulva, a szemem sarkából. Ha távoznom kellene, és kinéz, hogy esetleg nemsokára elküld, nem megyek el úgy, hogy ne kérdezném meg, láthatom-e újra. Eldöntöttem, így lesz. Legfeljebb nemet mond. Azt is kibírom. De lehet, hogy nem mond nemet. Szóval, meg fogom kérdezni. Az azért jó jel, hogy nem küldött el azonnal. Így egészen biztosan megkérdezem, aztán majd meglátjuk. - Valahogy sejtettem - bólintok. - Én, Maddie? - elgondolkodom a válaszon. - A tízedik. Vagy a tizenegyedik, akit a rossz magaviselete miatt be sem vettek abba a bizottságba, de az ő feladata lesz gyakorlatban is véghezvinni azt, amit a bizottság dönt. Tehát kérem, érveljen nagyon jól, nehogy ronda dolgokat kelljen tennem! Igen, valahogy így érzem, ha Maddie eredményre jut, ha jól értem erről szólnak a kutatások, akkor talán rövidebbek lesznek a harcok, akkor talán kevesebb áldozattal és hamarabb vége lesz ennek az egésznek. A következő szavai csak megerősítenek a gyanúmban, amit ők keresnek, akármi is legyen, olyasmi, ami segíthet megállítani, sőt, inkább befejezni a háborút. Nem tudom, hogy valami csodafegyverről van-e szó, vagy inkább valami könyvről, leírásról, igéről, és kezdem úgy érezni, nem is az számít, mi lesz az, csakis az, hogy működjön. - Értem, azt hiszem. Remélem sikerül, de kérem, engedje meg, hogy most én legyek az a bizonyos tízedik és kételkedjem! De amint tudja, ez nem arról szól, hogy ne segítenék. Hiszen megállapodtunk már korábban, hogy megosztjuk egymással a híreket. Nem érzem úgy, hogy ez az információk illetékteleneknek való kiadása lenne, végtére is Maddie a szövetségeseknek dolgozik, és nehéz úgy végezni a munkáját, ha el van zárva bizonyos dolgoktól. Az orrom különben is azt súgja, hogy tisztességes, nem valamiféle beépített kém. Átadja a kulcsot, és látom rajta mennyire izgatott. Engem megbizserget az érintés, ugyanúgy, mint amikor az arcát simítottam meg, de ő most csakis a ládikára koncentrál, a mintákra, az ötletemre. Lehet, hogy észrevette, hogy elpirultam? A torkát köszörüli és mosolyog. Ez nem kicsit kínos, de nincs már mit tenni. Szerencsére nem tesz rá megjegyzést, inkább elém tartja a dobozkát, és ahogy tartja én is észreveszem a minták, a domború indák között azt a helyet. A kulcsot az indák közé simítom. Nem tudom mit vártam, de nem ezt! A kulcsot mintha elnyelné a dobozka oldala. És a doboz felrobban Maddie kezébe! Hátrarepülök, a munkapad széle fog meg, de nem érdekel, szinte alig érzem a fájdalmat, ahogy odacsaptam az oldalamat. Maddie a földre került, a sátrat valamiféle füst lepi el, azon keresztül látom a lány körvonalait. Jajneee! Az egyik irattartó szekrény, vagy mi előtt fekszik, mintha mozogna. Már ott is vagyok mellette, térdre rogyok, óvatosan karolom át, és emelem fel, nem törődve azzal se, ha esetleg tiltakozik, húzom az ölembe. Bal karommal tartom, a jobb kezemmel végigsimítok az arcán, a fején, beletúrok a hajába, vért keresek, dudort... Akkorát csattant a feje, olyan nagyot! - Maddie! Maddie mondj valamit! Jól vagy? Nézz rám! Jól vagy? Tegezve szakadnak ki belőlem a szavak, nem érdekel az illem, nem érdekel a dobozka sem, ami valahol a padlón hever, immár nyitva, nem érdekelnek a saját sajgó bordáim sem, csak az érdekel, hogy neki ne legyen baja. Sokkal jobban érte a robbanás, mint engem. - Maddie, kérlek!
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-20, 11:20
John & Maddie
Azóta, hogy a városba jöttem komolyan nem sikerült egy igazán jót beszélgetnem. A legtöbb itteni katona tényleg inkább csak a saját dolgával foglalkozik, maximum csak röviden ugranak be, amíg behozzák, amit kell, amit rájuk bíztak és már mennek is a dolgukra, mintha nem lehetne az életet egy kicsit elszakítani a folyamatos feszült várakozástól. De ez a fickó más, úgy látom szívesen cserél eszmét, komoly témákban is és meglehetőségen tetszetősek a meglátásai. - Igen sajnos hallottam róla. Nem is értem, hogy tehet valaki ilyet, könyveket... műkincseket megsemmisíteni, hisz az történelem! Sok mindent elvehetnek az embertől, de az emlékeit nem, a múltját, a gondolatait, de mintha az az ember épp ezt akarná, így törni meg embereket, egész nemzeteket. - érezni a hangomon, hogy tényleg felháborít a dolog. Nem tudok annál rémesebbet elképzelni, amikor valaki könyvet, műtárgyat tesz tönkre. Minden háborúban pusztulnak el értékek, de általában mellékes veszteségként, nem pedig szándékosan. - Igaza van, nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Egyszerűen... nincs jó megoldás erre, bár lenne! - bárcsak könnyedén véget lehetne vetni a harcoknak, csak azzal, hogy minden katona felfogja, hogy ha nem lősz és a másik sem, akkor béke lehet. A legtöbbjük szívesebben lenne a családjával, ebben biztos vagyok, mégis kénytelenek harcolni, a hazájukért, a családjukért, vagy mert valaki azt mondta, hogy kell. Elmosolyodom a szavai hallatán, határozottan szimpatikus elveket vall, bárcsak minden katona ilyen elvekkel rendelkezne. A legtöbbjük hamar elveszíti ezeket, és elkezdik azt hinni, bármit megtehetnek bárkivel, csak mert fegyver van a kezükben. - Senki sem várja, hogy nyíltan szembenézzen a veszéllyel és közben soha meg se rezdüljön, ez... képtelenség. Sosem voltam még igazán veszélyben, szemtől-szembe. Tisztelem azokat, akik higgadtak tudnak maradni, akkor is, ha legbelül ők is halálosan rettegnek. - bátorítóan elmosolyodom. Sejtem, hogy neki sem lehet egyszerű, mint ahogyan senkinek sem. Biztosan vannak kivételek, akik élvezik a harcot, akiknek egy árva szavuk sincs, ha szembe kell menni az árral, de... úgy gondolom soha sem bűn, ha valaki fél, sőt talán a félelem még hevesebb harcra tud ösztökélni. -Dehogy rabolja az időmet John! Jó ezt hallani, hogy vannak még akik így gondolkodnak, hogy vannak még, akik elismerik az egyenlőséget és nem csak elvárásaik vannak mások felé, hanem elismerik azt is, ha valaki máshogy gondolkodik. Jó ezt hallani. Tudja... néha ki sem nézném önből, hogy katona, szépen forgatja a szavakat és a franciája is egészen tökéletes, ha nem figyel rá oda. - újra elmosolyodom. Kedves fickó, ehhez kétség sem fér, jó beszélgető partner és még a felfogása is igen kellemes. Azt hiszem nem is csoda, ha eddig sem akartam őt kipenderíteni, hisz miért tenném, ha egyszer élvezem a társaságát? Az újabb hosszú kifejtésre elkerekedik kissé a szemem. Olyan mély átéléssel beszél, hogy azt hiszem senki sem tudna e mellett csak úgy egyszerűen elmenni, mégis szó nélkül hallgatom, ahogy beszél, ahogy felvázolja a helyzetet és csak akkor térek magamhoz, amikor a keze az arcomhoz ér. Nem húzódom el, sőt még pár pillanatra pislogni is elfelejtek, ahogy próbálok elszakadni azoktól a meseszép kék szemektől. Nem jönnek könnyen a szavak pedig tudom, hogy meg kellene szólalnom és nekem aztán soha nem szokott gondom lenni a beszéddel. - Nem... nem törnék, azt hiszem igaza van, de... - megrázom a fejem, miközben magamba fojtom a mondat második felét. Nem is tudom, mit akartam mondani. Zavartan sütöm le a tekintetem, mert csak most jöttem rá, hogy még mindig olyan erőteljesen bámulom. - A körülmények, a háború olyan sok mindent megváltoztatnak, ön szerint ilyenkor mindent lehet? Csak... meg kell lenni a megfelelő körítésnek, magyarázatnak? - nem, nem hiszem, hogy így gondolja, egyszerűen csak vannak helyzetek, amikor minden egy kicsit más, mint békeidőben, amikor eltérhetünk a szabályoktól, mert talán... nem érjük meg a holnapot. De hol van a határ, mikortól mondhatjuk azt, hogy ez már sok, ezt már akkor sem tehetjük meg? - Romantikus... talán. - halvány mosoly kúszik fel az arcorma. Nem szabad bátorítani az efféle viselkedést, vagy legalábbis nem nagyon, még ha imponálnak is a szavai. Mondani bárki mondhat bármit nem igaz? Ezért van, hogy kissé szúrósabban nézek rá azok után, amit mond, bár igaza van. Ha csak kellene neki valaki, akkor kétlem, hogy a városban ezekkel a kék szemekkel, ezzel a külsővel és egyenruhával ne találna könnyedén valakit. Egy olyan csalódott lányt, vagy asszonyt, akinek vigaszra van szüksége. - Maradhat, mert... kellemes társaság, csak kérem ne szédítsen. Szívesen beszélgetek önnek, tényleg, kár lenne tagadni, de... szórakozásra találhat egy lányt a városban bármikor, nekem ennél fontosabb dolgaim vannak. - megégettem már magam, igen ezt jól sejti, de azóta komolyabb lettem és határozottabb, már nem olyan egyszerű elszédíteni egy fess egyenruhával. Már nem vagyok húsz éves. Ha anyám látna minimum vénlánynak titulálna, de én szeretem a munkámat, fontosabb nekem pár kósza flörtnél, vagy egy olyan férjnél aki be akarna szorítani a négy fal közé, azt hangoztatva, hogy ez az én érdekem. - A tizedik, ehhez kétség sem fér, és ön? - kissé oldalra döntöm a fejem, ahogy kíváncsian várom a válaszát. A katonák általában parancsot követnek, teszik, amit kell, de talán még is azt választaná, aki kilóg a sorból, akit nem sokan kedvelnek, de attól még ugyanúgy kitart az eszméi mellett. Én ilyen vagyok, nem számít mások véleménye, azt teszem, amit én akarok, nem amit mondanak. - Azon vagyunk és ahogy mondja, sok tárgy van, ami talán nem hatásos, de... amiket mi kutatunk, azok tényleges erővel bírnak, nem csak holmi babonás amulettek. - ezt úgy érzem már be is bizonyítottam neki a tollal és talán majd a dobozkával is menni fog. A kulcsot neki adom, egy pillanatra fonódik csak össze a tekintetünk, de én most túlságosan izgatott vagyok, hogy a bőrünk érintkezését ténylegesen fel tudjam fogni. A megjegyzése fel sem tűnik, csak az, amikor az arcára halvány pír költözik. Automatikusan elmosolyodom, amikor felfogom, hogy miért is történt. Zavartan köszörülöm meg a torkom, majd végül feltartom a dobozt, hogy próbálja meg. Illessze oda, és amikor ez meg történik... Nagyjából két métert repülök hátra, és minden bizonnyal ő is valamelyest annak ellenére, hogy a doboz az én kezemben volt, amikor a kulcs egyszerűen beleépül a doboz oldalába, a zár kattan és erőteljes füstjelenséggel és enyhe robbanással nyílik ki. Érzem, ahogy a fejem koppan az egyik szekrényen, a doboz persze már nincs kezemben, valahol a földön lehet, én pedig igyekszem ülök helyzetbe kerülni, miközben köhögve a füstöt hessegetem.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-19, 16:39
Úgy veszem észre, a dolog nem egyoldalú, nem csak én időzöm itt szívesen, Maddie sem siet kidobni, vagy fogalmazzunk finomabban, elhessegetni. Biztos, hogy nem kezdeném el ezt mondogatni, de valahol mélyen örülök neki, hogy ez a helyzet. Ugyanakkor, amiről beszélünk, az komor téma. Lassan bólintok. - Így van. Egy ember önmagában kevés. Aztán, hogy mi sodorja bele a katonákat, az egyszerű bakákat? - teszem fel a kérdést és megvonom a vállamat. - Mikor mi, hazaszeretet, szegénység, elnyomottság, félelem. Elbutítják őket. Az elkeseredett ember kétségbeesetten szeretne valakit hibáztatni a helyzetéért, bűnbakot keres, mutatnak neki. A buta ember el is hiszi, hogy az a másik a bűnös. Nézze csak meg, Maddie, hogyan is működött ez a dolog. Mindig és mindenkor. A diktátor meghatározza, mit szabad gondolni. Ezt tette az első Chin császár is Kínában. Elégette azoknak a tudósoknak a könyveit, akik más mertek gondolni, mint ő. Tudja Maddie, hogy a németek... elnézést, a nácik is könyveket égetnek? Hallott róla, ugye? Ő tudós, gondolom, felháborítónak tartja, hogy könyveket vetnek máglyára. nekem sem tetszik. De éppen elégszer megtörtént már a történelemben. Sajnos. - Az önként és a szívesen, az két külön dolog - mosolyodom el kesernyésen. - És én aztán senkit nem hibáztatok, aki inkább otthon akar maradni. Bár mindenki, minden egyes katona otthon akarna maradni. Akkor nem lenne háború. De sajnos a világ nem így működik. A baj pedig az, hogy félek, attól, hogy mi csak állnánk egymásba kulcsolt kezekkel és könyörgően néznénk, a Harmadik Birodalom tankjai nem torpannának meg. Ez a szomorú tény. Aztán megnézném, hogy mennyire tudna pacifista maradni az, akinek szétlövik a házát, és felkoncolják a családját. - Azt mondják, Maddie, hogy a háború első áldozata az ártatlanság. És úgy hiszem, ez így van. Nekem az a célom, hogy ne a tisztességem legyen a második. Nem tudom érti-e, hogy hogyan gondolom, talán igen, Maddie okos nő. Elmosolyodom. - Kedves, amit mond. De nem tudom, mennyire vagyok bátor. Néha úgy érzem, csak próbálom eljátszani, hogy az vagyok - csúszik ki a számon. Magam is meglepődöm, hogy ezt mondom neki. Ostoba módon fecsegek, és nem épp a hős szövetséges katona képét erősítem. De most már mindegy. - Nem szabad győzniük, ebben is igaza van. Talán a maguk kutatásai is segíthetnek, hogy minél hamarabb vége legyen. Bár valóban úgy lenne. Ismét megjelenik a szám sarkában a féloldalas mosoly. - Nincs nekem semmi bajom azzal, ha egy nép büszke a múltjára, a hagyományaira, a nyelvére. Ettől lesz egy nemzet. Ezt tanultam. De mi odaát az államokban kissé máshogy nézzük ezt. Az országunk, a nemzetünk, szeretjük hinni, hogy erősek vagyunk, és úgy vagyunk azok, hogy összefogunk, hogy befogadunk másokat. Olaszok, angolok, skótok és írek, franciák és németek, lengyelek, magyarok, és még ki tudja hány nép fiai. Hajókon jöttek, tömegével, és most mind amerikaiak. Mind hozzátesznek valamit a hazánkhoz. Ahogy a négerek is. Sokan nem ismerik el, hogy igenis ők is számítanak. Én jártam Délen és jártam Északon is. És a bajtársaim között volt fekete, meg indián is. Egyet tudok, akit meglőnek, annak mind vörös a vére. Hát igen, ha valahol, akkor a végelszámolásnál egyenlőség van. Kifújom a levegőt. - Bocsásson meg, Maddie! Rabolom az idejét azzal, hogy itt filozofálok. Nem akarom őt szomorítani. A következő kérdése meglep kissé. - Nem, nem mondom ezt. Nem lenne szabad. Csak hát az emberek nem hibátlanok. Gyarlóak. A halál árnyékában néha féktelenebbül ünneplik az életet, hogy túlélték a veszélyt, vagy épp félnek, nem lesz több lehetőségük. Néha csak az tart vissza az őrülettől, hogy van egy másik ember, aki átölel. Egy pillanat, mikor elhiteted magaddal, hogy szeretnek, hogy fontos vagy és nem vagy egyedül. Persze más ez akkor, ha valaki szabad, mint a madár, és más, bizonyára más, ha valaki szerelmes. Nem így gondolja, Maddie? A szemébe nézek. - Ha egy katona maga elé állna, azt mondaná, hogy szépnek látja, vágyik magára, szüksége van magára... Azt mondaná, most kell megtenniük, mert lehet holnapra már nem is élnek... kedves lenne... és maga férjnél van, a férjét az apja választotta, a házasságuk épp elviselhető volt, de jó sose - halkan beszélek, közben a szemébe nézve -, a férje egyszer talán meg is csalta már, és épp egy régi iskolatársnőjével... Mi lenne a válasz? Ugye más lenne, mint akkor, ha a férje élete nagy szerelme lenne, akit imád, akinek úgy is napi két levelet ír, ha tudja, hogy sosem adhatja fel, akit akkor is várna, ha a postás gyásztáviratot hozna, mert reménykedne, hogy csak összekevertek valamit a nevekkel... Lassan felemelem a kezem és megsimítom az arcát, hacsak félre nem húzódik. - Pálcát törne az első asszony felett? - kérdezem csendesen. - Vagy a katona felett? Lágyan elmosolyodom. - Nem valóban nem az, de kétlem, hogy ennek az apja lenne az oka, Maddie. Fürkészve nézem, próbálom kitalálni, vajon megharagszik-e rám, ha kimondom, de aztán kockáztatok. - Maga romantikus. Valóban az, egy kedves, romantikus lány. Én ilyennek látom. Talán megégette már magát, hogy óvatos és nem rohan azonnal bárki karjába, de attól még gyönyörű álmokat őriz. Meghajtom a fejem. - Hát.. megérdemeltem. Ugye? - nézek rá a pilláim alól. - De hiszi vagy sem, nem szoktam ilyeneket mondani a nőknek. Ha csak alkalmi partnert keresek, ahhoz nekem nem kellenek bonyolult körmondatok. Egy fél lépést hátra lépek tőle. - Azért remélhetem, hogy még szóba áll velem, vagy ki leszek tiltva innen? Hacsak nem rúg ki azonnal, én még maradnék. Bólintok, megértem az akaratosságát. Máshogy nem is haladt volna sehova kutatóként. A lányok, legtöbbször hiába okosak és tehetségesek, nem kapnak annyi esélyt. Ez a helyzet. Eleget pöröl emiatt otthon a húgom is. - Melyik szeretne lenni, egy a kilencből, vagy a tízedik, a kételkedő? - teszem fel a kérdést kíváncsian, vajon igazam van-e vele kapcsolatban. - Értem. Ha létezik ilyen tárgy, jó lenne mihamarabb megtalálni. Még mindig nehezen hiszek az ereklyékben, de tudom, hogy vannak, sokan vannak, akik a tárgyaknak különleges jelentőséget tulajdonítanak. - Talizmánok, amulettek, babonás szokások, igék. Nem tudom ők maguk hatásosak-e, vagy abban van az erejük, hogy aki használja az hisz bennük, és így nagyobb önbizalommal, tettvággyal indul el. A lányra nézek, mennyire tartja ez butaságnak. - Köszönöm - szélesen elmosolyodom, ahogy felkapja a dobozkát. Ahogy a kulcsot a kezembe ejti, összeér a bőrünk. meleg érzés, hirtelen a tenyeremtől a vállamig szalad fel, és még tovább. Rajta felejtem a tekintetemet. Tényleg szép. - Tessék? - pislogva eszmélek fel a kérdésére, és a dobozra pillantok. - Talán valóban. Akkor nézzük meg illik-e a kulcsom a zárba? Újra a szemébe nézek, és csak pár másodperc múltán esik le, hogy mit is mondtam. Érzem, melegedni kezd az arcom, aztán a nyakam is. Nem már! Nem lehet! Tízéves korom óta nem pirultam el.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-17, 07:52
John & Maddie
Az eddigi tapasztalatok alapján nem gondoltam volna, hogy akad itt olyan katona is, aki érdeklődő és egészen jól el lehet vele beszélgetni. Úgy fest, hogy ez a John pont ilyen, én pedig szeretem, ha valakit érdekel, amit csinálok, ha a lelkesedésem ilyen könnyen áttapad másra is. - Igen, igaza van, nem elég egyetlen ember, egyetlen sötét figura, kellenek azok, akik elég kétségbeesettek, hogy hallgassanak rá és többet akarjanak. Na, de... ennyire? - megrázom a fejem, hiszen ez már sok. Ennyi halál egyetlen ember tévképzetei miatt, hogy az emberek között ilyen nagy különbségek vannak. És sokan elhiszik neki, sokan úgy gondolják, hogy tényleg igaza van. Túl sokan... akik pedig ellenkeznének, gondolom gyorsan áldozatul esnek a "nyomós ellenérveknek". A harcokat is katonák vívják, ha ők nem mondanak nemet, akkor folyik minden tovább így, ahogy most van, no meg gondolom a Hitler mellett állók is idővel vérszemet kaptak, hogy tényleg mindent elérhetnek, hogy az országuk milyen hatalomra tehet szert. - Tiszteletre méltó, hogy önként vállalta a harcot, vannak akik ha kötelező se szívesen teszik, bár őket is meg lehet érteni. Nehéz lehet elbúcsúzni a családjuktól. - talán örökre, hiszen nem tudhatják, hogy viszont látják-e őket. Olyan sokan halnak meg, olyan sok család szakad szét véglegesen. Sok gyerek nő majd fel apa nélkül. Az pedig nem megoldás, hogy egyszerűen a békét kötünk, azt nem lehet egy ilyen emberrel. A megadás nem megoldás, csak... nem tudom, hogy mégis mi lenne az. Talán a kutatással elérhetünk valamit, talán ez segíthet. - De nem lehet, nem győzhetnek ők! Én hiszek benne, hogy ha bátor katonák küzdenek... mint ön, akkor minden megoldódik majd, csak idő kérdése. - halvány mosoly jelenik meg az arcomon. Nem keserít el, hiszen igaza van, tényekről beszél, kétségekről, amik mindegyikünkben dolgoznak. Vajon van esély rá, hogy nyerjünk? Elegendő az akarat, hogy egy ilyen pusztítást végre fel tudjunk tartóztatni? A szavaira elmosolyodom, nem várták virágokkal és ujjongva. Azt hiszem ez érthető, vagy legalábbis tudom az okát. - Tudja túlságosan feszült itt minden, sok a katona és... mi franciák nem szeretjük annyira, ha más akarja megmondani, hogyan védjük a saját országunkat. Túlságosan büszkék vagyunk hozzá... a legtöbbünk. - teszem még hozzá azért a végén. Én úgy gondolom, hogy igenis szükség van a segítségre. Nincs gondolom az angol, netán amerikai katonákkal, hiszen azért vannak itt, hogy segítsenek. Ha az ellenséges csapatok betörnek az országba, akkor kevés lesz a francia sereg, igenis ránk fér a segítség. - Azt mondja háborúban többet megengedhet magának az ember, mint egyébként? Én nem hiszem, hogy így van. Persze nem minden fekete és fehér, de... ha szeretünk valakit, akkor kitartunk mellette, akkor is, ha halványul a remény. - ha igazán szeretjük, akkor úgy hiszem így is kell tennünk. Persze nem voltam még hasonló helyzetben, ez alapján nem jogos, hogy véleményt formálok. Nem tudom, hogy én mit tennék, de biztosan igyekeznék kitartani a végtelenségig a mellett, aki fontos, amíg csak... nem kapok biztos hírt, hogy nem tér vissza, de akkor is időt adnék a gyászra. - Én nem vagyok olyan hirtelen típus, hogy csak úgy azonnal férjhez menjek, az apám ki is térne a hitéből. - mosolyodom el. Bár apám szinte mindentől kitérne a hitéből, azt várná, hogy valami tehetős, komoly emberhez megyek hozzá, aki mellett gondtalan életem lehet. Én nem erre vágyom, fontos a munkám és minden, ami ezzel jár, hogy van önállóságom. Nem bírnák otthon ülni naphosszat. A következő szavaira már kicsit szúrósabban nézek, de a mosoly ott bujkál a szám szegletében. - John, azt hiszem eltévesztette a helyszínt. Én nem egy fiatal feleség vagyok, aki másnál keres vigaszt és kedves szavakra vágyik. - jó persze vágyom, de... ő maga mondta, hogy nem elítélhető, ha a katonák minden városban új szerelmet keresnek. Ezek szerint minden bizonnyal ő is így van ezzel, én pedig nem vagyok annak a híve, hogy egy legyek a sorban bárkinél is. Kedves alak, szép szemekkel, ezt kár lenne tagadni, de bizonyára sok nőre villantott már ilyen mosolyt. - Elég akaratos is vagyok, bár ez azt hiszem együtt is jár. De akkor már ön is mondhatna magáról valamit, mi jellemzi a legjobban? - ez így fair igaz? Ha én adok egy kicsit magamból, akkor neki is illene. Bár eszembe sem jut, hogy mi járhat újfent a fejében. Biztos vagyok benne, hogy kellően zavarban lennék. - A kétkedőket épp ezért is az okosak közül választják ki természetesen. - mosolyodom el újra, lassan már az arcomra is fagy, de nem zavar. Egész kellemes a helyzet, jobb, mint egyedül dolgozni. A kollégáim nagy része elég magának való alak, ha pedig elmerülnek a munkába, akkor végképp nem nagyon lehet hozzájuk szólni, mert csak megzavarom őket, főleg a férfiakat, akik nem tudnak több felé koncentrálni. - Sokféle van, a legtöbbjükről nem tudunk, esetleg csak feljegyzésekből. Különleges tárgyak, amiket a készítőjük különleges tulajdonságokkal ruházott fel. Talán... van köztük olyan is, ami véget vethet ennek az egésznek. - a háborúra célzok természetesen. A magam módján én is harcolok, hiszen tudjuk jól, Hitler tudósai is azon dolgoznak, hogy könnyebben nyerjék meg a csatákat, nekünk is tenni kell, hogy ezt megakadályozzuk. - Oh, ez remek ötlet John! - felkapom a dobozkát az asztalról, a kulcsot pedig az ő kezébe ejtem. Csak egy pillanatra ér össze a kezünk közben, de most túlságosan lefoglal a felfedezés lehetősége. Pár pillanatig újra a mintákat vizsgálom, most más szemmel, mást kutatva, mint eddig, aztán felé tartom, hiszen a kulcs nála van. - Itt... ez egészen olyan nem gondolja?
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-16, 17:30
Rá kell jönnöm, hogy jó Maddie-vel beszélgetnem, nem simán csak kellemes, de élvezem is. Nyilvánvalóan rendes nő, olyan, akit odaát az Államokban messziről elkerültem, de ennek ellenére nincs kedvem lelépni. Pedig a háború nem a felemelő témák közé tartozik. Ugyanakkor élvezem, hogy megosztjuk egymással a gondolatainkat. Ő nem ostaba, nem is valami felszínes liba, és messze nem fizetett profi, aki pénzért némi időt, figyelmet, vagy szexet ad. Nem mintha lenézném azokat a nőket, nem erről van szó, de egészen más így beszélgetni. - Ebben igaza van - értek egyet. - Magam sem tudom igazán, de mióta a világ világ ez így megy. Mióta a folyó túlsó partján a másik törzs elejtett egy mamutot, és mi átmentünk éjjel, hogy ellopjuk a húst. Étel, földterület, folyóvíz, bányák, pénz, asszonyok, bosszú... Mindig is ezekért folyt a harc. Ételért, pénzért, szerelemből, vagy bosszúból. A vezetők, az más dolog. Hitler megalomán, a talpnyalói egy része... Érdekes lenne látni róluk egy független elmeorvos jelentését. De Maddie, mondja csak, ha az osztrák szobafestő egy olyan országban kezdett volna kiabálni, amit nem sújt a nagy válság, ahol jólét van, mindenki tud dolgozni aki akar, és tisztes fizetést kap, ahol az emberek tudnak vásárolni... Vajon hányan álltak volna mögé? Miért akarná valaki felégetni a szép otthonát? Miért indulna el és hagyná otthon magára a feleségét, meg a kicsi gyerekeit? Persze vannak vezetők, sötét karizmatikus figurák, de végül is minden harc alapja, az éhség, a föld, a pénz tehát a gazdaság, néha a nők és sokszor a bosszú. A mai világban a pénz és a gazdaság, esetleg a bosszú, az első nagy háború miatt. A többi csak süket duma. Nem tudom, lehet, hogy Maddie nem ért velem egyet, ez majd kiderül, ha jól sejtem, nem fogja magába nyelni a véleményét. - Igen, innen - ismerem el. - Tudom, várhattam volna még vele. Még ülhetnék otthon, és reménykedhetnék, hogy az Államok nem keverednek bele a háborúba. De amit mondtam az előbb, a miatt félek ez az egész nem fog megállni Európában. És ami a Harmadik Birodalomban folyik... - megcsóválom a fejemet. - Olyan kevés a hír, Maddie, a valódi hír. De.. a gimnáziumi tanáromhoz érkezett egy család, illetve a fele, mert csak az asszony és a kisfiú... Négyen menekültek, két úton. Németek. Zsidók. Szörnyű dolgokat meséltek. Maddie szemébe nézek. - Ha ennek netán úgy lenne vége, itt Európában, hogy Amerika nem keveredik bele, de Hitler győz... Hogyan nézhetnék akkor a szemükbe? Vagy a franciákéba? A lengyelekébe? Vagy a britekébe? Megvonom a vállam. - Bocsásson meg, csak elkeserítem. Megkönnyebbülök, mikor arra terelődik a szó, hogy a lányok szeretik az egyenruhát. A vállaim ellazulnak, elmosolyodom. - Most hogy mondja, való igaz, vannak nem várt előnyei is a dolognak. Vadidegen lányok fogadnak visongva és virágokat lengetve. Illetve nem. Itt a kutya se várt az állomáson, és őszintén megmondom, mikor jelentkeztem a kaszárnyában, az ügyeletes tiszt is csak méla undorral mért végig - mesélem. Mosolyog, de mintha némi rosszallást is hallottam volna a hangjából. Van némi igaza. Bár szerintem a szerelem nem jön olyan könnyen. Az csak sima vágy, ösztön. Meg talán némi vigasz. Esetleg egyfajta ünneplése annak, hogy még élünk. Nem okvetlenül helyes, ha valakit feleség vár, vagy menyasszony, de nem is biztos, hogy elítélendő. - Tudja, van a dolognak egy másik fele is. Sok katonát bizony ifjú feleségek ölelnek magukhoz, akiknek a férje valahol épp a hazáért harcol. Nem biztos, hogy tudjuk az okokat. Nem lehet általánosítani. A fekete meg a fehér... Az nem is olyan egyszerű, mikor ott a szürke számos árnyalata. - Igaza van. Szerencsés. Ez ellen semmit nem tudnék felhozni. Vannak szerencsés párok, akinek valóban valami olyan jut, amire más egész életében hiába vár. Maddie szemébe nézek és elmosolyodom. A célzását elértem, aprót biccentek. - Vagy ha ön, Maddie, nem találkozik egy másik katonával, akihez azonnal feleségül megy. Hiszen nagyon csinos, aki nem vak, láthatja. - Bár lehet, hogy akkor is visszajönnék, és megpróbálnám elcsábítani - folytatom évődő hangon és rákacsintok. Majd most kiderül, hogy pofon jár ennyi szemtelenségért, zord tekintet, vagy nevetés. - Szerintem az nem okvetlenül gond, ha valaki makacs. Kissé elkomolyodva nézek rá. - Egy makacs nővel még meg tudnék békélni. Más tulajdonságai? A mozdulata, ahogy visszaigazítja a blúzát, odavonzza a tekintetemet. A bőre finomnak tűnik. Selyem, vagy bársony lenne? Mit szólna, ha egyszerűen odahajolnék, és megcsókolnám a nyaka tövét? Persze magamhoz térít. A történet, igen, igyekszem érdekesen mesélni, hátha ez jó pont lehet. Meg addig sem gondolom másra. Annyira. - Érdekes lehet, de van benne valami. Elméletileg egy hivatásos kétkedő sok gyenge pontjára mutathat rá egy adott tervnek vagy érvelésnek. A lényeg, hogy legalább annyi esze legyen, mint a terv kiagyalójának. A nélkül az egész hiábavaló lenne. Tetszik a mosolya, örülök is neki. - Ez a toll ezek szerint valamiféle ereklye? És mik azok az ereklyék? A kérdésére a dobozka és a kulcs felé pillantok. Az előbb letettem őket a munkaasztalra, úgy könnyebben tudtam magyarázni, hogy a kezeimet is használhattam. - Nem látok kulcslyukat - felelem a kérdésére -, de a minták, a sok inda, meg csavarás... Nem lehet, hogy a kulcs valahova beleillik közéjük? Mint egy kirakós hiányzó részlete? Végtére is az is elmozdíthat valami titkos rugót, ami kinyithatja a dobozkát, hiszen láthatóan eléggé furfangos ember készítette, a titkos rekeszéből ítélve.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-14, 14:28
John & Maddie
Nem valami kellemes témát vettünk elő. A háború soha sem kellemes, főleg úgy, hogy ebben élünk, a nyakunkon van lassan. Jobb inkább nem foglalkozni vele, mint régi harcokat felidézni. Ki tudja, hogy mi vár ránk pár hét, vagy hónap múlva, nem akarom tudni, hogy a világ mikor omlik össze, hogy meg lehet-e állítani egy olyan embert, mint ez a Hitler. Valahogy biztosan, csak épp félek, túl nagy lesz az ára. - Tudom John. Bárcsak... bárcsak egy csettintéssel meg lehetne oldani minden bajt, de sajnos a világnak mindig is lesznek árnyoldalai. Mindig is voltak sötét alakok, és... mindig születnek újak. - a történelem erre az "élő" példa. Sok minden történt már a múltban, sok rossz, de meg kell próbálnunk a jó oldalát nézni. Nem vagyok az a típus, aki hosszan kesereg a múlton, sokkal jobban szeretek végigjárni egy múzeumot és az ottani szépségeken pihentetni a szemem. Olyankor nem azon gondolkodom, hogy mennyi vér tapad egy szoborhoz, hanem csak azon, hogy milyen örömmel töltötte el azt, aki készítette. Soha nem lennék katona, nem hiszem, hogy képes lennék ölni, még beszélnem is nehéz erről. Talán még akkor se lennék képes meghúzni a ravaszt, ha az életem múlna rajta, bár ezt nem tudhatom. Mindig csak éles helyzetben derül ki, hogy az ember mire képes, előre nem is sejtheti. - Akkor innen a nyelvtudás, már mindent értek, de... ennek ellenére furcsállom, hogy önként választotta a háborút, hiszen az ön országát jelenleg nem fenyegetik nyíltan. - persze meg van rá az esély, hogy ez is bekövetkezik, de Amerika messze van és nagy ország, nem hiszem, hogy Hitler átkelne a tengeren csak hogy megpróbáljon ott is elérni valamit. Nagyobb az esély rá, hogy inkább szövetséget kötne, ha már itt elért mindent, amit akart. Bár persze nem bánom, hogy az Egyesült Államok mégis csak mellettünk áll ki, legalábbis remélhetőleg idővel nem csak fegyverekkel. Az nem biztos, hogy örökké elég. - Főleg miután állítólag az egyenruha sok nőt vonz. Vannak katonák, akik szinte minden állomáshelyükön találnak maguknak új szerelmet. - halványan elmosolyodom, miközben azon igyekszem, hogy a pír eltűnjön az arcomról, de azt nem lehet érezni, hogy a hangomban pontosan mi is rejlik, van azért benne egy cseppnyi nem tetszés is. Persze a katonákat is meg lehet érteni, nem lehet kellemes háborúba menni, ahol tudnak jól érzik magukat kicsit, aztán úgyis ki tudja mi lesz velük másnap. - Bizonyára a tanár úr egyszerűen csak szerette annyira a feleségét, hogy ne érdekeljék fiatal lányok, akik rajonganak érte. Szerencsés nő lehet. - mosolyodom el, hiszen kinek ne lenne kellemes érzés az, hogy valaki annyira szereti, hogy még csak fel sem kelti senki más sem az érdeklődését. Szeretve lenni mindig csodálatos dolog. Én valahogy hiszek abban, hogy ez az erő képes sok mindent áthidalni, egyszerűen rajongva imádom a történelem nagy szerelmes párjait, azokat is, akiknek tragikusan végződött a sorsa, de mégis amíg boldogok voltak a mennyben járhattak együtt. - Rendben John, persze, ha addig nem talál magának majd egy nagy szerelmet a következő állomáshelyén. - célzok egy halvány mosollyal arra, amit fentebb említettem. Persze, hogy jó ezzel a gondolattal eljátszani, már csak azért is, mert a háború végét is hozzá gondolhatjuk, de attól még nem érdemes balga reményekben ringatni magát az embernek, annak csak csalódás lehet a vége. - Ebben igaza van, túl makacs vagyok ahhoz, hogy elviseljek olyasmit, amit nem akarok. - aprót rántok a vállamon, aztán vissza is igazítom a blúzom kissé lejjebb csúszott szélét. Nem zavar, ha nyíltan kimondom, hogy makacs vagyok, mindig is jó tulajdonságnak tartottam, bár egyesek számára biztosan idegesítő is tud lenni. Csendben hallgatom a történetét. Ismerem persze, bár nem teljesen minden részletet, de attól még igen, de neki biztosan jól esik elmondani, én pedig szívesen hallgatom végig. - A kétkedés, ahogy már mondtam a kétkedés sok embert visz előre. Nem szabad mindent elhinni, mindig kell valaki, aki a leglehetetlenebb választást is górcső alá veszi. Tudja... hallottam már olyan tanácsról, amiben a tíz tagból egynek az a feladata, hogy ha mind a kilenc ugyanazon a véleményen van egy problémával kapcsolatban, ő kételkedjen. Amire mindenki nemet mond, ő igent, és ebből az aspektusból meg kell vizsgálnia minden létező lehetőséget, és néha... végül neki lesz igaza. - újabb mosoly jelenik meg az arcomon, de annak még jobban örülök, hogy így figyel. Észrevette, hogy nem írtam a tollal, tehát érdekli a téma és nem gondolja, hogy az egész csak valami átverés. - A legtöbb ereklyének akad valamiféle hátránya, talán ennek is, még nem próbáltunk ki minden lehetőséget, addig az a biztos, hogy nem kockáztatunk, no de... - leteszem a tollat és újra a dobozka felé pillantok, amit előzőleg az ő kezébe adtam. - Rájött már hová való a kulcs? - tudom, hogy nem arra figyelt, de van amikor a szemünk sarkából véletlenül fedezünk fel valamit, amit ha nagyon figyeltünk volna, akkor észre sem veszünk.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-13, 17:15
Érdeklődve, könnyed kis mosollyal nézem Maddie-t, igazából nem is az köt le, hogy csinos, csinos nő annyi van, mint réten a fűszál. Végtére is mind szép valamiért, a tenyeres-talpas tramplinak lehet szép mosolya, ami az egész lényét megváltoztatja, az elöl deszka hátul léc nőnek igéző pillantása, az egyiknek a foga hófehér, a másiknak a haja gyönyörű, vagy olyan formás, mint a Milló-i Vénusz... Mindegyikben van valami. Szeretem megnézni a nőket, de most nem Maddie külseje ragadott meg ennyire. A lelkesedése az. Ahogy sürög-forog és annyira látszik rajta, hogy élvezi, amit csinál. Lehet, hogy megleptem azzal, amit mondtam, de lehet úgy érezte legorombítottam, pedig nem akartam megbántani. De lehet, hogy mégis sikerült, hiszen láthatóan megszeppent és visszakozik. - Desole, Maddie, sajnálom – mondom, és a szemébe nézek. - Ez az egész... nem mi tehetünk róla. Egyikünk sem. Ön főleg nem. Szívem szerint átölelném, csak megnyugtatásképpen, de nem hiszem, hogy örülne neki ebben a helyzetben. Felcsattan és lehord. Örülök neki, komolyan. Pár másodpercig kerülöm a pillantását, aztán a szemébe nézek, hagyom, hogy lássa, hogy rossz ez nekem. Hogy ha időnként eszembe jut, akkor... Mit kellene mondanom? Hogy soha nem ölnék meg senkit? Hogy sose lőttem le senkit? Pisztollyal nem is, puskával vagy késsel se gyilkoltam, csak gépágyúval. Azt a négyet, fenn a magas égen. Meg bombával. Gyanítom, ha strigulázni kellene, kinek a lelkén hány halott szárad, az egész városban én vinném a prímet. Micsoda kétes dicsőség! Örülök a következő kérdésének, kiránt a gondolataim közül, másra figyelhetek. - Amerikai vagyok - felelem egyszerűen. - Kansas államból. De az édesanyám francia. Apám innen vitt haza minket, amikor véget ért a háború 1918-ban. Ez talán némi magyarázat arra, hogy miért is vagyok itt. Bár nem tökéletes, de talán valahogy elfogadható ok. Mert valójában ok rengeteg van, de nehéz úgy elmondani, hogy ne hangozzon túl patetikusnak az egész. - Például - felelem és elmosolyodom. Sejtem, hogy rájött, még mi minden járhat egy férfi fejében, nem buta lány, sőt. Ahogy elpirul, úgy meg kifejezetten édes. - A család, egy üveg hideg sör, egy gyönyörű mademoiselle... Nem feltétlen ebben a sorrendben. Továbbra is őt nézem, komoly tekintettel, már nem úgy, mint az előbb, mikor azt próbáltam magam elé képzelni, vajon milyen színű a harisnyakötője. Kíváncsi vagyok tovább pirul-e, vagy mond-e még valamit. Elmosolyodom azon, amit a tanáráról mesél. - Bizonyára. Attól, hogy sokan rajonganak érte, még nem muszáj elcsábulnia is. Ez egyedi. Van aki nem tudja megállni, más meg igen. Aztán az már megint más kérdés, hogy ez miért is van. Lehetne még beszélni az emberi természetről, akár a hűségről is. Bólintok. - Rendben, Maddie. Most már egy okkal több, hogy túléljem. A győzelem napja után megkeresem, akárhol legyen, és indulunk országjárásra, rendben? Szóval ne tervezzen mást arra a pár hónapra! - kacsintok rá. Jólesik játszani. Különben pedig valóban szívesen csavarognék vele. Csak éljük túl! Megcsóválom a fejem. - Szerintem ön nem az a fajta, akit be lehetne zárni, már megbocsásson, hogy kimondom. Nem ismerem ugyan az apját, de valahol meg tudom érteni, nem akar ő rosszat, csak óvni szeretné a gyerekét. Teljesen természetes és érthető ez egy apától. Az enyém sem ugrált örömében, mikor elmondtam, hogy jelentkezem önkéntesnek, pedig valójában nem is az ő fia vagyok. Nem vér szerint. De talán nem is a vér számít. - Ó, Mademoiselle, tekintse úgy, kérem, hogy egy szót sem szóltam! - mondom nagyon kedves hangon és közben udvariasan meg is hajolok kicsit. A régi udvari bókok kései visszhangja. - Igaza lehet. Pont ezt gondolta Heinrich Schliemann is. Német úriember volt, a múlt században, de gondolom, ezt tudja is. A lényeg, üzletember volt, jelentős vagyonnal, és emellett nyelvzseni. De régészetet soha nem tanult. Még kölyökkorában olvasta az Iliászt, és úgy gondolta, Homérosz nem csak a kisujjából szopta a történetet, utánakeresett és rájött mások is említették Tróját. Arra gondolt, ez egy létező város lehetett. Rátette minden vagyonát, hogy megtalálja az elveszett várost - pillantok Maddie-re miközben fél fenékkel a munkaasztalán ülök. - És minden ellenkező jóslat dacára, összejött neki. Megtalálta a város, kincseket talált, ott volt később Mükénében is, ha jól tudom. Mindez azért, mert rajongott Homéroszért. Várakozón pillantok Maddie-re, hogy vajon mit szól ehhez a történethez. Ahogy ő is cinkos mosollyal néz rám, miközben bemutatja, hogy mit tud az a különleges toll a gyakorlatban. - Igen, így csak egy toll, ha jól látom - ismerem el. - Direkt nem írt vele? Kíváncsi vagyok. Ha lefogadom azt a tényt, hogy egy toll mágikus is lehet, akkor a vele való írás is okozhat ezt azt. Lehet, hogy nem kellene kipróbálni, merül fel bennem a kétség.