Ω Főkarakter : John William Taylor Ω Hozzászólások száma : 71 Ω Kor : 35
Tárgy: Madeline & John, A dobozka 2014-04-28, 10:11
First topic message reminder :
Csak tegnap érkeztem meg új állomáshelyemre, Avignonba. A parancsom nem volt túl bő lére eresztve, mindössze annyi állt benne, hogy szolgálattételre jelentkezzek a szövetséges haderők központi parancsnokságán és egy cím. Ezzel boldoguljon, aki tud. Nem mintha be lennék ijedve, hogy akkor most mi lesz szegény velem. Nem lenne jellemző rám. Különben sem valószínű, hogy a sereg csak úgy elveszítené egy katonáját, mint egy szórakozott professzor az esernyőjét vagy a kalapját. Ha véletlen elcsavargok, ők bizonyos, hogy visszavisznek és lepihentetnek valami napfényes zárkában. Parfümös selyemágynemű, és csinos mademoisellek is járnak majd mellé. Meg bilibe lóg a kezem. A dolgok persze haladtak a maguk útján, a bejáratnál posztoló őr közölte, hogy melyik emeleten melyik irodában jelentkezzek. Az ott ücsörgő százados a közöny, és az unalom miatt érzett enyhe düh keverékével kérdezte tőlem, hogy mégis, szerintem ő mi a bánatot kezdjen itt egy pilótával. Arra gondoltam, nem lenne jó rögtön a vállamat vonogatni, nem kellene mindjárt magamra haragítani egy magasabb rangú tisztet. Ráér még a dolog, majd akkor, ha értelme és tétje is lenne egy balhénak. Annyit feleltem, hogy szerintem a százados úr bizonyára rájön majd, miben veheti hasznomat. Az este nyugalmasan telt, találkoztam pár bajtársammal, és mivel kimenőt is kaptam, így pár városi civillel is. Fura pletykákat hallottam valamiféle repülőről, de ahogy közelebb mentem, ahogy észrevették, hogy fülelek, másról kezdtek beszélni. A kaszárnyában érezhető valami furcsa feszültség. Egyelőre még nem tudom, mi ez az egész, de elég kíváncsi természetem van. A mai reggeli szemle után a százados magához rendelt. Egy kisebb, barna papírba csomagolt tárgyat adott át és közölte, hogy ezt haladéktalanul a Kutatóközpontba kell vinnem, bizonyos Madeline la Rochelle kisasszonynak. A nyelvemen volt, hogy elküldöm melegebb éghajlatra a fickót. Hát mi vagyok én? Szerelmi postás? Aztán arra gondoltam, ugyan miért is ne? Legalább kimozdulok, addig sem kell az alaki gyakorlatokon jobbra-balra forognom, meg masíroznom. Maga a csomag nem nehéz, nagyjából akkora, mint a tenyerem és körülbelül öt centi magas, a súlya alapján ítélve valami fém tárgy lehet. Kicsit megrázom, ahogy az utcákon a kutatóközpont felé sétálok. Nem zörög. Érdekes. Kíváncsi vagyok, mi van benne, de kinyitni nem akarom. La Rochelle kisasszony valószínűleg észrevenné. A kis gépírónők nagyon szemfülesek tudnak ám lenni. A központot megtalálni szerencsére nem nehéz az egyszerű útmutatás alapján, amit kaptam.Végtére is a kaszárnyához közel állították fel, a város szélén. Sátorváros az egész. Komolyan, nem félnek, hogy egy nagyobb nyári vihar romab döntheti? De ők tudják. La Rochelle kisasszony laboratóriumát nem nehéz megtalálni, mondja a központ bejáratánál álldogáló civil ruhás férfi, és a megfelelő sátorhoz irányít. Amíg odaérek, a fickón gondolkodom, nem vagyok róla meggyőződve, hogy tényleg civil volt, a tartása, a hangsúlyai. De mindegy, most a kisasszony a fontosabb. Laboratóriuma, mi? Újragondolom, amit a szerelmi ajándékról feltételeztem. A nő valami kékharisnya lehet, bizonyára van vagy ötven éves. Csak tudnám, akkor mit küldtek velem hozzá és miért? A sátor előtt állva megköszörülöm a torkom. - Kopp-kopp - szólalok meg, végül is a ponyván nem lehet hagyományosan kopogni. Ha válasz érkezik, belépek. – Bonjour, ma cherie. Mademoiselle La Rochelle-t keresem – pillantok kis mosollyal a fiatal és csinos barna lányra, aztán fürkészőn körbenézek, várva honnan bukkan elő a kékharisnya. – Csomagot hoztam a számára.
Szerző
Üzenet
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Ω Főkarakter : Adeline LaPierre Ω Hozzászólások száma : 39 Ω Kor : 37
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-09, 11:03
John & Maddie
Szerencsére sosem volt gondom azzal, hogy több felé figyeljek. Épp ellenkezőleg, azzal volt gondom, hogy a figyelmem ne kalandozzon el túlságosan sok felé, vagy hogy e miatt olyan alapvetően létszükségletek, mint az evés ne maradjanak ki. Komolyan volt már olyan, hogy még a saját gyomorkorgásomat sem vettem észre, annyira sikerül rákoncentrálni valamire. De legalább elmondhatom, hogy imádom a munkámat és semmit se csinálnék ennél szívesebben. De úgy gondolom, hogy a pilóták tényleg talán... ha nem is többet érnek, de egészen más tudás kell ahhoz, hogy az ember a levegőből harcoljon. Gondolom ők is megkapják a közelharci kiképzést, de e mellett repülőgépet is vezetnek, és általában őket küldik előre, hogy felderítsenek, az azért veszélyesebb is lehet, mint a sima gyalogosok élete, bár nem értek én annyira hozzá. - Én nem is... nem is úgy értettem. Persze, hogy ugyanolyan szörnyűek, a háború sose jó. - nem is arról van szó, hogy megszeppenek, de mégis egészen hirtelen érnek a szavai. Egy katona, aki ilyen nagyon a harc ellen van, pedig úgy vettem észre itt a legtöbben alig várják, hogy végre ne a hátsójukon kelljen ülniük, hanem mehessenek már végre csatába. Talán csak úgy vagyok vele, hogy amit nem kellett testközelből megélnem, amiről csak adatok, történelmi feljegyzések vannak, azok annyira nem rémisztőek, mint ami most vár ránk. - Ne mondjon ilyet... és főleg ne így! Minden emberélet drága és fontos! - nem csattanok fel, de a hangom most keményebb és keresem a pillantását is dobozka ide vagy oda, hiszen olyan tárgyilagosan, hidegen beszél halálokról, mintha nem is számítana. Vajon miket láthatott már? Miket kellett átélnie a háború égisze alatt és vajon mi az, ami vár még rá egyáltalán? - Ön honnan jött John? Nem brit igaz? - legalábbis nem azt éreztem az eddigi kiejtéséből, de nem vagyok benne teljesen biztos. Ha viszont amerikai katona, akkor miért vállalta önként, hogy beszáll ebbe a fejetlenségbe, hiszen neki nem lenne muszáj. - Ezer más dolog? Mint például? A család... egy jó sör? - oh, csak egyszerűen mondjon igent, nem vágom, hogy jobban kifejtse, így is látszik rajtam, hogy pontosan tudom, hogy mire gondol, miután még végig is mért. Zavarban vagyok, nem nagyon, de kicsit akkor is, ez látszik azon a halvány pírfolton is, ami megjelenik az arcom két oldalán. Az embert a saját gondolatai is ki tudják zökkenteni a nyugalmából, én is most így vagyok ezzel, pedig ő nem mondott semmi olyat konkrétan, ami ezt okozhatja, bőven elég volt a pillantása. - Azt hiszem tudta jól, de nem vennék rá mérget. Bár szerintem az órái előtt a táblán néha fellelhető szívecskék, vagy az időnként a folyosón felcsendülő nevetés és összesúgások eléggé erre utaltak. De gondolom alapjában kedves fickó volt, és attól még szerette a feleségét, hogy sok diáklány éjszaka róla álmodott. - nem tehetek róla, de önkéntelenül is mosoly ül ki az arcomra. Hát persze, hogy én is közéjük tartoztam. Jó, szívecskét ugyan nem kanyarítottam a táblára, de egyszer a dolgozatom sarkára igen. Fiatal voltam és abba ez mégis csak belefér igaz? - Élje túl a háborút és megígérem, hogy sort kerítünk rá rendben? - őszintén beszélek, hiszen miért ne. Ne tűnik egy udvariatlan tuskónak, akit nehezemre esne körbevezetni Franciaországban. - Ebben azt hiszem igaza van, bár tudja néha azért fárasztó, hogy ha tehetné, akkor bezárna, nehogy bajom essen. - mosolyodom el, de nem tagadom, szeretem az apámat, minden heppje ellenére. Rendes ember, annak ellenére, hogy politikus és bizonyára sokan megvetik egy miatt. Tudom én, hogy a legtöbb ember rossz véleménnyel van róluk, de az én apám nem olyan, ő tényleg hivatásként kezeli a munkáját és nem tesz soha semmi rosszat. - Tehát nem minden körülmények között úriember? Ne lombozzon le John! - mosolyodom el, de egészen szélesen, egyértelműen nem is várható el valakitől, hogy minden körülmények között az legyen. Én sem vagyok az az úri kisasszony, akkor nem itt lennék, hanem valahol egy szobában rettegnék a közeledő háborútól, de helyette inkább felültem egy vonatra és elhagytam Párizst és az apám melletti talán biztosabb menedéket, mert ez fontosabb volt. - Az az igazság, hogy elég sok a valóságalapjuk ezeknek a meséknek, vagyis hát meg kell találni a valósakat. Mesélje el! - nem mondom, hogy nem ismerem a sztorit, történész vagyok, imádom a múltat, a legendákat, ezeken nőttem fel, de olyan lelkes, örömmel hallgatom meg, hogy ő hogyan adja elő, és láthatóan büszke is rá, hogy tudja a sztorit. - Természetesen úgy, hogy átlagosnak tűnnek. - cinkos mosoly jelenik meg az arcomon. Épp olyan, mint amikor két gyerek tudja, hogy rosszban sántikál, majd kicsit arrébb lépdelek, hogy tintát vegyek elő a fiókból. Abba mártom bele a tollat, és gond nélkül írni tudok vele a papírra, vagyis jelen esetben csak rajzolni. - Tintába mártva hatástalan, de a nélkül rendkívül értékes.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-08, 18:04
Már meg sem lep, hogy Maddie figyel és képben van, kezdem megszokni, hogy egy dolgot csinál, és egy másikról beszél. Női tulajdonság, mondogatja apám mindig, és anyám felé int. Anyától ez természetes volt, varrja az ingem, meg se moccan, fel se néz, de azért odaszól, John, ne lopkodd a cukrot! Kiskoromban meg voltam róla győződve, hogy valamiféle természetfeletti képessége van, vagy a sok haj alatt mégiscsak van a tarkóján is szeme. Maddie most hasonlóan viselkedik, csak ... Na, mindegy. Kiakadna, ha megtudná, mi jutott eszembe. - Jól sejti - bólintok. Meglep, hogy nem néz rám rosszallóan, hogy nem kezd szentbeszédbe arról, hogy nem szabad önhittnek, gőgösnek lennem, hogy én sem érek többet, mint más. Valami ilyesmire voltam felkészülve, nem arra, hogy a történelmi csaták jutnak eszébe. Bár Maddie tudós. - Mások - értek egyet -, de nem kevésbé szörnyűek. Igaz a dolgok nagyságrendjét korlátozta, hogy ember ember ellen harcolt, de ettől még ne eszményítse! Kegyetlen, brutális és véres csaták voltak. Kérdezzen meg bárkit, aki már vett részt közelharcban! Hátratúrom a hajamat az ötujjas fésűmmel, és próbálom elkapni a pillantását. - Van, akinek könnyebb most. Úgy könnyebb ölni, hogy kioldunk egy bombát. Cél a vasútállomás. Bumm - keserűen elmosolyodom -, az a párszáz ember, aki véletlenül ott volt, csak járulékos vesztesség. A hangom hideg, az arcom rezzenetlen, a pillantásom holt. Szoktak rémálmaim lenni. Ezt nem mondom el neki, valami bizarr próba ez, vajon most? Most majd szól valamit? Lehord? Szinte vágyom rá, hogy megtegye. Nem tudom, reagálni. Csak van egy homályos elképzelésem, hogy mit tenne egy olyan nő, aki... Na jó, nem szabad mindenféle vágyálmokat dédelgetni. Nem szabad. Összekapom magam. - Ezer más dolog is jár a fejünkben, főleg olyankor, ha egy aránylag nyugalmas városkában töltjük a napjainkat - mosolyodom el, és végigmérem őt. Újra. Határozottan csinos. A nevetése tetszik. Olyan valódi, nem valami eröltetett műkacaj, lendülete van, mélysége. Érdeklődve hallgatom. - Az a tanár, rájött valaha, mennyire csodálja? Csodálják? Inkább többes számba teszem a kérdést, úgy talán kevésbé feltűnő, mennyire szeretném, ha mesélne még magáról. Az ajánlatára udvariasan biccentek. - Merci beaucoup, Madeline. Hálás lennék érte. Bár még jobb lenne, ha vállalná az idegenvezetést is. Félig a munkaasztala felé fordulok, de a szemem sarkából azért lesem a reakcióját. Nem tudok nem egyetérteni a következő mondatával. - Egy apának a kislánya mindig a kislánya marad, akkor is, ha felnő, akkor is ha, ha már ő maga is anya lesz, vagy nagymama akár. Apa, szerelmes pár, vagy egy fiú, talán ez a három, aki nagyon félti a nőt. Esetleg egy szerető fivér, bár az már ritkább. A kérdés az, kit választana, ha választani kényszerülne? Az a baj, hogy mostanság egyre többen kényszerülnek majd választani. A komor gondolataim ellen hat Maddie mosolya. Visszamosolygok rá. Aztán elnevetem magam. - Amikor muszáj, Maddie, csak amikor muszáj! Ennyit az én úriemberségemről. Van, amikor úgy érzem kell, és eltűnik máskor. Ahogy aztán a legendák felé terelődik a szó, figyelmesen hallgatom. - Nem mind mesék - bólintok. - Azt hiszem a legtöbb legendás történetnek lehetett valamiféle valóságos alapja is, csak aztán felcicomázták, felnagyították, félremagyarázták, feltupírozták és végül eladták mesekönyvek formájában. Az érdekelne, hogy vajon mennyi az igazság a mítoszok mögött. Mert biztos van. Tudja Maddie, hogy hogyan találták meg Trója városát? Azt a bizonyos Tróját? Talán tudja, hiszen ő maga is kutató, de ha nem, akkor legalább... Na igen, akkor dicsekedhetek egy kicsit, hogy ezt tudom. Átveszem a tollat és megforgatom az ujjaim között. - Írni is lehet vele? - kérdezem gyakorlatiasan. - Egy zárkában hasznos lehet, ha valóban átvágja a rácsokat, de kérdéses, hogy az embernél hagynák-e. Ha viszont nem lehet vele írni, akkor feltűnne az őröknek a fogoly túlzott ragaszkodása egy hasznavehetetlen tárgyhoz. Mit gondol, Maddie? Hogyan jó elrejteni a különleges tárgyakat?
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-06, 19:24
John & Maddie
No igen, épp ez néha gond, hogy túlságosan sok minden jár a fejemben és nagyon nehéz elkülöníteni a dolgokat, vagy netán még egy újabb dologra is rákoncentrálni. De azért nagyon igyekszem, hogy a szavai se szaladjanak el a fülem mellett, és közben ugyanannyira tudjak koncentrálni a dobozkára is. Az agyam hátsó szegletében pedig igen, valahol még az a szöveg is megbújik, amit próbálok kitalálni közben, vagy legalább felidézni. - Ha jól sejtem eleve jóval kevesebb a pilóta, de olyan rossz ezt hallani. Tudja a régi korok csatái még egészen mások voltak, most az számít kinek nagyobb a puskája, és olyan sokan halnak meg olyan rövid idő alatt. - hatalmasat sóhajtok. Tudom, hogy milyen időket élünk, el vagyok néha varázsolva, de attól még tudom. Mégis nehéz elfogadni azt, ami van, hiszen mégis csak emberek halnak meg nap, mint nap. Gyakran olyanok is, akiket ismerünk és így persze még rosszabb. Ki tudja, hogy azok közül, akiket odakint láttam már, vagy épp ez a fickó nem tűnik-e el pár héten belül valamilyen csatában. Egyenesen rémes ebbe belegondolni. - Nem... tudom, hogy mi a helyzet és érthető, ha egy katonának elsősorban a harc jár a fejében. - nem haragszom, hogy felhozta a témát. Nem lesz attól jobb, ha nem foglalkozunk vele, vagy akár a szőnyeg alá söpörjük igaz? Attól még ugyanaz marad a helyzet. - Bevásárló lista... igen, talán. - nevetem el magam. Csak egész röviden, de már ezzel is sikerül eloszlatnia a rossz gondolatoka. Az is lehet persze, hogy szerelmes levél vagy csak egy rövid szösszenet, amit valaki úgy érezte papírra vethet. Bármi is lesz, mindenképpen biztos, hogy érdekes, de most akkor sem ez az elsődleges, hanem a ládika. - Igen, ebben végülis igaza van, minden nagyban függ az előadásmódtól és az elrendezéstől. Volt olyan tanárom az egyetemen, aki még a kedvenc tantárgyamat is majdnem megutáltatta velem és persze olyan is, akiért úgy epekedtem, hogy miatta még a legunalmasabb magolás is egy élmény volt. - oh igen az én kedvenc professzorom. Minden lány oda volt érte az évfolyamban, hiszen nem csak sármos, de mellette szórakoztató és kedves is volt. E mellett persze egy csodás feleség állt az oldalán, de hát egy fiatal lányt az hol érdekel álmodozás közben? - Mondjuk, hogy... ha túl leszünk ezen az egészen, akkor készítek önnek egy kész úttervet, ami alapján majd eligazodhat. - mosolyodom el. Most hirtelen biztosan nagyon csaponganék, ha fel kéne sorolnom, azt ami érdekes. Sokkal jobban szeretek körültekintően tervezni. - Akkor már ketten fognak félteni, bár az apámat biztosan nem fogja soha túlszárnyalni. - szélesedik ki a mosolyom. Nem veszem én ezt annyira komolyan, hiszen nem is ismer, miért is féltene annyira. Egyébként pedig az apám tényleg félt, bár ez teljesen érthető, főleg miután fogtam magam és eljöttem Párizsból minden kérlelése ellenére. - Mármint úgy értem... ön egy igazi úriember kedves John! - elnézést kérő mosoly jelenik meg az arcomon. A végén még sikerül megbántanom, pedig igazán nem állt szándékomban, csak nem sikerül megfelelően fogalmazni. De nem feszegetem ezt jobban, nem is hiszem, hogy rám tartozik, hogy milyen volt majdnem gyerekként, hiszen most láthatóan kedves és figyelmes, akkor ez a fontos igaz? - Persze, hogy nem, bár tudja... azért mindig vannak olyan dolgok, amik nem pontosan azok, mint aminek hisszük őket, de nem hiszem, hogy ez lenne a Frigyláda, csupán azt próbáltam elmondani, hogy ezek a mesék... nem feltétlenül mesék. - tudom én, hogy ezt nem egyszerű megemészteni, szóval máris várom a kényszeredett hitetlenkedő nevetést, vagy valami hasonlót. Szinte biztos, hogy érkezni fog, hiszen már most is igyekezett viccesre venni a figurát. - Ez a toll. Egy tolvaj készítette. Nem tudni pontosan, hogy miben is rejlik a funkciója, de elvág szinte bármit a világon. Elég hasznos és egészen hétköznapi tárgynak tűnik. - magyarázom, és ha szeretné akár bátran meg is nézheti, ezért nyújtom felé. Nem hiszem, hogy kárt tenne benne, vagy akármi másban itt, annál okosabbnak tűnik nekem.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-06, 09:17
Maddie-t figyelem. Láthatóan a dobozkára koncentál, de hogy valójában mi járhat a fejében, azt nem tudom. Bizonyára nem véletlen került egy ilyen kutatóközpontba, ilyen helyekre nem azért kerülnek a nők, mert szép a mosolyuk, és elég nagy a mellbőségük, ide inkább az kell, hogy a fejükben is legyen valami. Azt pedig már otthon megtanultam, ha egy nő nem ostoba, akkor sokkal több mindenen tud egyszerre gondolkodni, mint egy férfi. Erre az anyám az élő példa. Ezért nem hiszem, hogy Maddie-t csakis a dobozka kötné le, annak ellenére sem, hogy most döntően arra koncentrál. Az előbbi kérdései nyílvánvalóvá tették, hogy a beszélgetésünkre is figyel, sőt valószínűleg azon is töpreng közben, miről szólhat az a régi szöveg, amin épp dolgozott, mikor beléptem. Ahogy felnéz visszamosolygok rá. - Egy katonánál nem alapkövetelmény sem a kiváncsiság, sem a kezdeményezőkészség, bár nagyobb eséllyel maradhat életben, ha mind a kettő megvan benne. Ugyanakkor ez valójában nagyon változó. Egy bokorugró sok ütközetben sajnos nem más, mint ágyútöltelék, egy pilóta értékesebb - vonom meg a vállam. Nem arról van szó, hogy bárkit lebecsülnék, mert minden egyes emberi élet értékes, egyedi és megismételhetetlen. Ugyanakkor a háború magasról tesz az én meggyőződésemre. Maradhattam volna otthon is, hivatalosan mi még nem is állunk hadban. Nem kellett volna mást tenni, csak meghúzni magam. De akkor ki jöjjön el? A másik, aki szintén permetezőket vezet, de három gyereke van? Vagy az idősödő volt gimnáziumi német tanárom, csak mert folyéonyan beszéli a nyelvet és hobbiból Goethe-t fordít? Félek, kissé megbotránkoztattam Maddie-t, apró kis fintort vágok. - Ne is figyeljen rám! A háború sok rosszat tesz azzal, aki benne van. Szeretném hinni, hogy nem tart már sokáig, de realista vagyok, és tudom, nem lesz vége karácsony előtt. A Harmadik Birodalom sajnos nagyon erős, és nagy készletei vannak, amit évek alatt halmozott fel. - Százötven év - bólintok és újra a papír felé pillantok. - Akármi is áll rajta a maga nemében érdekes lehet, még akkor is, ha csak egy bevásárlólista. Legalább megtudnánk, mi volt a vasárnapi ebéd annak idején. Bár az is lehet, hogy szerelmes levél - kacsintok a lányra. Tetszik a lelkesedése, az ahogy a világot nézi, valóban nyitottan mindenre. - Azt hiszem, ez csak azért van, mert a legtöbb múzeumba csak úgy összehordták a tárgyakat. Nem mondom azt, hogy minden mindenkit egyformán érdekel, mert az emberek mások, van, aki a festészetért rajong, más a múmiákért, és van, aki a korai gőzgépekért. Az, hogy mennyire akarnak betérni egy múzeumba nem csak a kiállított tárgyaktól függ, hanem attól is hogyan mutatják be őket. Nagy összegben fogadnék, ha Mademoiselle la Rochelle vezetne egy múzeumi túrát és ő mesélne a régi korokról, akkor a kaszárnya minden bakája ott tolongana, hogy hallják, mit mond. - Az ön lelkesedése ragadós, Maddie. Ahogy beszél, a bizakodása valóban jobb kedvre derít. – Legyen igaza! – mosolygok rá. – Szívesen hallanám, ön szerint mit kellene látnom francia földön. Valóban érdekel, és úgy veszem észre, nem a levegőbe beszél, hanem ismeri is azokat a helyeket, amikre gondol, én pedig kíváncsi vagyok, mi az, amiről úgy hiszi, hogy tetszene nekem. Kíváncsi vagyok, vajon milyennek lát. Talán egyszer kiderül. Halkan szusszanok. – Igyekszem majd kevésbé félteni, rendben? Ez nem olyasmi, amit csak úgy ki-be kapcsolgathat az ember. Bár azt magam sem értem, miért a féltés, hiszen semmi közöm Maddie-hez. – Csak tűnök? – kérdezek vissza. – Nem voltam már gyerek, majdnem betöltöttem a húszat. Csak a pontosság kedvéért. Azt egyelőre nem részletezem, miféle balhékba keveredtem, félő, hogy csak kiakadna rajta, úgy gondolom, ő nem az a fajta, aki könnyedén kezelné a kérdést. De igaz, ez csak megérzés, nem tudhatom, mit szólna. Aprót bólintok és figyelem, hogyan próbálja megfejteni a dobozka rejtélyét, és vele együtt örülök, ha nem is olyan látványosan, mint ő, mikor végül siker koronázza a ténykedését. A bizalom jelének veszem, hogy a kezembe nyomja a dobozkát és a kulcsot is, nem mintha látnék valahol zárat a finoman munkált felületen, de sose tudni, a kulcs is titkos rekeszben lapult, és nem zörgött, hiszen megrázogattuk a dobozt mind a ketten. - Persze hogy hallottam ilyesmiről, tele voltak vele a kölyökkori könyveim, Szent Grál, Arthur király lovagjai, a Frigyláda... - felelek kis mosollyal. - De ugye nem akarja azt mondani, Madeline, hogy ez itt a Frigyláda? - kérdezem tréfásan, felé nyújtva a dobozkát. - Szerintem nem elég nagy ahhoz, hogy beleférjenek a Tizparancsolat kőtáblái. A válaszom ugyan tréfás, de nyilvánvaló belőle, hogy hallottam már ilyen tárgyakról, de van bennem egy adag egészséges kételkedés. Ugyanakkor... - Azt viszont elmondhatná, mi volt ez az egész a tollal - pillantok rá komolyan.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-04, 19:56
John & Maddie
Nem lennék soha katona, nem szívesen lennék bármelyikük helyében. Folyton készenlétben lenni, soha sem tudni, hogy mi lesz holnap, mikor kell frontra menniük és hogy visszatérnek-e onnan. E téren megértem, hogy nem vonzza őket az, hogy olyan nagyokat ismerkedjenek, hiszen... én se szívesen tenném a helyükben, mert talán csak rosszabb, ha űrt hagynak maguk után. Bár persze vannak kivételek, meg olyanok is, akik az egy éjszakás kalandokban élik ki magukat, talán mert ez a legegyszerűbb. - Az én szakmámban a kíváncsiság szinte már elvárás, de azt nem tudom, hogy az önében mi a helyzet e téren. - mosolyodom el, egy pillanatra legalább felnézve a nagy ténykedésből a dobozkával. Nekem hivatalból kíváncsinak kell lennem, akkor jöhetek rá minél több válaszra. Sőt a történész kötelezően talán szkeptikus is, hiszen bár tényekre építünk, de a tényeket valakik írják, így más írhat mást is, tehát soha semmi sem biztos, hogy teljesen hiteles. Át pedig nem élhetjük a már évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt lezajlott eseményeket. A tudós legfőbb erényei tehát a kíváncsiság és a kételkedés, legalábbis véleményem szerint. - Oh, még nem, ez egy igen lassú folyamat és most más köti le a figyelmemet. Százötven évesnek tippelném, így elsőre, de talán több. - jobban érdekelt a szöveg, mint hogy mélyebben is megvizsgáljam az anyagot, de vissza fogok térni hozzá. Amúgy is idő kell majd amíg szép lassan hat a szer és a szöveg kisilabizálható lesz majd nagyítóval. - Én nem, meg hát nem feltétlenül érdekelnek ezek a dolgok sokakat. A múzeumokban is a legtöbben csak az unalmat látják. Számomra viszont minden tárgy, minden írás mesél a régi korokról. Csodákról... kincsekről... - talán ez már apró célzás is, de itt még nem tartunk, hiszen most csak egy apró dobozkát vizsgálgatok, de az még így is könnyedén átjön, hogy mennyire rajongva szeretem azt, amit csinálok. Gondolom ő is így van a repülőgépekkel, csak szerencsére az én munkám tuti, hogy nem fog halállal járni. Na jó... lehetnek balesetek, de jóval kisebb az esélye, mint hogy őt teszem azt lelövik az égről. - Biztosan sikerülni fog majd, én legalábbis bízom benne, hogy megteheti egyszer. Szép ez az ország, sok mesés hely van, amit igazán érdemes lenne megnéznie. Ha vége ennek az... egésznek, ajánlhatok pár kellemes úti célt. - nem azt mondom, hogy én mindenhol jártam már, de viszonylag sok felé, már csak az apám miatt is. Kislánykoromban is sokat utazott, hiszen politikusféle, amihez erre is szükség volt. Aztán pedig a saját munkámnak hála volt rá lehetőség, na meg az sem utolsó, hogy nem épp szegény családból származom, így a lehetőség is adott volt. - Tudom én, de ne féltsen, többnyire azért tudok vigyázni magamra. - kivéve amikor el vagyok cseppet varázsolva, mint most, hiszen gond nélkül lépek vele egyezségre, pedig meg is üthetném a bokámat e miatt. Ha jobban belegondolok, kicsit sem tudok vigyázni magamra, tipikusan az a nő vagyok, akit meg kell menteni, mert képes rá, hogy egy térképet olvasva lesétáljon egy szikla szélén, mert épp nem figyelt oda. Kellemetlen. - Furcsa, úriembernek tűnik, nem gondoltam volna önről, hogy balhés gyerekkora volt, bár persze fiatalon mindenki másabb, bohóbb. - mindenki, még talán én is. Jó azért nem voltam soha az az ereszd el a hajam típus, és nagy őrültségeket sem tettem. Ha visszagondolom a diák éveim nagy része tanulással telt el, de nem bánom. Nem hiszem, hogy mindenkinek nagy szüksége van arra, hogy lerészegedve butaságokat kövessen el. Nem érzem azt, hogy nem lenne teljes az életem, csak azért, mert nem tettem ilyesmit. - Tökéletesen igaza van! Egy régi tárgyat soha sem lehet feszegetni, ki tudja, hogy kinek volt fontos. Inkább lassan, és óvatosan. - bólogatok helyeslően. Tetszik a hozzáállása, nem az az ajtóstól rontunk a házba típus, pedig az ember a katonákról ezt feltételezné. Mégis csak harcolnak, pedig bizonyára sok kivétel van közöttük is, butaság lenne általánosítani. Viszont ideje lenne tényleg egy kis magyarázattal szolgálnom neki, amíg rá nem jövünk, hogy mire is való az a kulcs. Ezért adom neki szépen oda amit eddig találtunk. A kémcsővel is óvatosan bánt, nem lesz itt gond, és nem sokára már a kis bemutatóval térek vissza. - Bizonyára hallott már olyasmiről, hogy a Szent Grál, netán a Frigyláda. Nagyon nehezen hinné, ha azt mondanám, hogy ezek... nem csupán mesék és legendák? - úgy ni vágjunk a közepébe. Úgy tűnt eddig, hogy értelmes a fickó, akkor csak nem fog azonnal padlót, ha ilyesmit mondok neki, legalábbis nagyon remélem. Annyira nem sokkoló talán így a dobozka, meg a toll után.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-04, 14:12
Apró kis mosollyal, de érdeklődve figyelem Maddie-t, ahogy a dobozkát tanulmányozza. Nem bánom, hogy rám most csak a passzív megfigyelő szerepe jut, ő még mindig sokkal jobb társaság, mint a sok baka. Vagy legalább dekoratívabb, még így is, hogy munkához van öltözve. A sereg egyik nagy hátránya, hogy az ember fiának nincs túl sok lehetősége, hogy nők közelében legyen, ezért minden percet megbecsülök és kihasználok, hiszen sose tudni, mikor kell elhagynom újra a kaszárnyát, mikor kapok gépet és indulok vadászatra a felhők felett. És visszatérek-e onnan. – Igaza van, Maddie –felelem. – Már csak azt nem tudom, hogy ez ön szerint előny, avagy hátrány. A papírra nézek, a csipeszre, majd a kémcsőre. – Ügyes trükk – ismerem el. – És kiderült már valami? Mikori az az irat? A papírt veszem szemügyre, melyen haloványan követhető egy rég halott kéz írása. Olyan érzésem van, hogy miközben nézem is változik az írás színe, mintha határozottabb, liláskékebb lenne már, mint pár perccel korábban. Komolyan biccentek. – Ne hibáztassa őket, Maddie! A legtöbben kapnak egy parancsot, hogy ezt vagy azt vigyenek ide vagy oda, adják át, és térjenek vissza. Nálam ezt az utolsó fél mondatot kihagyták – vonom meg a vállam. – Vagy csak nem figyeltem elég jól! – kacsintok rá. Eszem ágában sincs lóhalálában visszatérni a bázisra, és elmerülni a gyalogosok alaki kiképzésének rejtelmeibe. Nem ettem én meszet! Még ha állomásozna itt egy repülő-század. Az más lenne, de eddig egyetlen más pilótával sem futottam össze, ami azért furcsa, nem is kicsit. Persze mióta a gépemet kissé megviselve vittem haza az angliai bázisra, és átdobtak a Csatornának erre a partjára többet dolgoztam együtt ellenállókkal, de itt még velük sem kerültem kapcsolatba. De ami késik, nem múlik. Biztos van valami értelme annak, hogy itt vagyok. Addig meg próbálom úgy felfogni az egészet, mint egy kellemes vakációt. Ettől még nem leszek se óvatlan, se figyelmetlen, Maddie pedig kellemes csalódás. Csinos, és még esze is van. Nem mondom, hogy ellenemre lenne, ha felhúzná a szoknyáját és előre dőlne az asztalra, de nem esem kétségbe akkor sem, ha nem teszi. Végtére is ő inkább tűnik rendes lánynak, azokkal meg máshogyan kell bánni. A rendes lányok szép szavakat és ígéreteket is szeretnek hallani, én meg nem vagyok az a gyorsan és könnyedén ígérgetős típus. – Kellemesebb lenne, ha nem kellene arra gondolni, melyik nap hullnak bombák a fejemre. Sokkal jobb lenne úgy bejárni Franciaországot, hogy nem egyenruha van rajtam, és nincs fegyver a derékszíjamra fűzve, de talán egyszer még annak is eljön az ideje. Bízom benne, hogy sikerül megfékezni a Harmadik Birodalmat, és Európa ismét a régi lesz. – Merci beaucoup, Mademoiselle – mosolyodom el és kissé meg is hajtom a fejem. M csak jót tesz, ha kicsit csiszolom a nyelvtudásomat, anyámnak pedig örömet okoz, bár sajnos a helyesírásom ettől még pocsék marad, de talán a kiejtésem javulni fog. Ez van, a középiskolában nem franciát tanultam, hanem latint, és némi németet, igaz azért sose voltam odáig. Megvillannak a szemeim, de most jókedvemben. – Meglepődne, a katonák is milyen beszédesek tudnak lenni, pedig szerintem jobb az óvatosság. Sose tudni, kiben mi lakik. A kémek bárhol ott lehetnek, így érdemes óvatosnak lenni, ugyanakkor az sem megoldás, hogy begubózik az ember és senkivel sem tart kapcsolatot. – Ez egyszerű. Kimaradtam az egyetemről, balhét balhéra halmoztam egészen addig, míg a helyi seriff elő nem rukkolt az ötletével, hogy dolgozhatnék az egyik unokatestvérének, az talán eléggé lekötne. Mezőgazdasági permetezéssel foglalkozott a vállalkozása odahaza – mosolyodom el. – Látja, egyáltalán nincs ebben semmi kalandos. Azzal már nem traktálom, hogy mióta beálltam a szövetségesek soraiba, már túl vagyok két légi csatán, és a gépem szárnyán négy vonás sorakozott. Amíg le nem kellett róla szerelni, kissé lyukacsos lett, még jó, hogy vissza tudtam vele vergődni a támaszpontra. Talán nem véletlen parancsoltak le egy időre a felhők közül. Miközben beszélek, ő a dobozkát forgatja és tapogatja, de azért úgy hiszem fél füllel rám is figyel. Egészen addig, míg fel nem tárul egy kis rejtett rekesz és elő nem kerül belőle egy apró kulcs. – Igaz, logikus lenne, hogy magát a ládikát nyitja – értek egyet. – Végtére is egy ládikának az az értelme, hogy valamit bele lehet tenni, és… nos szerintem kár lenne felfeszegetni. Ahhoz túl szép – bököm ki kissé talán sután. De ez az igazság, nagyon szép a mintája, a kanyargó indák, a domborművek és a vésetek. Én sajnálnám tönkretenni. Maddie felém fordul, és a szemein úgy látom picit zavarba jött, mert ennyire közel állok hozzá, így fél lépést hátralépek. Nincs szándékomban sarokba szorítani. Átveszem a dobozkát és a kulcsot is, szemügyre veszem őket, keresem, hol lehet elrejtve a kulcslyuk. Amikor visszatér egy pennával és egy kémcsővel megint rá figyelek, aztán kissé hökkenten nézek a szemébe. – Ez meg mi volt? Láttam ugyan, de nem értem. Mit művelt?
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-05-02, 07:37
John & Maddie
Tény és való, hogy nagyon el vagyok varázsolva, de nem tehetek róla. Egyszerűen túlságosan érdekes, amit hozott és engem mindig megrészegít, ha valami érdekessel találom szembe magam. Képtelen vagyok másra fókuszálni, akármennyire is szeretnék rá figyelni. De biztosan nem csinál olyat, amiből baj lehet, nem ver le valami veszélyeset, vagy önti magára az üvegcse tartalmát. Katona, oda azért nem soroznak be túl sok kétbalkezest. - Ön határozottan kíváncsi. - mosolyodom el a kérdését hallva, pedig eddig úgy vettem észre, hogy sok katona inkább egyáltalán nem foglalkozik azzal, amit nem egyértelműen az orra elé tolnak. Inkább csak elvannak a saját kis világukban és kész, várják, mikor lehet harcolni. - Csupán próbálok egy régi szöveget kisilabizálni a papírról, de eléggé megkopott már a tinta. Így pedig elő lehet csalogatni szépen lassan. - bár ez nem egy gyors folyamat, pont azért tudok az új szerzeményre figyelni most. Egyébként is lehet, hogy ez sokkalta fontosabb, mint a másik szöveg. - Nagyon előzékeny, és tényleg nem lenne okom haragudni. Azok a katonák, akik eddig itt jártak, siettek is tovább. - nem igazán lehet beszélgetésbe bonyolódni a legtöbbjükkel. Gondolom általában csak akkor kommunikálnak nőkkel, ha azok elég buták, vagy elég ittasak ahhoz, hogy könnyedén le lehessen venni őket a lábukról, rám pedig egyik sem igaz. Butának nem mondanám magam, ittas meg nem szoktam lenni, hiszen nem szokásom túlzásba vinni az italozást, az csak összezavarja a fejet és én szeretek tisztán gondolkodni. Meglepődök a szavain, de mielőtt jönne egy újabb kérdés, máris megkapom a választ. Kissé oldalra döntöm a fejem. - Tehát ön részben francia származású, ezek szerint az édesanyja révén. Kellemes visszatérni az anyaországba? - bár ez talán nem jó megnevezés, és lehet hogy még nem is járt itt, akkor azt sem tudhatja milyen visszatérni, ha még eleve nem is járt itt soha, de akkor meg épp ideje volt megnézni milyen is az ország, bár minden bizonnyal azért sokat nem látott még belőle. - Oh, rendben van! Mindenképpen szólok, ha úgy látom, hogy esetleg valamit rosszul mond. - mosolyodom el. Nem vagyok az a direkt belekötő fajta, de ha már kifejezetten kéri, akkor szívesen megteszem, főleg ha neki így jó és ebből tanul. Gondolom így is elvonja a saját figyelmét arról, ami esetleg rá vár, hiszen nem lehet kellemes azon gondolkodni, mikor vezénylik ki őket a frontra. - Nem pletykás és még úriember is. - újabb mosoly szökik az arcomra, ezúttal már a sokadik a kézcsók hatására. Azt hiszem határozottan jó hatással van rám a fickó, bár amúgy sem vagyok az az állandóan komolyan néző típus, de azért igenis jó dolog végre kicsit beszélgetni valakivel. A legtöbb kolléga inkább a saját munkájában merül el és én is hajlamos vagyok, nagyon erősen elmélyedni abban, amivel épp foglalkozom és kizárni a világot nagyjából teljesen. - Igen, valahogy én is így gondoltam. És miért lett pilóta? - csevegés, belefér, amíg amúgy is ügyködöm a kis ládikával. Tudok én több felé is figyelni, ezt az is nagyon jól mutatja, hogy még úgy, hogy rá is koncentrálok is sikerül megtalálni azt az apró kis pontot, amit elfordítva benyomhatok. Tudom, hogy gyerekes dolog, de mégis csak szinte felsikkantok, amikor előkerül a doboz aljából a kis kulcs. Ezért is marad ki kicsit az a pár kérdése, de mégis csak illene válaszolnom rá, nem folyton elkalandozni. Általában hallom, amit nekem mondanak, csak nem mindig sikerül azonnal válaszolnom. - Nem tudom John, bármit nyithat, épp ez ebben az izgalmas! De én most arra tippelnék, hogy talán a ládikát, csak még meg kell keresni a kulcslyukat is. - elmosolyodom, és most már felé fordulok. Egészen közel állt mögöttem, így persze egy leheletnyit sikerül zavarba jönnöm, és arrébb csusszanok az asztal mellett. Felemelem a kis dobozt, a másik kezemben pedig a kulcsot szorongatom és mind a kettőt felé emelem. - Megpróbál rájönni? Addig én... mutatok valamit. - ha átveszi, akkor egy pillanatra el is tűnök a szeme elől, hogy az egyik zárt távolabbi fiókból hozzak vissza egy egészen egyszerűen tűnő pennát. Óvatosan veszek magamhoz egy teljesen üres kémcsövet, majd finom mozdulattal rajzolom körbe egy kisebb ívben. Aztán csak szimplán leveszem a részt, ami gond nélkül válik külön attól, amihez eddig még határozottan ragaszkodott. - Tudja... vannak a világban egészen különleges dolgok. - teszem aztán hozzá. Tudom, hogy ennél többet szeretne tudni, de azt hiszem mindig jobb a példával kezdeni és utána a magyarázattal folytatni, mert önmagában a második általában nem elég.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-04-30, 21:02
A nő kissé, nem, a szórakozott, az nem jó szó rá, inkább elmerült a saját világába, de nem hibáztatom érte. Végtére is fogalmam sincs pontosan mit is kutat, mi ez az egész központ. Lehet, hogy nagyon is fontos. A mai időkben bármi fontos lehet, ami segíthet győzelemre vinni a háborút. Ha ilyesmin dolgoznak itt, akkor bocsánatos, hogy csakis a munkájára koncentrál. Másrészt engem nem ismert, igazából semmi oka, hogy törődjön egy küldönccel. – Értem, kisasszony. Gondolom, úgy nem venné túl sok hasznát, a… Miben is? – kérdezem kíváncsian. Érdekel, hogy vajon mivel pepecselt éppen, mire kellett neki ez a savas lötty. Ahogy elmosolyodik az én szám sarkában is megjelenik egy kis félmosoly. Nincs ebben semmi. Egyelőre tényleg semmi, egyszerűen kedvelem a nőket, bármilyenek is legyenek. Ez az alaphang. Súlyos oka van annak, ha én egy nővel szemben rideg vagyok, egyszerűen ilyen a természetem, de ez önmagában még nem jelent semmit. – Örülök, hogy megbocsát nekem. Tudja, Mademoiselle, a világért sem akartam megbántani. Ez viszont valóban így van, egyszerűen csak tudni akartam, azért figyel-e. De nem csalódtam benne. – Ez azért elég nagyvonalú kijelentés. A névelők elég fontosak a francia nyelvben – mosolyodom el, mert eszembe jut anyám hogyan javítgatott ki mindig, ha hibásan mondtam valamit. Valahol szégyen, hogy még mindig hajlamos vagyok hibákat ejteni, pedig franciául előbb kezdtem beszélni, mint angolul, de a barátaimmal, az iskolában, mindenhol angolul kellett beszélni, így azért kopott a tudásom. – Illene tökéletesen tudnom az anyanyelvemen – mondom némileg bűnbánóan –, de talán most majd lesz alkalmam javítani a nyelvtudásomon. Mintha ez lenne a legfontosabb ebben a háborúban. Mintha nem lenne tökéletesen és teljesen mindegy, milyen nyelven beszélek, amíg tudom egyszerre kezelni a repülőgép kormányszerkezetét és a géppuskát. Sőt, sok felettesem szerint a legjobb lenne, ha egyáltalán ki se nyitnám a számat. Az lenne az ideális. – Merci beuacoup, Maddie – kis udvarias biccentéssel fogadom a kegyet, hogy a keresztnevét, sőt a becenevét használhatom. – Nekem megfelel a francia, nem árt, ha gyakorlom, csak kérem, nézze el nekem, Maddie, ha valamit hibásan mondok. Viszont örülnék, ha kijavítana. Úgy lehet a legjobban tanulni. Ha már itt vagyok, és lehetőségem is van egy csinos hölggyel beszélgetni, akkor legalább a nyelvtudásom is fejlesztem. Ő pedig olyan kis tudós alkatnak tűnik, talán jó benyomást tesz rá, ha valaki felajánlja a lehetőséget, hogy kijavíthassa a tévedéseit. Nem tudom, de egy próbát megér. Megrándul a szemöldököm. – Nem vagyok egy pletykás alkat. Ami igaz is, szeretek mindent meghallgatni, de azt már megválogatom, kivel és milyen információkat osztok meg. De kénytelen leszek valakiben megbízni, valamilyen szinten, és ez a lány elég … Nos, persze csinos, de nem ezért ajánlottam fel, hogy osszunk meg egymással híreket. Inkább a lelkesedése, és az, hogy itt van a kutató központban, ezek befolyásoltak. Nem lehet valami buta liba, ha feladatokat bíznak itt rá, látszólag fontos dolgokat. Felém nyújtja a kezét, finoman megrázom, nem szorítom meg, és mielőtt elengedném, könnyed mozdulattal emelem a számhoz, és könnyed csókot lehelek az ujjaira. Nagyon remélem, nem rántja el a kezét. Picit meghajtom a fejem és elgondolkodom, vajon mennyire veszélyes valójában. – Tudja Maddie, a polgári repülés, akár a mezőgazdaságra gondol, akár a postagépekre, vagy akár az utasforgalomra, a megfelelő körülmények között meglehetősen veszélytelen. A katonai repülés más. Főleg ezekben az időkben. Repülni valóban jó, csodálatos érzés. Zuhanni már kevésbé. A helyzet pedig úgy áll, hogy a fritzeknek egészen jó pilótáik vannak, és a gépeik se ócskavasak. Sőt. Ezt bízvást állíthatom, pilótaként van azért valami halvány segédfogalmam a repülőgépekről. Aprót bólintok. Úgy veszem észre, ő sem rajong a háborúért. A következő mondata nem kicsit lep meg. – Nem hétköznapi? A válla felett nézem a dobozt. – Csinos darab. A mintái is szépek. Gondolom, valami régiség. Vagy tévedek? Nem értek én a műkincsekhez, egy kicsit sem, de attól még szeretem a szépet. Érdeklődve nézem, ahogy a mintát tapogatja, talán valami több van ebben a dobozkában, mint elsőre gondolná az ember. Hirtelen halk kattanás hallatszik, és a dobozka alján kinyílik egy kis rekesz, ami egy apró kulcsot tartalmaz. Maddie izgatottan sikkant fel, nagyon lelkes, és a lelkesedése kezd némiképp rám is átragadni. – Maddie, ön szerint mit nyithat ez a kulcs? Lehet persze, hogy semmit, vagy valaha nyitott egy széfet, ami már rég nincs sehol, vagy egy.. akármit. Még az is lehet, hogy valóban fontos. De miért is? Mit kutatnak ebben a központban?
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-04-30, 14:15
John & Maddie
Tudom én, hogy sikerült kissé elkalandoznom, de nem szándékos, egyszerűen csak nagyon nehéz rá figyelnem, akármilyen szép kék szemei, hiszen amit hozott most sokkal-sokkal érdekesebb, én pedig elsősorban arra fókuszálok akkor is, ha talán nem is olyan nagyon fontos. - Nem, az ujja azért nem esne le, ha jutna rá egy kevés, de biztosan nem lenne kellemes érzés. - jelenik meg egy finom mosoly az arcomon. Nem annyira káros a folyadék, ha az lenne, akkor nekem sem lenne hasznos, hiszen szétmarná a papírt mielőtt még bármilyen szöveget sikerül elővarázsolnom róla. - Oh, nem haragszom cseppet sem, nem jegyezhet meg minden nevet és végülis a névelők nem sokban különböznek. - persze azért felettébb fontosak, de én ilyen apróságon soha nem szoktam fennakadni, no meg most egészen más köt le, mint a nevem. Azt persze sejtem én, hogy őket nem sok mindenről tájékoztatják részletesebben, ami mondjuk szerintem nem épp fair dolog, mert mégis csak közük van hozzá, mi folyik körülöttük. Talán nem az én dolgom lenne ennek ellenére mégis beleszólni ebbe, de túlságosan leköt a kis dobozka, hogy ne fecsegjek olyasmiről is véletlenül, amiről nem kellene. - Rendben John, ez esetben szólíthat Maddienek, és akkor még a névelőkbe sem bonyolódik bele. - mosolyodom el újra egy pillanat erejéig hátranézve azért a fejem felett, mert mégis csak illik tartani a szemkontaktust, ha valakivel beszélünk, bár az elmúlt percekben ezt nem sokszor sikerült megtennem. - Ahogy önnek jobb, ha az angol kellemesebb, akkor nekem az is megfelel. - ha jól sejtem akkor az óegyiptomit mondjuk nem választaná, és a franciát mintha kissé törné időnként, szóval talán tényleg az angol lesz a legegyszerűbb. - Nem is tudom, hogy ezt én megoszthatom-e önnel. - bizonytalanodom el egy pillanatra. - De rendes fickónak tűnik... ha megígéri, hogy nem adja tovább... - nem mondom, hogy jó emberismerő vagyok, de a pasas tisztelettudó és nem az a pletykafészek első ránézésre, aki azonnal rohanna, hogy tovább adja a társainak azt, amit megtudott. A következő felvetés viszont még inkább abban erősít meg, hogy ez nem is rossz ötlet. A katonák nekünk úgyse mondanak túl sok mindent, az ezredes képes rá és még a kis csapatunk előtt is titkolózik. Talán egy bennfentes, aki kijut a helyszínekre is többet tudhat. Én nem mondom, hogy egyedül elmennék átfésülni az erdőt, akármennyire is csábító a lehetőség. - Jól van, legyen így. - bólintok végül és a kezemet nyújtom felé. Így szokás az egyezségeket megpecsételni igaz? Kézrázással. Persze a szabad kezem nyújtom felé, nem azt, amiben még mindig olyan lelkesen szorongatom a dobozkát. Aztán persze már vissza is fordulok a szerzeményem felé, amíg ő tovább beszél. - Pilóta? Az rendkívül veszélyes lehet! Bár... gondolom nem veszélyesebb, mint a földi társainak, és repülni azért jó lehet, a kék égen szárnyalni tova... bár nem akkor, amikor odalent halomra ölik egymást az emberek. - megrázom a fejem. Azt hiszem kicsit sikerült megint elkalandoznom, és folyton saját magamat cáfolom meg. Visszatérek tehát a dobozkához, és tovább folytatom a vizsgálatát. - Tudja ez lehet, hogy nem egy hétköznapi tárgy. - azért ezt nem egyszerű közölni valakivel, a legtöbben nem hisznek abban, ami ellentétben állhat a fizikai törvényeivel. A fickó pedig pilóta, gondolom ő meg főleg így van ezzel, ha azt mondom neki, nem minden lefelé esik, hülyének néz. Beharapom az alsó ajkamat, ahogy egyre feszültebben siklik az ujjam a kis minta mentén. - Mintha... lenne összefüggés. - suttogom magam elé, ahogy kattognak szépen a fogaskerekek az agyamban, szinte hallani lehet kívülről. Végül aztán meghallom a kattanó hangot, amikor az egyik kis virágmintát óvatosan elfordítva benyomom, mert hogy elfordul! A doboz alján kis rekesz tolódik ki, amin csöppnyi kulcs tűnik fel, az izgatottságom pedig az egekbe hág. - Tudtam! - szinte felsikkantok, habár ettől még ugyanúgy lehet egyszerű hétköznapi tárgy is, de... hátha nem az.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-04-29, 22:00
Nem vitás, a lány a csomagra figyel. Kicsit bántja a hiúságomat, de nem húzom fel magam rajta. Valójában még nem egészen tudom, mi folyik itt, de annyit már észrevettem, hogy ez a város fura valahogyan. Az sem szokványos, hogy egy kaszárnya mellett kutatási központot állítsanak fel, ráadásul ilyen sebtében. A sátrak mindenképpen erre utalnak. Valamiért nagyon is sietős volt, hogy a központ működőképes legyen. Ha pedig sietős, akkor biztosan fontos is. Azért meg nem hibáztathatom Mademoiselle La Rochelle-t, hogy arra figyel, ami fontos, akármilyen okból is. – Megnyugtat – mosolyodom el. – Ezek szerint nem lennének oda az ujjaim, ha kicsi kilöttyenne. Jó azért tudni, hogy tömény kénsavat nyomtak-e a kezembe, vagy csak valamilyen oldószert. – Semmi baj, kisasszony – mondom udvariasan, mikor elmosolyodik. Aztán kiderül, hogy azért igenis figyel, még akkor is, ha a dobozra koncentrál, hiszen kiszúrta, hogy rosszul mondtam a nevét. – Elnézését kérem. Néha kissé rossz a névmemóriám. Ez mondjuk olcsó kifogás, de talán így nem veszi zokon a dolgot. Végül is csak egy kis próba volt, hogy mennyire van elvarázsolódva. – Miért is adtak volna? A seregben nem szokás. Igaz az se mindennapos, hogy egy tisztet futtatnak át a szomszédba, amikor bármelyik közlegény képes lett volna rá, hogy épségben áthozza a csomagot, szóval talán mégis fontos. Körbenézek, és észre is veszem az asztalon a kémcsöves állványt, de még nem teszem le a fiolát, mert ahhoz át kellene gázolnom a lányon. Szerintem azt nem venné jó néven. Nem mintha nem érnék hozzá szívesen, de ő nem tűnik annak a könnyű és olcsó fajtának, aki csak úgy hagyja. Én meg nem akarom indításból magamra haragítani, hiszen ő az első civil, és az első nő, akit ebben a városban ismerek. Nem kell rögtön rosszul nyitni. Így türelmesen várok, hogyan alakulnak a dolgok. – Szólíthat Taylor hadnagynak is, ha úgy szeretné, bár én örülnék, ha Johnnak hívna – válaszolok egy kis mosollyal, bár tudom, nem látja, hiszen mögötte állok és ő a dobozkára figyel, ami lassan előkerül a csomagolásából. – És én hogyan szólíthatom, Mademoiselle? – kérdezem. Eszembe jut még valami, mivel eddig valahogy kevertem az angol és a franciát. – És hogy kívánná, angolul, vagy franciául beszéljünk? Nekem mindegy melyik mellett dönt, bár a francia megy picit nehezebben, azt kevesebbet használom és elég vaskos provence-i tájszólásom is van, ugyanakkor mióta francia földre vezényeltek az angolomba is hajlamos vagyok francia szavakat szőni. Ahogy Madeline tisztogatni kezdi a dobozkát végre le tudom tenni a kémcsövet. A csípőmmel a munkaasztalának támaszkodom, úgy figyelem, hogy mit csinál. Elvben leléphetnék, a feladatot teljesítettem, viszont a kíváncsiságom feléledt, így inkább még maradok. Amúgy sem mondták, hogy miután megtaláltam a nőt és átadtam a küldeményt azonnal térjek vissza. – Kérdések a jelenlegi helyzettel kapcsolatban – felelem egyszerűen. – Például, mi az amit itt kutatnak? Valahogy úgy érzem, nem a kukorica gyorsabb csíráztatásával kapcsolatos a dolog… Figyelem, hátha valamit mond, vagy ha nem is mond semmit egy pici gesztus is segíthet, hogy valahogy tisztábban lássak. Nem az a fajta férfi vagyok, aki szeret sötétben tapogatózni, és mint valami engedelmes birka bégetve megy a nyáj után. – Igen, javaslatom – folytatom, és igyekszem elkapni a pillantását. – Megoszthatnánk a híreket,amit megtudunk, ketten többre mehetünk, mint külön-külön. Arra a feltételezésre, hogy tudósféle lennék elmosolyodom. – Elkezdtem az egyetemet, de máshogy alakult, majd talán, ha véget ér a háború… – habozva félbehagyom. Mire való lenne keseregni előtte? Különben is, pilótának lenni remek dolog. Már ha nem lőnek le az égről. – Szóval nem, nem vagyok tudós. Pilóta vagyok. Épp repülőgép nélkül.
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-04-29, 14:07
John & Maddie
Azt hiszem az már az elején egyértelmű, hogy főként a csomagra koncentrálok. Fel sem merül bennem, hogy esetleg ezt van, aki rossz néven veheti, hiszen biztosan azért küldték ide vele, mert fontos. És ha fontos, akkor... meg kell nézni minél előbb. - Jajj ne haragudjon, tényleg nem olyan veszélyes, ha túl erős lenne, akkor szétmarná a papírt, mielőtt elővarázsolom róla a szöveget. - mosolyodom el. Mintha szegény tudná, hogy miről beszélek. Hajlamos vagyok gond nélkül úgy beszélgetni másokkal, mintha ők is ott lennének a fejemben a sok-sok kavargó gondolat között és akkor is értenék, hogy miről beszélek, amikor még én magam sem száz százalékosan. - Madeline la Rochelle, de igen, majdnem eltalálta, csak az a fránya névelő. - a mosoly nem tűnik el az arcomról, épp addig, amíg aztán már a csomagra nem koncentrálok. Ha nem lenne itt a fickó, az is lehet, hogy még a nyelvem is kitolnám oldalt, a nagy odafigyelésben, de megpróbálok legalább ennyire odafigyelni most magamban. Már bontom is a borítást, miközben a kérdéseim a fickót érik el. Félek, hogy nem ad majd sok választ, mert eddig már nem egyszer volt erre példa, de mindig reménykedem az üdítő kivételben. - Oh, szóval megint nem adtak semmilyen részletes tájékoztatást, hogy hol volt és miért, ez már meg sem lep. Na, de majd kiderítjük, hogy ki is vagy te és honnan származol. - igen, ezt már egy rövidke nevetés kíséretében a doboznak mondom. Egyébként van az asztalon kémcsöves állvány, ahova le tudja tenni gond nélkül az üvegcsét. Alig veszem észre, hogy közelebb lép, annyira lefoglal a kinyitás. Mindig olyan izgatott vagyok ilyenkor, pedig tudom, hogy nem is nyithatom ki azonnal, az veszélyes is lehet. - Szóval akkor szólítsam Taylor hadnagynak? Vagy azt csak a többi katonának kötelező? Ne haragudjon, de még igazán nem vagyok otthon ebben az egész... katonáskodósdiban. - majdnem beletörik a nyelvem az utolsó szóba, de végül csak sikerül valahogy összehozni. Mondjuk egészen szépen beszéli a franciát, ha úgy szólalt meg, de az angollal sincs gondom. Sok nyelvet beszélek és ebből az angol még az egyszerűek közé tartozik. - Oh, hát azt nem tudom, pont ez benne az izgalmas. Talán semmi, talán valami nagyon érdekes! - gondosan tisztítom le a felületet, aztán kezdem el forgatni. Vajon a mintáknak van jelentősége? Finoman simítok végig minden egyes ponton, az alján ugyanúgy, mint az oldalán. Szinte még levegőt sem merek venni közben, csak a szavai zökkentenek ki kicsit, bár már csak a keresztnevem az, amire felfigyelek, az első pár szó szinte el sem jut hozzám. - Miféle kérdések? - talán az a mázlija, hogy kissé el vagyok varázsolva, hiszen nem mondhatunk túl sokat ezekről, de mikor voltam én arról híres, hogy előbb gondolkodom és utána beszélek? - Javaslata? Talán ön is tudósféle? - még magasabbra hág a lelkesedésem, annak ellenére, hogy jó nagyot tévedek, de ez honnan kéne tudnom? Bármelyik katona lehetett a hadba vonulás előtt akár tudós is, vagy csak hobbi szinten foglalkozik ilyesmivel, ki tudja.
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-04-28, 18:11
A kékharisnya sehol, de a csinos barna az egyik kezében egy csipeszt, a másikban meg egy fiolát tart, benne valami folyadékkal. Nagyon úgy néz ki, mégsem csak valami kis lotifuti itt. Kitörő lelkesedéssel néz rám, vagy nem is annyira rám, mint inkább a kezemben tartott csomagra. – Csodás, bizonyára – nyögöm ki, ahogy a kezembe nyomja a fiolát, és átveszi tőlem a csomagot. A fiolára nézek, némiképp gyanakodva. Pár milliliternyi ártatlan külsejű folyadék lötyög benne, de ahogy beleszagolok, vegyszeres savas bűz csapja meg az orromat. Kissé elfintorodom. – Milyen kedves, hogy szól, kisasszony. A hangomban van azért némi neheztelés, de így nem támasztom csak úgy le az üveget sehova. Jobb, ha nem ömlik ki belőle a vegyszer. Még összemarna valamit, talán épp a lány kezét. Azt nem szeretném. Csak figyelem, ahogy máris az asztalához perdül. – Szóval ön lenne Madeline de Rochelle kisasszony? A hangom egyszerre kérdő és kijelentő. Micsoda meglepetés. Nem egy ötvenes éveiben járó szemüveges vénkisasszony. Egy baj van csak vele, a csomag jobban lelkesíti, mint a jelenlétem. Nem ehhez vagyok szokva a szebbik nem részéről. Alapvetően nem hiszem, hogy én rútultam el az elmúlt pár napban, marad tehát, hogy a formás kis Madeline valami végtelen érdekes dologra számít, valami csodát vár a kis csomagtól. Ez pedig az én érdeklődésemet is felkelti. Mármint a csomag iránt. A nő iránt már … Na jó, koncentráljunk a csomagra. A kisasszony is csak arra koncentrál láthatóan, kérdései, mint a pergőtűz záporoznak rám. – Lassabban, Mademoiselle La Rochelle, ha kérhetem – mondom kis mosollyal. Az asztalhoz sétálok én is, kezemben a fiolával, amit nagyon óvatosan tartok, nem szeretném, ha rám ömlene. Körbenézek, hátha látok valahol egy kémcsőállványt, vagy legalább egy dugót, amivel le lehetne zárni. Bár épp nincs semmi jobb dolgom, ráérek itt ácsorogni és figyelni a nőt. Különösebben nem fűt a lelkesedés, hogy visszatérjek a körletembe és teljesen felesleges alaki gyakorlatokkal üssem agyon az időt, vagy egész nap fegyvert pucoljak. Nem mintha nem tartanám rendben a felszerelésemet, de nem vagyok egy fegyvermániás. – Nos, sajnos egyelőre nem sok információval szolgálhatok a tárgyról. A helyzet az, hogy ma délelőtt az egyik százados nyomta a kezembe azzal, hogy önnek hozzam el. Közelebb lépek, és a válla felett átlesve figyelem, hogy mit csinál, miközben belélegzem az illatát. Finom. Egészen finom egy kékharisnyához képest. Bár lehet, hogy kicsit elhamarkodott feltételezés volt a részemről, hogy az lenne. Ki tudja, mit csinál, ha épp nem savval és csipeszekkel pepecsel, meg titokzatos csomagokat nyitogat? Halkan megköszörülöm a torkomat. – Ha megengedi, John William Taylor, hadnagy, szolgálatára – mutatkozom be neki. Így is elég baj, hogy az udvariasság szabályait áthágva nem ezzel indítottam. Nem akarnám, hogy bunkónak nézzen. Azon persze már nem tudok változtatni, hogy ma cherie-nek szólítottam, de ezen meg láthatóan nem akadt fenn, vagy észre sem vette. Lehet, hogy csakis a csomagot látta, és semmi mást. Figyelem, ahogy ugyanúgy megrázza a csomagot, ahogy én is tettem. – Nem zörög. Közelebb hajolok, ahogy bontogatni kezdi. – Ön szerint mi van benne? – kérdezem kíváncsian. Aztán eszembe jut, mennyire tudni akarta, hol és hogyan találták ezt a holmit. Bizonyára valami jelentősége lehet, különben miért küldenék egy Kutatóközpontba? És ha már itt tartunk, mégis mit kutatnak itt, a város szélén, sátrakban? Mi folyik ezen a helyen? – Mademoiselle La Rochelle, Madeline – próbálom felhívni magamra a figyelmét. – Nekem is lenne pár kérdésem, amikre ön talán felelhet. Mindezzel kapcsolatban. Körbepillantok a sátor belsején, és eszembe jutnak a tegnap elkapott beszélgetésfoszlányok. – Lenne egy javaslatom… Vajon rákérdez a dologra, vagy egyszerűen elbocsát?
Madeline la Rochelle
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Re: Madeline & John, A dobozka 2014-04-28, 13:50
John & Maddie
Még csak pár napja érkeztem, de egyre nagyon a káosz és a fejetlenség és.. nem miattam! Ez ebben a legszebb. Tudom, hogy az ilyesminek nem kell örülni, de általában az a gyakori, ha én okozok valami butaságot, aminek nem kellemes a következménye, és most nem rajtam múlik. Egyre többet látni katonákat a központban, pedig minden nap azt hisszük, hogy már több érdekességet nem fognak hozni. Persze a tárgyak nagy részt semmire sem jó, hiszen fogalmunk sincs, mit keresünk, csak ami egy kicsit is fura, érdekes, valaki rejtegeti az ide kerül, aztán vagy visszaadjuk, vagy megy a raktárba és kész. Elég ritka, hogy olyasmi kerül a kezünkbe, ami tényleg érdekes lehet, de nem baj, feladni sem lehet, hiszen a nagy felfedezéshez mindig idő kell. Egyelőre még arról a reggeli új hírről sem tudok, ami már sokak között szájról-szájra jár itt a központban, minden bizonnyal azért, mert egész délelőtt sok dolgom volt. Az levél, amit találtunk kifejezetten érdekes, már csak azért is, mert nem épp két napos. A vizsgálataim alapján legalább ötven éve íródott és ezért van, hogy a rajta található szöveg nagy része már szinte olvashatatlan. Ezért is kellett eleget pepecselni vele, mire sikerült a tinta maradékait is a papírból úgy előidézni, hogy a szöveg olvasható legyen és még mindig nem jutottam vele túl sokra. Ebben zavar meg a "kopogtatás". Megrezzenek a nagy koncentrálásban, amikor meghallom az ismeretlen hangot, aztán már pattanok is fel, hogy megnézzem ki is jött. A többség most nincs itt, azt hiszem ebédelni mentek. Nekem is kéne, a gyomrom korgása legalábbis erre próbált figyelmeztetni, de mégsem sikerült még rávenni magam. Volt már olyan, hogy a napi három étkezésből jó, ha egyet sikerült elintéznem, mert annyira belemerültem abba, amit csináltam. Egy kis fiolával az egyik, és egy csipesszel a másik kezemben állok meg a katona előtt. Az arcomon kissé elvarázsolt, de barátságos mosoly játszik. - Nocsak, egy újabb igaz? Csodás! - majdnem összecsapom a kezem lelkesedésemben, amikor meglátom nála a kis csomagot, de még épp időben jövök rá, hogy ez határozottan rossz ötlet lenne. Aztán gondolkodás nélkül nyomom szabad kezébe a kis fiolát, amiben áttetsző folyadék lötyög. Nem sok, talán csak pár milliliternyi és utána veszem át tőle a kis csomagot. - Hol találták és mit lehet tudni róla? Oh igen, én vagyok az, akit keres, az pedig enyhén savas, ne öntse magára. - már sietek is vissza az asztalhoz, eszembe sem jut, hogy talán menne is a dolgára, és hogy a kis fiolát nem lehet csak úgy letenni az asztalra hála a kerekded aljának. A csipeszt leteszem szépen és bontani is kezdem a kis dobozt. Óvatosan rázom meg, de nem hallani belőle semmit. Minden bizonnyal már rendesen összetapogatták. A katonák annyira drasztikusak tudnak lenni, de láthatóan nem próbálta senki sem felfeszíteni, szuper! Óvatosan törlöm át a felületet, ez az első, nem lehet csak úgy azonnal kinyitni, ki tudja mi van benne. Talán semmi, de... talán valami!
John William Taylor
Secrets All Around
Titkosított Akta
Tárgy: Madeline & John, A dobozka 2014-04-28, 10:11
Csak tegnap érkeztem meg új állomáshelyemre, Avignonba. A parancsom nem volt túl bő lére eresztve, mindössze annyi állt benne, hogy szolgálattételre jelentkezzek a szövetséges haderők központi parancsnokságán és egy cím. Ezzel boldoguljon, aki tud. Nem mintha be lennék ijedve, hogy akkor most mi lesz szegény velem. Nem lenne jellemző rám. Különben sem valószínű, hogy a sereg csak úgy elveszítené egy katonáját, mint egy szórakozott professzor az esernyőjét vagy a kalapját. Ha véletlen elcsavargok, ők bizonyos, hogy visszavisznek és lepihentetnek valami napfényes zárkában. Parfümös selyemágynemű, és csinos mademoisellek is járnak majd mellé. Meg bilibe lóg a kezem. A dolgok persze haladtak a maguk útján, a bejáratnál posztoló őr közölte, hogy melyik emeleten melyik irodában jelentkezzek. Az ott ücsörgő százados a közöny, és az unalom miatt érzett enyhe düh keverékével kérdezte tőlem, hogy mégis, szerintem ő mi a bánatot kezdjen itt egy pilótával. Arra gondoltam, nem lenne jó rögtön a vállamat vonogatni, nem kellene mindjárt magamra haragítani egy magasabb rangú tisztet. Ráér még a dolog, majd akkor, ha értelme és tétje is lenne egy balhénak. Annyit feleltem, hogy szerintem a százados úr bizonyára rájön majd, miben veheti hasznomat. Az este nyugalmasan telt, találkoztam pár bajtársammal, és mivel kimenőt is kaptam, így pár városi civillel is. Fura pletykákat hallottam valamiféle repülőről, de ahogy közelebb mentem, ahogy észrevették, hogy fülelek, másról kezdtek beszélni. A kaszárnyában érezhető valami furcsa feszültség. Egyelőre még nem tudom, mi ez az egész, de elég kíváncsi természetem van. A mai reggeli szemle után a százados magához rendelt. Egy kisebb, barna papírba csomagolt tárgyat adott át és közölte, hogy ezt haladéktalanul a Kutatóközpontba kell vinnem, bizonyos Madeline la Rochelle kisasszonynak. A nyelvemen volt, hogy elküldöm melegebb éghajlatra a fickót. Hát mi vagyok én? Szerelmi postás? Aztán arra gondoltam, ugyan miért is ne? Legalább kimozdulok, addig sem kell az alaki gyakorlatokon jobbra-balra forognom, meg masíroznom. Maga a csomag nem nehéz, nagyjából akkora, mint a tenyerem és körülbelül öt centi magas, a súlya alapján ítélve valami fém tárgy lehet. Kicsit megrázom, ahogy az utcákon a kutatóközpont felé sétálok. Nem zörög. Érdekes. Kíváncsi vagyok, mi van benne, de kinyitni nem akarom. La Rochelle kisasszony valószínűleg észrevenné. A kis gépírónők nagyon szemfülesek tudnak ám lenni. A központot megtalálni szerencsére nem nehéz az egyszerű útmutatás alapján, amit kaptam.Végtére is a kaszárnyához közel állították fel, a város szélén. Sátorváros az egész. Komolyan, nem félnek, hogy egy nagyobb nyári vihar romab döntheti? De ők tudják. La Rochelle kisasszony laboratóriumát nem nehéz megtalálni, mondja a központ bejáratánál álldogáló civil ruhás férfi, és a megfelelő sátorhoz irányít. Amíg odaérek, a fickón gondolkodom, nem vagyok róla meggyőződve, hogy tényleg civil volt, a tartása, a hangsúlyai. De mindegy, most a kisasszony a fontosabb. Laboratóriuma, mi? Újragondolom, amit a szerelmi ajándékról feltételeztem. A nő valami kékharisnya lehet, bizonyára van vagy ötven éves. Csak tudnám, akkor mit küldtek velem hozzá és miért? A sátor előtt állva megköszörülöm a torkom. - Kopp-kopp - szólalok meg, végül is a ponyván nem lehet hagyományosan kopogni. Ha válasz érkezik, belépek. – Bonjour, ma cherie. Mademoiselle La Rochelle-t keresem – pillantok kis mosollyal a fiatal és csinos barna lányra, aztán fürkészőn körbenézek, várva honnan bukkan elő a kékharisnya. – Csomagot hoztam a számára.